• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilahi adalet

Yanıtları okumadım. İlahi adalete inanmıyorum....ama inanmak psikolojik açıdan iyi hissettiriyor insanlara. Bu yüzden bence inanmaya devam edin. Hukuksal olarak elde edebileceğiniz bir hakkınız varsa mücadele edin, Allah'a havale etmeyin böyle şeyleri. Bir hakkınız yoksa unutun ve hayatınıza devam edin. Kendi mutluluğunuz ve sağlıginiz için yapın..

Çok uzun zamandir burayi okurdum Ama mesaj yorum yazmaya kısa süre önce basladim.
Herkesin bir derdi ,üzüntüsü var.
Aldatma, terkedime, boşanma, eş şiddeti en çok paylaşılan konular galiba.
Konumu okuyanlar bilir aldatma, boşanma , aldattığı o..pu ile evlenen eski eş, Babasiz çocuk yetiştirme vs vs benim de
Ben inanclarim gereği bana bunlari yaoan adami ve ailesini Allah' a havale ettim.Surekli de bana yaşattıklarının ahı çıkmadan ölmesin diye dualar ediyorum.Fakata hayat öğretti ki kötülere bisey olmuyor.Ama inanmak istiyorum.
Ilahi adalet yada karma adi her neyse gerçekten yaşayan, benim yerime Allah intikamimi aldi diyen var mi?
Yoksa ilahi adalet diyerek kendimi mi kandırıyorum?
Not:Din , iman, kader vs diye linclemek icin yazmayin lütfen.Ben neye inandığımı biliyorum.Sadece ilahi adaletin gerçekten bir gün tecelli edeceğine inanmaya ihtiyacım var.
Beni en iyi canı yananlar anlar.Sevgiler
Kızınız kaç yaşında acaba çok mu küçük 🥺

Ayy en uyuz oldugum konu.
Kim ya da kaç kişi hayati boyunca ayagina taş değmeden yaşiyor ki?
Her başina kotu olay gelen haketmiş mi oluyor, o zaman sizin karşiniza bu tür kotu insanlarin cikmasi ve üzülmeniz de bir karmadir, siz de yasadiklarinizi haketmissinizdir.

Oturup bir insanin mutsuz olmasini beklerseniz ayagina taş değse kendinize pay cikartirsiniz zaten "işteee benim için bu insanin başina şu geldi" dersiniz.

Hayir ben de zamaninda haksizliga ugramisimdir, ben de zamaninda uzulmusimdur ama ben kimim de benim yuzumden birinin hayati alt ust olacak veya ölecekler hastalanacaklar.

Her başina kotu olay gelen haketmiş mi oluyor, o zaman sizin karşiniza bu tür kotu insanlarin cikmasi ve üzülmeniz de bir karmadir, siz de yasadiklarinizi haketmissinizdir.

Oturup bir insanin mutsuz olmasini beklerseniz ayagina taş değse kendinize pay cikartirsiniz zaten "işteee benim için bu insanin başina şu geldi" dersiniz.

Hayir ben de zamaninda haksizliga ugramisimdir, ben de zamaninda uzulmusimdur ama ben kimim de benim yuzumden birinin hayati alt ust olacak veya ölecekler hastalanacaklar.
Kimse ölsün yada hastalansin demedim yanlış anlamışsınız.
Yıllarımi verdiğim bir adam ve nankörlük aldatma hersey var.
O kişilerin mutsuz olmasını istiyorum.Mutlu mesut yaşamalarına tahammül edemiyorum.
Yanlis anlasılmasin ;Benimle hayati yaşamak zorunda değildi bosanip gitmek kararini verip adam gibi bosanip gider bana ve çocuğuma acı cektirmezdi . Rezil bir boşanma yasadim.
Siz ilahi adalet beklemeyin dilemeyin.
Bu hayatta insan ne yaşadığını en iyi kendi bilir.

Kimse ölsün yada hastalansin demedim yanlış anlamışsınız.
Yıllarımi verdiğim bir adam ve nankörlük aldatma hersey var.
O kişilerin mutsuz olmasını istiyorum.Mutlu mesut yaşamalarına tahammül edemiyorum.
Yanlis anlasılmasin ;Benimle hayati yaşamak zorunda değildi bosanip gitmek kararini verip adam gibi bosanip gider bana ve çocuğuma acı cektirmezdi . Rezil bir boşanma yasadim.
Siz ilahi adalet beklemeyin dilemeyin.
Bu hayatta insan ne yaşadığını en iyi kendi bilir.

Yorumlari hiç okumadan yazdim. Boyle konularda genelde herkes kendi hikayesini de yaziyor ve illa "ah ettim cocugu öldü, yok ah ettim kendisi öldü" tarzi yazanlar da mutlaka çikiyordu bilmiyorum yazan oldumu ama ölümü hastaligi bile kendinden geldigini sananlar oluyor onun için belirttim.

Ben ilahi adalete olan inancımı kaybettim artık
Kimden kötülük gördüysem ayağına taş bile değmiyor
Öbür tarafa kalan adalet adalet değildir ben bu dünyada çektiysem burda görmek isterim hala bişey göremedim

Yanıtları okumadım. İlahi adalete inanmıyorum....ama inanmak psikolojik açıdan iyi hissettiriyor insanlara. Bu yüzden bence inanmaya devam edin. Hukuksal olarak elde edebileceğiniz bir hakkınız varsa mücadele edin, Allah'a havale etmeyin böyle şeyleri. Bir hakkınız yoksa unutun ve hayatınıza devam edin. Kendi mutluluğunuz ve sağlıginiz için yapın..
Allaha inaniyorum binlerce sükürler olsun amin ve onun Ilahi adaletine sonsuz inaniyorum

Ben ilahi adalete olan inancımı kaybettim artık
Kimden kötülük gördüysem ayağına taş bile değmiyor
Öbür tarafa kalan adalet adalet değildir ben bu dünyada çektiysem burda görmek isterim hala bişey göremedim
Size katılıyorum. Zaten öyle birşey yok..Çoğu kişi bu dünyada adaleti görmek istiyor o yüzden Allah'a havale ediyor. Eğer insanların içinde şüphe olmasaydı kimse dert etmez yaşamına bakardı..Demek ki insanların içinde de adaletin tecelli edip etmeyeceğine dair şüphesi var ki bunları dert ediyorlar. Konu sahibinin neler yaşadığını bilmiyorum, ama daha büyük acılar ve dertler var şu dünyada..Bu dertlerin çoğu da insanların kötülüğü yüzünden oluyor. Örneğin savaşlar ve savaşları başlatan büyük güçler...Hangisi bu dünyada yaşattıklarının karşılığını aldı? İnsanların yaşamı inişli çıkışlıdır. Yaşamında iniş olanlara hemen "Aaa bak ilahi adalet" diyoruz...

Size katılıyorum. İyi (!) insanların başına birşey gelince imtihan, kötülerin başına birşey gelince ilahi adalet...Güzel bir savunma mekanizması..İlahi adalet kavramı insanları bir nevi yaşama da bağlıyor. Psikolojik bir işlevi var, o yüzden insanlar inanmak istiyor.

İlahi adaletin olduğuna inanıyorum. Aksi Rabbime inanmamaktır diye düşünüyorum. Ancak bu dünyada karşılık bulduğunu görmedim. Büyük hesaplar öteye kalıyor. Ancak nefiste görmek istiyor. En güzeli arkaya bakmadan önüne bakmak. Kendi hayatını güzelleştirmek. O insanın başına bir şey gelsin diye beklemekten daha kolay kendi yaşamımızı düzenlemek. Tek değiştirebileceğimiz şey kendimiziz neticede. Diğer türlüsü insanı hasta eder. Siz hayatınızı yolunuza koyun gerisini Allah a havale edin. Yapacak bir şey yok. Elden bir şey gelmiyorsa sabretmeli.

İyi güzel de neden beni alıntılayarak yazdınız ki? Konu sahibini alıntılayın. Çünkü o soruyor fikirlerimizi. Herkes de kendi fikrini söylüyor...yorumunu begenmedim

İyi güzel de neden beni alıntılayarak yazdınız ki? Konu sahibini alıntılayın. Çünkü o soruyor fikirlerimizi. Herkes de kendi fikrini söylüyor...
yorumunuz cok yanlis ve kimsenin sizin bu yanlis yorumunuzdan etkilenip Allahü Tealaya karsi inancini güvenini kaybetmesini istemedigim icindir bu benim dini görevimdir sen yalis düsüncelerine ister inan ister inanma kendi bilecegin sey lakin baskalarina yanlis empoza etmeye hakkiniz yok

ben ilahi adaleti çok inanirim..şöle bi düşünüyorum.
önce Allaha havale ettikten sonra hayatima bakiyorum.
baktıkça karşıdakini hiç takip etmiyorum. çünkü umrumda bile olmazdi.. takip ederse olmuyor bunu anladim.

yorumunuz cok yanlis ve kimsenin sizin bu yanlis yorumunuzdan etkilenip Allahü Tealaya karsi inancini güvenini kaybetmesini istemedigim icindir bu benim dini görevimdir sen yalis düsüncelerine ister inan ister inanma kendi bilecegin sey lakin baskalarina yanlis empoza etmeye hakkiniz yok
Kimseye empoze etmedim aslında empoze eden sizsiniz. İlahi adalet var mı diye sordu? Ben de kendi fikrimi söyledim. Sizle aynı fikirde olmak zorunda mıyım? Ya da fikirlerim neden yanlış oluyor. Yanlışlık ya da doğruluk kime göre neye göre? Eğer benim bir mesajımla kişi inancını kaybedecek ise, zaten kalpten inanmıyor demektir. Ben yaratıcıya inanmıyorum demedim oysaki? Üstelik benim gibi, ilahi adalete inancım kalmadı diye yazanlar olmuş. Neden sadece beni alıntıladınız, ilk mesajımda üstelik sadece fikrimi belirttim. Sizin herhangi bir dini göreviniz yok, kendinize bu misyonu yüklemeyin. Katılmıyorum der geçersiniz sadece..Ben size karıştım mı? Mesajınızı alıntıladım mı? bana göre yanlış diye...

Evet ilahi adalet var:) Ben de heralde her işimiz ahirete kalacak diordum canimi yakanlarla ilgili. Buraya uzun uzun yazmak ahımın nasıl çıktığını tek tek yazmakla zaman kaybetmek istemiyorum ama bir çöpümün bile kimsede kalmadigini canımın en çok yandığı zamanlarda tesadufen ogrendim. Siz de bilin ki ardinda ne yaşandığını bilmediginiz çok kapı var. Uzaktan bakmakla anlaşılmaz ama icinde 1 yudum su icenlere bile zehir oluyordur belki.

Bana or..pu diye ex kayınvalidem kanserden vefat etti ve o ölürken yanında bir tek ben vardım. Sırf ben boşanma davasında evlendikten sonra aldığımız arabayı alamayayım diye arabayı kendi üstüne yaptırtan görümcem o arabayla kaza yaptı, araba perte çıktı. Ben çocukluyum diye beni istemeyen ex kayınpederin yeni gelini oğlundan bin yaş büyük ve iki çocuklu ve kp nin bütün mal varlığına çöküyor. Eski eşimin beni tercih ettiği kadın onu aldattı yetmedi aldattığı adam benim exi dövdü bi güzel.
Allah'a havale ettiğim herkes ilahi adaletlendi. Tek bir kişi kaldı haber alamadığım, onu da bekliyoruz bakalım 15 yıl geçti içim soğumadı ona.
Bu bildiğin adalet silsilesi olmuş vay be

Kimseye empoze etmedim aslında empoze eden sizsiniz. İlahi adalet var mı diye sordu? Ben de kendi fikrimi söyledim. Sizle aynı fikirde olmak zorunda mıyım? Ya da fikirlerim neden yanlış oluyor. Yanlışlık ya da doğruluk kime göre neye göre? Eğer benim bir mesajımla kişi inancını kaybedecek ise, zaten kalpten inanmıyor demektir. Ben yaratıcıya inanmıyorum demedim oysaki? Üstelik benim gibi, ilahi adalete inancım kalmadı diye yazanlar olmuş. Neden sadece beni alıntıladınız, ilk mesajımda üstelik sadece fikrimi belirttim. Sizin herhangi bir dini göreviniz yok, kendinize bu misyonu yüklemeyin. Katılmıyorum der geçersiniz sadece..Ben size karıştım mı? Mesajınızı alıntıladım mı? bana göre

Kimseye empoze etmedim aslında empoze eden sizsiniz. İlahi adalet var mı diye sordu? Ben de kendi fikrimi söyledim. Sizle aynı fikirde olmak zorunda mıyım? Ya da fikirlerim neden yanlış oluyor. Yanlışlık ya da doğruluk kime göre neye göre? Eğer benim bir mesajımla kişi inancını kaybedecek ise, zaten kalpten inanmıyor demektir. Ben yaratıcıya inanmıyorum demedim oysaki? Üstelik benim gibi, ilahi adalete inancım kalmadı diye yazanlar olmuş. Neden sadece beni alıntıladınız, ilk mesajımda üstelik sadece fikrimi belirttim. Sizin herhangi bir dini göreviniz yok, kendinize bu misyonu yüklemeyin. Katılmıyorum der geçersiniz sadece..Ben size karıştım mı? Mesajınızı alıntıladım mı? bana göre yanlış diye...
Kusuruma bakmayın empoze yapmamışsın tekrar okudum ben öyle algılamisım isteyen istediği gibi inanmakta özgürdür

Evet ilahi adalet var:) Ben de heralde her işimiz ahirete kalacak diordum canimi yakanlarla ilgili. Buraya uzun uzun yazmak ahımın nasıl çıktığını tek tek yazmakla zaman kaybetmek istemiyorum ama bir çöpümün bile kimsede kalmadigini canımın en çok yandığı zamanlarda tesadufen ogrendim. Siz de bilin ki ardinda ne yaşandığını bilmediginiz çok kapı var. Uzaktan bakmakla anlaşılmaz ama icinde 1 yudum su icenlere bile zehir oluyordur belki.
Keşke anlatsanız hikayenizi

Back
X