İlamsız icra takibi

ozgefeee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
2.556
8.109
36
Merhaba arkadaşlar babamın kiracısı 2. Ayda kirayı ödemiyorum dedi tlfnlardan engelledi, babam emekli ve kendide kirada, orda alacağı parayla kendi kirasını ödeyecek, üstelik kanser vs atlattı ve 2 aydır çok yıprandı
En hızlı yol ilamsız icra takibi diye okudum, bir avukata danıştım ancak o işler çok zor dedi
Şuan maddi olarak avukata vekalet verecek durumumuz yok borç harç belki çok zorda kalırsak
Bu konuyu bilen var mı, nasıl ilerler süreç çıkması ne kadar sürer, ayrıca tahliye tahattütnamesi de var

konuyu bilmiyorum ama nasıl ödemiyormuş kirasını ş..fsiz
bu ne yüzsüzlük terbiyesizlik

ileri derece fakirliğe falan mı düştü diye düşünmeden de edemedim

Anne kız oturacaklardı evde, sözleşme yaparken kız hemşire annesi yazılım şirketinde çalışıuor demişler, kız markette çalışıyor çıktı annesi de işsizmiş babam inanmış vermiş kiraya, kefil var ama o da kiracı, ilk aydan bir adam aradı babamı bidaha onları arama kirayı zaten ben ödeyeceğim diye, adam babamı bu ay arayıp evde oturanları arama senin işin benle dedi babam sen kimsin dedi adam sanane dedi
Şimdi ev başka şehirde kirada babam o şehire görüşmeye gidiyor önce yüz yüze konuşacakmış engel olamadık Allah sonumuzu hayır etsin

Büyük ihtimal dolandırıcılar, çünkü cadde üzerinde 3+1 ev yerine daha uygun bir ev bakabilirlerdi durumları azsa

Güzel şeyler yazmak isterdim ama maalesef icrayla paranızı almanız düşük ihtimal. Biz kiracımızı dava ettik. Davayı da kazandık 350 bin alacaklıyız ancak kiracımızın hiçbir bankada tek kuruş parası yok. Tahliye davası da açtım kazandık ama istinaf yolu açık olduğu için kiracı istinaf hakkını kullandı. 3 seneye belki çıkarabiliriz. Dosyaya sıra gelecek de kiracı çıkacak diye bekliyoruz.

Güzel şeyler yazmak isterdim ama maalesef icrayla paranızı almanız düşük ihtimal. Biz kiracımızı dava ettik. Davayı da kazandık 350 bin alacaklıyız ancak kiracımızın hiçbir bankada tek kuruş parası yok. Tahliye davası da açtım kazandık ama istinaf yolu açık olduğu için kiracı istinaf hakkını kullandı. 3 seneye belki çıkarabiliriz. Dosyaya sıra gelecek de kiracı çıkacak diye bekliyoruz.
Hiç ödemedi mi kirayı sizinki de 😞

Hiç ödemedi mi kirayı sizinki de 😞
Çoğunlukla ödedi. Eksik ödemeleri vardı ama asıl sorun İstanbul’da iyi bir konumdaki ev için 4.500 kira verirken yüzde 25 zam yapmak istemesiydi. Sözleşmeye göre olsun dedik kabul etmedi. Biz de işinin ehli bir avukat bulup hem o zamana dek yapmadığımız zamlar, eksik ödediği kiralar vs için icra davası, aynı anda tahliye davası hem de kira tespit davası açtık. İş inada bindiği için avukata ve bilirkişilere verdiğimiz paralar gözümüze gelmiyor açıkçası. Ama dava sürecinin baya masraflı olduğunu söyleyebilirim.

Avukatsız bu kişilerle mücadele etmeniz çok zor. Siz yine de sorun ama babanızın evi olduğu için adli yardım alabileceğini sanmıyorum. Bir an önce avukat bulmaya bakın. Babanız da konuşmaya gitmesin, belli ki tekin tipler değil.

Bu yüzden insanlar memura vermeyi tercih ediyor. Memur olsaydı ya da bordrolu düzgün çalışan, direkt maaşına haciz konurdu.

X