İl dışında rapor almak için ne yapmalıyım?lütfen bir bilen var mıı??

furkfiliz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
31
1
96
47
İstanbul
Slm ,
48 gün önce doğum yaptım,30 nisana kadar izinliyim.mayıs ayında da 30 günlük rapor almak istiyorum.
ve bu süreçte memlekete de gitmek istiyorum.
il dışındayken rapor almam için ne yapmalıyım?
-iznimin son günü (pazara denk geliyor) hastaneye yatış mı olmalı?
-gece acile gidip ertesi gün rapor alabilir miyim?
-bi de heyet almak çok zormuş 15+15 rapor alabilir miyim?
-ki bu arada ikinci 15 günlük raporda yine raporun son günü hastaneye giriş mi yapmalıyım?
-bi de tüm bu hastane işlemlerini özelde mi devlette mi yaptırmalı?özelden alma daha kolaydır sanırım.
kafam çok karışık.burda (ist.) olsam hiç sorun yok,kendi dr umdan alırdım.3*10 ya da15+15
ama memlekte de gitmek istiyorum..bi bilen varsa cevaplayabilir mi lütfeen?????[/B][/B][/B][/FONT][/FONT]

furkfiliz öncelikle hayırlı olsun canım.Bundan sonraki mesajımda sana MEBin izin yönergesini ekleyeceğim.orada da yazdığı gibi tek hekimden parça parça ve ya bir kerede 20 gün rapor alabilirsin.20 günden sonraki raporlar için heyet raporu gerekir.
yönetmelikte 26 madde de "hastalık raporunda ve ya izin belgesinde aksine bir kayıt bulunmadıkça memur raporunu memuriyet yerinde geçirmek zorunda diyor"
şimdi sen mazeret izninde olacaksın.(doğum izni)memlekete gitmeden okuluna izni geçirmek istediğin adresi belirten bir dilekçe ver.ve onun bir fotakopisini yanına al.eskiden o belgeler olmadan sevk alınmıyordu.şimdi T.C yeterli ama sen eğitim-öğretim devam ettiği için onun alarak kendini garantiye alırsın.
doğum iznin bitmeden(göreve başlayaacğın tarih değil)1 gün önce bir hastaneye git.30 nisanda görevde olman gerekiyorsa pazar günü;1 mayısta görevde olman gerekiyorsa 30 nisan günü raporunu al.Raporun günü tamamen doktora bağlı.20 günlük rapor yetmeyecektir tabi.onuda doktorla konuşarak hastaneye yatış yaptırabilirsin.o zaman 15 gün yatış olması gerekiyor ki 20 günde rapor la ayı bitirebilesin.
15+15 alamazsın yöenetmeliğe göre.tek hekim 20 gün verebiliyor.20 günü geçen raporlar heyete girmek zorunda.ya da sana heyet raporu verecek bir doktor bulacaksın.o zaman git gel uğraşmazsın.Özel hastaneden almak daha kolay.
ben zamanında kızımda hastane yatışı ardından rapor,oğlumda heyet raporu 2 ay almıştım.
en mantıklısı özel hastaneden heyet almak..

mrb bende yeni doğum yaptım ve öğretmenim heyet raporu almak istiyorum bildiğiniz özel hastane var mı verebilecek olan cidden zor durumdayım yoksa bu hafta başlamam lazım göreve selamlar

çok teşekkr ederim canım çok net ve güzel açıklamışsın...emeğine sağlık...söylediğin gibi yapacağım.okula ildışındayım dilekçemi verdim.burdan da özelden heyet almaya çalışacağım. tekrar sağolasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…