• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaç yazıp gönderen doktorlar, çaresizim?

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Ani sinir, duygu durum değişimlerim oluyor araştırma hastanesine gittim uzman doktor mmpı testi istedi test sonucu için bir hafta sonra gittiğimde asistan doktor tanıyı sizi kişisel olarak tanımadan koyamam diyerek ilaç yazıp gönderdi fakat ben ilaç kullanmak istemiyorum, psikoterapi içi özümü bulmak istiyorum. Devlet psikiyatrilerinin hepsi aynı mıdır, özele gitmem şart mı? Tanı için hangi süreçler gerekiyor?

Ani sinir, duygu durum değişimlerim oluyor araştırma hastanesine gittim uzman doktor mmpı testi istedi test sonucu için bir hafta sonra gittiğimde asistan doktor tanıyı sizi kişisel olarak tanımadan koyamam diyerek ilaç yazıp gönderdi fakat ben ilaç kullanmak istemiyorum, psikoterapi içi özümü bulmak istiyorum. Devlet psikiyatrilerinin hepsi aynı mıdır, özele gitmem şart mı? Tanı için hangi süreçler gerekiyor?
Tedavi sekline doktorlar karar verir özelde de ilaç yazacaklar. İlaçlar düzenli kullanımda işe yararlar. Şu dünyada öz bulmak diye bir şey yok ki.

Yok yanlış ifade ettim, psikoterapiyi özelde alacam ama tanıyı devlette almak istiyorum mümkünse. Tanıdan sonra psikoterapide ilerleyecem

Taniyi devlette almak istemeniz dogru degil. Psikiyatrik bir rahatsizligin 10 dklik muayene suresiyle alinmasini istememelisiniz. Yanlis tani omur boyu yakaniza yapisabilir.

Ise giremeyebilirsiniz, evlenemeyebilirsiniz, kendi rizanizla mal bile edinemeyebilirsiniz...

Teshis alana dek uygun fiyatli olsun diye dusunuyorsaniz yani o sebeple devlet istiyorsaniz üniversite hastanelerini deneyebilirsiniz.

Uygun fiyatli prof muayeneleri mevcut, en azindan yarim saatlerini ayirabiliyorlar size. Tani aldıktan sonra yonlendirecegi bir terapiste de gidebilirsiniz boylece.

Yok suphecilik sebebiyle devlette teshis konsun diyorsanız yine universite hastanelerinde teshis alabilirsiniz en nihayetinde devlet universiteleri de var.

Devlette ne ara terapi yapacaklar, en son muayene süresi 5'ten 10 dakikaya çıkarılmıştı yanlışım varsa bilenler düzeltsin. Normal şartlar altında sadece ilk seans danışanı tanıma üzerinedir, 6-8 seans terapi minimumdur. Devlette bunu yapabilmeleri için alanları yok maalesef. Özelde bi terapiste gitmeniz daha iyi olur

Ben anlamadım teşhis koymadan doktor nasıl ilaç verebiliyor ki Bu işte Bi tuhaflık yok mu

Tanı koymadan ilaç mı yazdı? Garipmiş
Uzman doktor ialç yazıp göndermek istemiyorum demişti keşke ikinci kez gittiğimde de ona denk gelseydm. İki ilaç yazdı bırı hafif bir antidepresan diğeri hafif olmayan antidepresan ama düşük dozda. Ben de anlamadım açıkçası. Şikayetlerini gidermeye yardımcı olur dedi.
Taniyi devlette almak istemeniz dogru degil. Psikiyatrik bir rahatsizligin 10 dklik muayene suresiyle alinmasini istememelisiniz. Yanlis tani omur boyu yakaniza yapisabilir.

Ise giremeyebilirsiniz, evlenemeyebilirsiniz, kendi rizanizla mal bile edinemeyebilirsiniz...

Teshis alana dek uygun fiyatli olsun diye dusunuyorsaniz yani o sebeple devlet istiyorsaniz üniversite hastanelerini deneyebilirsiniz.

Uygun fiyatli prof muayeneleri mevcut, en azindan yarim saatlerini ayirabiliyorlar size. Tani aldıktan sonra yonlendirecegi bir terapiste de gidebilirsiniz boylece.

Yok suphecilik sebebiyle devlette teshis konsun diyorsanız yine universite hastanelerinde teshis alabilirsiniz en nihayetinde devlet universiteleri de var.
Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu. En iyisi uygun bir bütçe ayırıp özele gitmek.
Ben anlamadım teşhis koymadan doktor nasıl ilaç verebiliyor ki Bu işte Bi tuhaflık yok mu
Tanısız antidepresan yazmaz mı ki psikiyatriler?

Back