- 30 Kasım 2019
- 12.112
- 38.665
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Af buyurun tam anlayamadım , sanırım evlenmeden bir çocuk sahibi mi olmuştunuz? Biraz zor olmuştur sizin içinHayır ilk evliliğimde, kızım bekarken oldu.
Evlenmeden bir kızım olmuştu sonrada bu anlattığım eşimle evlendim, evet biraz zordu o dönemler. Anlattığım kimse ilk anlayışta anlayamıyor sorun değilAf buyurun tam anlayamadım , sanırım evlenmeden bir çocuk sahibi mi olmuştunuz? Biraz zor olmuştur sizin için
Türkiye de bu dediğiniz ekstra zor bir durum nasıl atlattınız…Evlenmeden bir kızım olmuştu sonrada bu anlattığım eşimle evlendim, evet biraz zordu o dönemler. Anlattığım kimse ilk anlayışta anlayamıyor sorun değil![]()
Ailemle aylarca küs kaldık, hamilelikte doğumda tek başımaydım hep, eşimin ailesi de hiç istemedi zaten çocuklu olduğum için işte Türkiye şartları altında zordu ama geçti.Türkiye de bu dediğiniz ekstra zor bir durum nasıl atlattınız…
Kim bilir bu kaçıncı konu "ilahi adalet" hakkında açılan?Çok uzun zamandir burayi okurdum Ama mesaj yorum yazmaya kısa süre önce basladim.
Herkesin bir derdi ,üzüntüsü var.
Aldatma, terkedime, boşanma, eş şiddeti en çok paylaşılan konular galiba.
Konumu okuyanlar bilir aldatma, boşanma , aldattığı o..pu ile evlenen eski eş, Babasiz çocuk yetiştirme vs vs benim de
Ben inanclarim gereği bana bunlari yaoan adami ve ailesini Allah' a havale ettim.Surekli de bana yaşattıklarının ahı çıkmadan ölmesin diye dualar ediyorum.Fakata hayat öğretti ki kötülere bisey olmuyor.Ama inanmak istiyorum.
Ilahi adalet yada karma adi her neyse gerçekten yaşayan, benim yerime Allah intikamimi aldi diyen var mi?
Yoksa ilahi adalet diyerek kendimi mi kandırıyorum?
Notin , iman, kader vs diye linclemek icin yazmayin lütfen.Ben neye inandığımı biliyorum.Sadece ilahi adaletin gerçekten bir gün tecelli edeceğine inanmaya ihtiyacım var.
Beni en iyi canı yananlar anlar.Sevgiler
Ha bak aklıma geldi bu sevinmiyorum gerçekten hatta direkt kendi yaşasa ama benim çocukların halası aşırı cahil okuma yazması da yok çünkü daha önemli işler var dedikodu yuva yıkma falan. 4 çocuğu var muhtemelen hiçbiri okumaz birini okuldan alıp kardeşinin dükkanına koydu battı işte. O çocuk 16 yaşında evden kaçtı halbuki çok uysal akıllı bir çocuktu meğer kardeşini taciz etmiş! Artık annesi ve dayısından ne görüyorsa ona bile demiştim psikoloğa götürün ikisi de çocuk diye umursamadılar! Ne kadar zor bir durum ama yok takmıyorlar. Kınamıyorum asla ama uğraşacak belli. Diğer 2 çocuğu da vasat okulla araları yok. Diğeri de bebek. Sokaklarda doğuruyordu da işten izin aldım taksiyle alıp hastaneye götürdüm hastane parasını verdim yanında durdum bebeğin eksiklerini aldım hiç helal etmiyorum ona. Kardeşi onunda borç batağına soktu eşinin üzerine sigortalıydı borçtan o da gitti artık doktora bile gidemiyor! Beter olsun mal. Ben 33 yaşındayım kardeşi 32 bana yaşlı diyormuş bir de. Kendi de 50Allah bu görümcelere öyle dertler versin ki akıllarına bize yaptıkları gelsin.
Bu kadar kötülüğü hakedecek hicbirsey yapmamış olmanin verdiği vicdanla ah ediyorum.
Or..pusu özel okulda müdür istesem gider rezil ederdim.Bir de milletin cocuklarina ahlak öğretecek haspa.Asla muhatap olmadım.Ne onunla ne görümce kayinvalide hicbiriyle.Gittim bosanma davasi açtım telefonlari açmadım.
Antidepresan boşanma öncesi süreçte kullandim.Ama uyustukca tepki veremedim herif daha da azıttı .Psikolojik destek aldim ama çok fayda etmedi zaten maddi olarak da imkanim yok artik.Ancak dönüyorum .
Belki çok yeni olduğu icin asla gecmeyecek bir acı gibi geliyor, hazmedemiyorum.Disariya karşı çok güçlü duruyorum.Ama içim öyle değil.Zaman galiba
Bu sorunun cevabını çok aramış biri olarak iki türlü cevap vereceğim sana.Çok uzun zamandir burayi okurdum Ama mesaj yorum yazmaya kısa süre önce basladim.
Konumu okuyanlar bilir aldatma, boşanma , aldattığı o..pu ile evlenen eski eş, Babasiz çocuk yetiştirme vs vs benim de
Ben inanclarim gereği bana bunlari yaoan adami ve ailesini Allah' a havale ettim.Surekli de bana yaşattıklarının ahı çıkmadan ölmesin diye dualar ediyorum.Fakata hayat öğretti ki kötülere bisey olmuyor.Ama inanmak istiyorum.
Ilahi adalet yada karma adi her neyse gerçekten yaşayan, benim yerime Allah intikamimi aldi diyen var mi?
Notin , iman, kader vs diye linclemek icin yazmayin lütfen.Ben neye inandığımı biliyorum.Sadece ilahi adaletin gerçekten bir gün tecelli edeceğine inanmaya ihtiyacım var.
İlahi adalet tecelli etti sandım başlığa bakınca.İnsallah olur ama beddua değil Allah'a havale edinÇok uzun zamandir burayi okurdum Ama mesaj yorum yazmaya kısa süre önce basladim.
Çekişmeli boşanmayi avukat olmadan mi açtınız?Tedbir nafakası oluyor ya karar çıkana kadar o yüzden ama bakacağım yarın bir avukata danışarak hareket edeceğiz
İlahi adalet diye birşey kesinlikle var kimsenin ahı kimsede kalmaz er yada geç ilahi adalet tecelli eder ama bu dünyada ama öbür dünyadaÇok uzun zamandir burayi okurdum Ama mesaj yorum yazmaya kısa süre önce basladim.
Devamını da yazayım, merak ettim öğrendim. Çok mutlu bir ilişkisi varmış. Olsun da.Bu sorunun cevabını çok aramış biri olarak iki türlü cevap vereceğim sana.
Var ama asla senin beklemediğin bir zamanda. Bir yerde okumuştum Allah bazen birilerinin cezasını sen görmeden verir, insansın yanılır da 'oh' dersin diye.
Birini çok sevdim. Berbat bir evlilik geçirdim, yıl dolmadan da bitti. Konularım var. Şiddet, küfür, nankörlük ne ararsan var.
Biliyor musun terapide yeni yeni aklıma geldi bir eski sevgilim. Çok sevmişti beni ama öyle çok ilgi gösterirdi ki kusardım, başım ağrısa üç gün iyi misin derdi. Ailesinin hayat görüşü diyeyim çok farklıymış ben de bilmeden siyasi sallar dururdum. Cahillik, gençlik de olsa Allah affetmiyor. Öğrenince de sallamaya devam ettim.
Haksız olsam özür dilerdi.
Bi gün çok ileri gittim ortak arkadaş ortamında bi konuda 'tabii ki bana uymazsa bitiririm ilişkimi benden kıymetli mi dedim' sonradan çocuk bana arkadaşlarımın yanında bana değersiz davranmana üzüldüm deyip hem haklı hem kibar olunca insanlıktan anlamadım. Bir de istediğin gibi davranamam ben diye çıkıştım. Ve bi gün yine sevgiye boğuyor diye yeter diyerek terkettim.
Burdan pay biç işte.
Evlendim. Adam küfür eder, tehdit eder. Kırıldım diye anlatmaya çalışırdım aylarca.
Bir ilgi kırıntısı, hastayken bir bardak su görmedim.
O çocuğun bundan haber bile yok..
öyle görünsede mutlaka Ilahi tecelli yerine gelecektir hic süphem yok yapilan kötülüklerin cezasi bu dünyada görürse ne ala ya ahirete kalirsa hesab ne fena böyle düsününce icimdeki tüm kin nefret vs gidiyor gam yok Allah var kardesimBu hayatta başıma ne geldiyse iyi ve düşünceli olmaktan geldi aslında.Issiz kaldı baktım kapiya koymadım.Ailesinin her derdine ben koştum.Simdi en büyük pişmanlığım iyi niyetli olmak.
Malesef bu dünya kötülerin dünyasi
ne kadar güzel yorumlamissin icime öyle bir ferahlik geldiki Rabbim senden razi olsun kardesim amin insan ne kadar olumsuz bir türlü degistiremedigi insanlari olaylari vs seylere kafa yoruyorsa o kadar yipraniyor bende affetim bana iyi gelmeyenleri gercekten Rabbimin mükafatlarini gördüm cok sükürler olsun bide insan kendinide görmeli düzeltmeli hepten kusursuz degilizki kimbilir unuttugumuz belkide farkinda olmadigimiz hangi nerde bir ahh aldiklarimiz vardirda bizede ceza olarak olumsuzluklar vs bizi buluyor hic kimse dört dörtlük degil bence kendimizede dönüp bakacagiz kimin ahi üzerimizdeyse ya bizzat o kisilerden helallik isteyecegiz mümkünü yoksada biran önce Rabbimizden af dileyecegiz Rabbimin rahmetini üzerimizden eksik etmesin aminDevamını da yazayım, merak ettim öğrendim. Çok mutlu bir ilişkisi varmış. Olsun da.
Ben belki onun bedelini belki başka bi şeyi çok ağır ödedim. Bak göya ben iyi niyetliyim daha yeni farkettim. Ya kötü niyetliler? O eş ailesi bilmem ne hiç farkında değilse ve sen bunu bekleyerek kalbini kirletiyorsan?
Bırakmanın bi yolunu bul.
Affetmek o insanları sevmek, bağrına basmak demek değil. İnsan sevdiğine kızar, küser ve barışır.
Af sevilmeyen insanlar içindir. Affetmek; kabul etmektir esasen.
Onun öyle bir insan olduğunu kabul etmek.
Sen değil başkası olsa yine aynı şeyi yapacağını bilmek demek.
Ben eşimin ilahi adalet yaşadığını görmek bilmek istemiyorum mesela artık.
Oh olsun falan derim diye. Ya da insanım yetmez bana Allah bu kadar mı vermiş derim de günaha girerim diye görmek bilmek istemiyorum.
Sen de isteme. Kötüye değil sana gelen mükafata odaklan.
Belki bir işin ondan rast gitmiştir, belki cüzdanın bu yüzden parasız kalmıyordur.
Başına öyle şeyler gelir ki düşünsen mana bulursun.
İnan ya da inanma ne zaman bu insanları affettim o zaman bir yıldır uğraştığım hayalimdeki işe kabul edildim, hayal edemeyeceğim koşullarla.