İlaçsız Doğum Kontrol Yöntemi Var Mı?

tatlipatates

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
458
115
133
Selamlar herkese,

Bir şey sormak istiyorum. Doktora gittiğimde bana doğum kontrol hapı yazıyor. Ama ben korunmak için daha sağlıklı bir yöntem var mı onu merak ediyorum.
Şöyle en az bir yıllık bir şey istiyorum. Var mıdır acaba ya?

Teşekkür ederim yanıt için.
Spiral güvenli ve sağlıklı mı? koruma olarak güvenli mi?

ben evlı degılım ama bayanlarla çalıştım 10 yıldan fazladır ...bılıyorum ondan dolayı ..ablam 17 senelık evlı o kullanıyordu ve çocuk isteyınce çıkarttı bencede en güvenılır yolu ılaçtan daha iyi ...oldugunu düşünüyorum ..ilaçla kılo alm riskınde vvar ..taktr eger ıstemessen memnun kalmayıp çıkartırsın

Ben hiç doğum yapmadım. Hiç hamile de kalmadım. İlerde hamile kalmak istediğimde buna zararı olur mu?

ama spiral doğum yapmayanlara önerilmiyormuş,tüpleri tıkama riski varmış sanırım

konu sahibesi sana da diyeceğim şudur evli değilim ama sanırım ilaçsız korunma geri çekilme yöntemi yani burda görev ve sorumluluk eşine düşüyor

Son düzenleme:
Ben doğum yapmadım. Ve gelecekte anne olmayı istiyorum elbette. Spiralde böyle bir risk varsa yaptıramam.

Geri çekilme yönteminin de riskli olduğunu söylemişti doktor. Çünkü az da olsa gelebiliyormuş rahime.

Başka hiç yöntem yok mudur acaba.

Zaten prezervatif kullanıyoruz. Ama onda çok tahriş ediyor. Daha kötü oluyorum sonra :-(( bu yüzden başka bi yöntem arayışı içindeyim.

biildiğim kadarıyla malesef ilaçsız bir yöntem yok başka prezervatif ve geri çekme yöntemi dışında
benim bildiğim ilaçlı yöntemler;
doğum kontrol hapı
aylık iğne
fitil
deri altı implantı
spiral vs.
ama ilaçsız çok alternatifin yok sanırım

Fitil dediğiniz nedir?

sanmıyorum atrafımda 10 dan fazla bayan var şuan aklıma gelen spiral takıpta çocuk isteyınce ıkartıp hamıle kalan var ablamın 2 çocuguda öle oldu

dr.danışın derım çocuk isteyınce çıkarırsınız ...geri çekılme yöntemi çok saglımı sizce ? bence degıl

hadi yahu bunu bilmiyordum ablanda mı çocuğu olmadan taktırdı
ee peki bu spiralin kadına bir zararı yok mu duygusal olarak ve ya hormonal olarak

hadi yahu bunu bilmiyordum ablanda mı çocuğu olmadan taktırdı
ee peki bu spiralin kadına bir zararı yok mu duygusal olarak ve ya hormonal olarak

evet canım çocugu yokken taktırdı kız arkadaşlarımda öle taktırdılar ....zararı yok hiç olmadı kımısıne yaramıyormuş sanırım bende duyudm oda ara kanama yaparmış ablam 15 sene rahat kullandı

ayy ne iyi o zaman yahuu süpermiş
ama vajinal enfeksiyon geçirenler için önerilmiyor sanırım

ayy ne iyi o zaman yahuu süpermiş
ama vajinal enfeksiyon geçirenler için önerilmiyor sanırım

iltihap kurutulur öle takılır heralde ..ama pek bir işigide olcanıda sanmam ölede takabılırler sanıırm zor bişey degıl çünkü saglık ocakları bıle takabılıyorsa :))

merhaba benim kızım 5 yaşında . 5 sene hiç hamile kalma riskim olmadı eşim korundu . şimdi korunmayı bıraktım gerçi ama sağlıklı bir şekilde korunmanın tek yolu bence bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…