Bir de ben yazayım istedim detaylıca,
33 yaşındayım, evliyim, cocukluyum, özel sektörde home office kurumsal bir firmada çalışıyorum, ist üniv iktisat mezunuyum. 17 yaşımdan beri bipolar teşhisim var...
Lise sonda okul hayatımı mahvettim. Üniv sınavıyla daha da mahvettim. Gittim 2 yıllık muhasebe okudum ben benim ağzıma sı.ayım.. 23 yaşında bi sabah uyandim ben evlencem dedim. 3 ayda evlendim. 24te çocuğum oldu. Lohusa depresyonu cigerlerimi söktü attı. 26 yaşında ben zeki bi kadınım bu diploma bana yakışmaz dedim. 1.5 aylık çalışma ile dgs ye girip ist univ. Iktisati kazandım 4. Tercihimdi ilki Boğaziçi, gs univ flndi. 2.5 yilda lisans diplomamı aldım. Mezuniyetime kucağımda çocukla gittim...
Şu an sahip olduğun düşünceler hala bende var. Neyim kimim ne olabilirim benim tutkum ne niye bu kadar hevessizim ben niye odaklanip calisamıyorum vs vs ..
Çünku benim tutkularımı destekleyecek bir yol göstericim yok! Bir rehber ya da koç ne derseniz diyin. Heveslenip hevesim kaçınca bırakıyorum ve kendimi başarısızlıkla sucluyorum. Sonra hopp depresyon..
Hayat şartlarım güzel mi ülke gunceline göre, evet orta sınıfım. Mutlu muyum? Hayır! Çünkü biliyorum çalışsam, odaklansam, bir tutkum olsa benim potansiyelim çok daha fazla. Bunun için ne yapıyorum peki? Hiç bir şey.... öylece durup düşünüyorum neler yapabilirim diye sonra oturup bir cay daha içiyorum.
Kendine tutku kazandır. Hedefi olan insanlarla ol. Çevrende amaçsız insanlardan uzak dur. Evlendikten sonra dgs diyen 1, 2 post görmeseydim hala ev hanımı kategorisindeydim. Bu kötü bisey mi hayır tabii ama beni kahrederdi.
Çalışmadan iq puanın 130 da olsa yapamazsın. Hergun 5 saat çalışma, 2 saat Çalış. Çalışırken seni heyecanlandiracak seyler bul. Egitim kocu en güzeli, olmadı motivasyon videoları belki kendine bi hesap açar bir bipoların sınav sureci diye sen motivasyon kazanırsın.
Yapacağın en büyük hata şu olur, zaten ben hastayım benden olmaz... zaten bipolarım okusam ne, ben sınava derse odaklanamam. Hayatima giren olmaz, beni işe alan olmaz...
Bipolar insanlar genele gore daha zekidir inan bana, delirmek biraz zeka işidir
sadece yine cevremdeki bipolar arkadaslardan da gördüğüm kadarıyla istikrarli davranamiyoruz ve hedefe odaklanamiyoruz. Kazanman gereken tek alışkanlık bu.
İlaçlarını aksatma, dogru tedavi zaman alir, tek bir ilacla ve terapiyle miss gibi yaşıyorum. Kotu dönemler oluyor mu, tabii ki. Diyorum ki kendime hepsi geçti bu da geçecek uyu ve boşluğun tadını çıkar.
Çok gençsin, firsatlar daha değerli, kendini motive et, zaman bir daha geri gelmiyor. Yavaş yavas yap ama yap. Seni yükseltecek insanlarla ol. Yoksa yitip gidersin günlük hayatın akışı icinde.
Son bi motivasyon cümlem var ablacım.
Hayatın içinden geç, o senin içinden geçmeden