- 29 Ağustos 2019
- 264
- 1.164
- 113
- 35
Aslında ilahi adaletin işleyişi birilerini psikolojik olarak rahatlatsa da birilerinin acısıyla bağlantılı oluyor o yuzden anlatmaktan utandim açıkçası. Ama birini anlatayım.Keşke anlatsanız hikayenizi
Evlilik yolunda ilerleyen bir iliskimde erkek arkadaşım inanılmaz cimriydi kendi maaşını surekli saklayip biriktiren benim sırtımdan gecinmeye çalışan biriydi. Ben itiraz edip sinirlendikce de ben düğün masraflari için para biriktiriorum sonucta ikimizin parasi der dururdu. Ayrılırken aramizda hic bir hesap kalmasın diye ; varsa bir borcum harcım söyle demistm. O da " bir keresinde bana yemek ismarlamistin paran cikmayinca ben odemistm ama sen o parayi bana verecegini soylemistin hala vermedin 20 lirami " demişti. O kadar para yedirmisim ama kendi yedigi yemegin parasını odemeyi unutmuşum diye bunun bile lafini yapıp konuşan adam sonra baskasiyla pat küt evlenip gezmelere başlayınca haberi gelmişti tabi ve coook üzülüp sinirlenmiştim. O hırsla beddua ettim Allah benden esirgeyip, yedigini ictigini bana odetip, ikimiz icin biriktiriorum dedigi parayi agiz tadiyla yemeyi nasip etmesin diye coook beddualar etmistm. Bir kaç yıl sonra bi arkadaşım onunla yaptığı konusmanin ekran resmini atti bana. O dönem Allah kimsenin basina vermesin evlendigi donemlerde bir kaza yapmış bir amcaya çarpmış, amca ölmüş aile de sikayetci olmuş sonrada memuriyeti yanmasin diye cok yalvarmislar sikayetci olmasinlar diye. Aile yüklü miktarda kan parası istemiş kendisi ve ailesi ellerinde avuçlarında ne kadar birikmisleri varsa hepsini satip savip kan parası vermişler. Her şeye sıfırdan başlamışlar. Eşinin de psikolojisi alt-üst olmuş surekli kavga gürültü yasayip gidiyorlarmis... Öyle işte belki konunun benim bedduamla alakasi yoktur ama aglatan da hep gülmüyor bence uzun vadede.