• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaçsız Doğum Kontrol Yöntemi Var Mı?

Doktorlar doğum kontrol hapı yazmıyor. Para verip eczaneden alıyorsunuz. Bu ince bi detay. Konuya gelince ben eşikler hiçbir şey kullanmıyorum. Hayırlısı :))

Doktorlar doğum kontrol hapı yazmıyor. Para verip eczaneden alıyorsunuz. Bu ince bi detay. Konuya gelince ben eşikler hiçbir şey kullanmıyorum. Hayırlısı :))

Eczaneden doktor ilaç yazmadan kafaya göre mi ilaç alıyorsunuz?

Hiçbir şey kullanmadan nasıl korunuyorsunuz?

rica ederim canım

yalnız hiç bir ilaç doktora danışılmadan alınmamalı,özellikle kadın doğumcular doğum kontrol hapı vermeden önce bir dizi test yapıyorlar ona göre veriyorlar

Vallahi ben doktora sormadan etmeden ilaç kullanmam. Zaten ilaçları çok zor durumda kalırsam kullanıyorum. Yine de uyarı için teşekkürler.

Zamanında ben de doktora gittim bu konu için. Sordum. Doğum kontrol haplarını yazmıyoruz, siz kendiniz alıyorsunuz dedi. Testleri yapıyorlar ama yazmıyorlar arkadaşlar. Alabilirsin ya da alamazsın diyorlar hepsi bu. Doktora bi uğrayın siz isterseniz..

Zamanında ben de doktora gittim bu konu için. Sordum. Doğum kontrol haplarını yazmıyoruz, siz kendiniz alıyorsunuz dedi. Testleri yapıyorlar ama yazmıyorlar arkadaşlar. Alabilirsin ya da alamazsın diyorlar hepsi bu. Doktora bi uğrayın siz isterseniz..

nasıl yazmıyorlar yahu gayette yazıyorlar ama sadece aynı anda iki tane vermiyorlar birde kadın doğumcudan başka bir doktor yazarsa doğum kontrol hapını onu vermiyor eczaneler
zaten doğum kontrol haplarının fiyatlarını tam bilmesemde benim kullandığım "diane 35" 10 tl,yasmin de sanırım 20 tl ymiş

nasıl yazmıyorlar yahu gayette yazıyorlar ama sadece aynı anda iki tane vermiyorlar birde kadın doğumcudan başka bir doktor yazarsa doğum kontrol hapını onu vermiyor eczaneler
zaten doğum kontrol haplarının fiyatlarını tam bilmesemde benim kullandığım "diane 35" 10 tl,yasmin de sanırım 20 tl ymiş

İstanbulda büyük bir devlet hastanesinde ben bu cevabı aldıysam doktorlardan (ki üç doktor vardı odada) bu doğrudur arkadaşlar. Neyse ne yaparsanız yapın.

ama spiral doğum yapmayanlara önerilmiyormuş,tüpleri tıkama riski varmış sanırım

konu sahibesi sana da diyeceğim şudur evli değilim ama sanırım ilaçsız korunma geri çekilme yöntemi yani burda görev ve sorumluluk eşine düşüyor

rahim içi araç -RİA- SPİRAL için doğum yapmış olmak şart değildir. ölçüm yapılıp uygun açıklık olursa takılır. adetin 3. günü rahim ağzının en geniş olduğu gün bu günde gidip taktırırsanız sorun olmaz.. hormonal dengeyi bozmaz.aaa bugun ilacımı unutuum derdiniz olmaz.. çıkarıldığında üreme devam eder.. sigara kullanımı varsa oral kontraseptiflerden daha çok tavsiye edilir.. bilemediğim tek nokta içinizde hissedip hissetmediğiniz.. annem de dahil olmak üzere tanıdıklarım içinde bişey varmış gibi hissetmediklerini söylüyorlar ama bilmiyorum..

GERİ ÇEKİLME YÖNTEMİ güvenilir bir doğum kontrolü kesinlikle değildir!! erkek menisinde boşalma öncesi sperm atılması gibi bir durum sıkca karşılaşılan bir durum dışarı boşalması hamilelik olmayacağının garantisini vermez.. takvim yöntemi ve geri çekilme yöntemi doktorlar tarafından tavsiye edilen bir yöntem değildir..

Ria takılması uygun değilse aylık hormon iğneleri var adetinizin ilk günü yapılıyor sonra her ay aynı gün tekrarlanıyor.bırakıldığında doğurganlık bikaç ay içinde geri dönüyor. 3 aylık olanlarında ise doğurganlığın geri dönmesi 2 seneyi bulabiliyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Fitil dediğiniz nedir?

spermisiddir. yani sperm öldürücü..cinsel ilişkiden 15 dk önce rahim içine yerleştiriliyor 1 saatllik koruma sağlıyor. ama etkinliği diğer yöntemlere göre düşük..

kadın doğum doktoruna başvurup yönteminizi onunla beraber seçin..anamneziniz sırasında kronik hastalıklarınız allerjiniz sigara öykünüz damar tıkanıklığınız doğum yapıp yapmadığınız çocuk isteyip istemediğiniz istiyorsanız ne zaman istediğiniz sorulacak buna uygun olarak yöntem seçilecek. aile planlaması merkezleri de bunun için var..gidip bilgi almanızı tavsiye ederim..

rahim içi araç -RİA- SPİRAL için doğum yapmış olmak şart değildir. ölçüm yapılıp uygun açıklık olursa takılır. adetin 3. günü rahim ağzının en geniş olduğu gün bu günde gidip taktırırsanız sorun olmaz.. hormonal dengeyi bozmaz.aaa bugun ilacımı unutuum derdiniz olmaz.. çıkarıldığında üreme devam eder.. sigara kullanımı varsa oral kontraseptiflerden daha çok tavsiye edilir.. bilemediğim tek nokta içinizde hissedip hissetmediğiniz.. annem de dahil olmak üzere tanıdıklarım içinde bişey varmış gibi hissetmediklerini söylüyorlar ama bilmiyorum..

GERİ ÇEKİLME YÖNTEMİ güvenilir bir doğum kontrolü kesinlikle değildir!! erkek menisinde boşalma öncesi sperm atılması gibi bir durum sıkca karşılaşılan bir durum dışarı boşalması hamilelik olmayacağının garantisini vermez.. takvim yöntemi ve geri çekilme yöntemi doktorlar tarafından tavsiye edilen bir yöntem değildir..

Ria takılması uygun değilse aylık hormon iğneleri var adetinizin ilk günü yapılıyor sonra her ay aynı gün tekrarlanıyor.bırakıldığında doğurganlık bikaç ay içinde geri dönüyor. 3 aylık olanlarında ise doğurganlığın geri dönmesi 2 seneyi bulabiliyor..

siz bu konuları nerden biliyorsunuz doktor ve ya hemşire falan mısınız?
yanlış anlamayın gerçekten merak ettiğimden sordum?

ama spiral doğum yapmayanlara önerilmiyormuş,tüpleri tıkama riski varmış sanırım

konu sahibesi sana da diyeceğim şudur evli değilim ama sanırım ilaçsız korunma geri çekilme yöntemi yani burda görev ve sorumluluk eşine düşüyor

geri çekilme bir doğum kontrol yöntemi değildir.

oral kontraseptifler tabi ki reçete ediliyor fakat sgk tarafından ödenmiyor.
her ay gidip kimse reçete ettirmez zaten :)

oral kontraseptifler tabi ki reçete ediliyor fakat sgk tarafından ödenmiyor.
her ay gidip kimse reçete ettirmez zaten :)

biliyorum hanımefendi öyle olduğunu sizden daha iyi kaç yıl oral kontraseptif kullandım
dgm uzmanı yazınca veriyorlar ama diğer doktorlar verince vermiyor eczane ücretli almak durumunda kalıyor
ayrı ca diğer yazdığınıza gelince geri çekilmenin bir güvenilir bir doğum kontrol yöntemi olmadığını ve doktorlar tarafından önerilmeediğini biliyorum onu da biliyorum yazmanıza gerek yoktu
ama bir sürü insan bu yöntemi kullanıyor

siz bu konuları nerden biliyorsunuz doktor ve ya hemşire falan mısınız?
yanlış anlamayın gerçekten merak ettiğimden sordum?

intörn doktorum..yanlış anlaşılacalk bişey yok benim başta belirtmem lazımdı tekrar okuyunca bi baktım gelmiş biri ahkam kesiyo gibi olmuş :)) sormakta çok haklısınız..

intörn doktorum..yanlış anlaşılacalk bişey yok benim başta belirtmem lazımdı tekrar okuyunca bi baktım gelmiş biri ahkam kesiyo gibi olmuş :)) sormakta çok haklısınız..

intörn doktoru da ney kız :)
aslında tahmin ettim doktor olduğunu o yüzden sordum,ahkam kesiyor gibi gelmedi aslında

Back