Tuvalet Eğitimi İkizlerime tuvalet eğitimi veriyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Elizabeth

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
488
870
33
Aslında on gündür bezlerini cikarmadan tuvalete sık sık götürüyordum. Her götürdüğümde de bir damlada olsa yapıyorlar. Ben bayramdan sonra başlamayı düşünüyordum. Ama sahurda ani bir kararla sabah baslayacam dedim. En azından önce birini alıştırayım dedim. Gerek kızın iç çamaşırı giyme merakı, gerek daha düzgün konuşmasından, gerekse abla olma hevesinden dolayı kızdan başlamaya karar verdim. Ikizlerde ikisinin aynı anda başlanması gerekiyor ama ben tek bakıyorum yetistiremem ikisini en azindan biri öğrensin. Bu arada ikizlerim 28 aylıklar.

Son düzenleme:
Aslında on gündür bezlerini cikarmadan tuvalete sık sık götürüyordum. Her götürdüğümde de bir damlada olsa yapıyorlar. Ben bayramdan sonra başlamayı düşünüyordum. Ama sahurda ani bir kararla sabah baslayacam dedim. En azından önce birini alıştırayım dedim. Gerek kızın iç çamaşırı giyme merakı, gerek daha düzgün konuşmasından, gerekse abla olma hevesinden dolayı kızdan başlamaya karar verdim. Ikizlerde ikisinin aynı anda başlanması gerekiyor ama ben tek bakıyorum yetistiremem ikisini en azindan biri öğrensin. Bu arada ikizlerim 28 aylıklar.
Tuvalet eğitimi sürecini merakla bekliyorum benimkiler 26 aylık oldular düzeltilmiş 24 kesinlikle bezden kakadan rahatsız olmuyorlar altlarında dursa memnun olacaklar bir iki yerden duymuştum rahatsız olmaları için ucuz bebek bezi kullanmak gerekiyormuş denesemmi acaba diyorum bu seferde pişik olmalarından korkuyorum zaten gece uyku düzenleri yok buna birde pişik eklenirse diyorum...ikiz bebek cok zor, seninde bu süreçte yardımcın olsun neler yaşadığını lütfen yaz.

Evet haklısın ikiz bebek çok ama çok zor. Benim niyetim bayramdan sonra alıştırmaktı. Ama inan büyüdükleri için bez yetiştiremiyorum. Benimkilerde altlarına yapınca hiç rahatsız olmuyorlardı. Ben bezini açmadan sık sık tuvalete götürdüm. Orda yapacaklarını az çok biliyorlardı artık.birde bizim en büyük avantajımız abimiz, onu da görüyorlardı.Kız beni çok yormadı. Dört günü geride bıraktık :halay: ...Ama oğlandan korkuyorum çünkü benim büyüğüm çok zor alıştı... Oğlanı da inş bayramdan sonra alıştıracam:KK17:

Eveeeeettt tuvalet eğitiminde geldik yedinci güne ama benim kız iki gündür cozutmuş :KK43:
Kaçırınca çiş diyen kız şimdi hepsini yapıyor ve yaptiktan sonra söylüyor. Ara ara böyle dönemler oluyor, önümüzdeki günlere bakacaz :olamaz: ama evin her yeri sidik oldu :kusmuk:

Buraya konu açtığımı unutmuşum.. :KK70: Çok şükür kız öğrendi. Sıra oğlanda dedim ve on gün önce yani bayramdan hemen sonra bezini açtım kardeşi kadar çabuk alışmasada oda iki gündür öğrendi sanki... ilk bir hafta büyükğünü tuvalete yapmadı dünden beri onuda yapıyor.

Buraya konu açtığımı unutmuşum.. :KK70: Çok şükür kız öğrendi. Sıra oğlanda dedim ve on gün önce yani bayramdan hemen sonra bezini açtım kardeşi kadar çabuk alışmasada oda iki gündür öğrendi sanki... ilk bir hafta büyükğünü tuvalete yapmadı dünden beri onuda yapıyor.
Maşallah

Siz başlamadınız mı?
Hayır başlamadım, benim ikizler 2 yaş 3 aylıklar henüz erken oldugunu düşünüyorum zaten baslamam icin hicbir belirti yok altlarina yaptiklarinda rahatsiz bile olmuyorlar aglayarak alt degistiriyorum, ama tuvalet egitimi surecini merakla takip ediyorum en azindan başıma neler gelecek az cok ogrenmis oluyorum, sizdede boylemiydi alt değistirme rahatsiz olmama felan...

Bu konu muhteşem oldu. Dün sevgi oğlum ben bez takmak istemiyorum rahatsiz ediyor dedi ve çıkardık bezi. Aslında hazır gibi ama bilemiyorum her an vazgeçecekmişim gibi bir duygu var bende . Akşam saat başı wc ye gittik. Sorunsuz üç kere yaptı yalnız io sırada suyla oynadi dinazorla oynadi falan. Yatti .yatarken de istemiyorum bez dedi takmadım. Bir buçuk saat sonra dahauyumamisken yatağa çişini yaptı carsafi değiştirirken de bi posta yatak bariyerine işedi 😂 sonra da bak anne ben buraya çiş yaptım diye gösterdi neyse bez taktik ikna ettik falan.sabah benim ihmalkarligim ilk uyanmasına kalkmadım dalmadan once bezine yapmış. Sonra bezi çıkardık derken saat 16 oldu bi kere de odasına parkeye işemiş geldi anne bak ben buraya çiş yaptım dedi orayı temizledik tuvalete gitmemiz gerek annecim falan anlattik. Ona da bez verdim bi de o sildi falan. Ama daha bi gün dolmadan şiştim ben 😅

Önceden bir günde evde bezsiz gezerken kapının arkasına saklanıp yerei isemis sonra da gelip annede bak ben buraya inekler gibi çiş yaptım demişti 😂
Oyyy kıyamam ben o ineğe :KK66: Allah yar ve yardımcınız olsun. Ben bir buçuk aydır çok yoruldum. Benimkiler ikiz, kız üç günde öğrendi ama oğlan çok yordu. Artık oğlan çok altina yaptığı için sinirlerime hakim olmayıp kızıyordum. Kızım ondan mı etkilendi yada bi kaç defa altına kaçırınca kizdigimdan mıdır bilmiyorum kızda da başa döndük. Ev mayın tarlası oldu :KK70: çok şükür bi haftadır iyiyiz :KK54:

Bu konu muhteşem oldu. Dün sevgi oğlum ben bez takmak istemiyorum rahatsiz ediyor dedi ve çıkardık bezi. Aslında hazır gibi ama bilemiyorum her an vazgeçecekmişim gibi bir duygu var bende . Akşam saat başı wc ye gittik. Sorunsuz üç kere yaptı yalnız io sırada suyla oynadi dinazorla oynadi falan. Yatti .yatarken de istemiyorum bez dedi takmadım. Bir buçuk saat sonra dahauyumamisken yatağa çişini yaptı carsafi değiştirirken de bi posta yatak bariyerine işedi 😂 sonra da bak anne ben buraya çiş yaptım diye gösterdi neyse bez taktik ikna ettik falan.sabah benim ihmalkarligim ilk uyanmasına kalkmadım dalmadan once bezine yapmış. Sonra bezi çıkardık derken saat 16 oldu bi kere de odasına parkeye işemiş geldi anne bak ben buraya çiş yaptım dedi orayı temizledik tuvalete gitmemiz gerek annecim falan anlattik. Ona da bez verdim bi de o sildi falan. Ama daha bi gün dolmadan şiştim ben 😅
Konunun üzerinden geçmiş ama oglunuz kaç aylıkken tuvalet egitimine başladınız? şu anda ne durumdasınız?

Merhaba, ikizler nasıl? Tuvalet egitimi bittimi? Benimkiler 30 aylık oldular,ikiside oglan, birisi hala altini bile açtırmak istemiyor digeri lazımlıga biraz ilgi duyuyor daha 1 kez oturdu ondada hicbirsey yapmadı tekrar oturmak işine gelmiyor, bende zorlamıyorum havalar sogumaya başladı insallah baharda daha aklı başında olurlar o zaman başlarım diye düşünüyorum.

Merhaba, ikizler nasıl? Tuvalet egitimi bittimi? Benimkiler 30 aylık oldular,ikiside oglan, birisi hala altini bile açtırmak istemiyor digeri lazımlıga biraz ilgi duyuyor daha 1 kez oturdu ondada hicbirsey yapmadı tekrar oturmak işine gelmiyor, bende zorlamıyorum havalar sogumaya başladı insallah baharda daha aklı başında olurlar o zaman başlarım diye düşünüyorum.
Merhaba, elhamdülillah iyiler, kız 28, oğlan 29 aylıkken öğrendiler. Ama çok çok sabırlı olmak gerekiyor. Bir ayı gözden çıkarmanız gerekiyor tam öğrenmeleri için...Hangi şehirdesiniz bilmem ama havalar çok sogumadan deneyin derim.

Merhaba, elhamdülillah iyiler, kız 28, oğlan 29 aylıkken öğrendiler. Ama çok çok sabırlı olmak gerekiyor. Bir ayı gözden çıkarmanız gerekiyor tam öğrenmeleri için...Hangi şehirdesiniz bilmem ama havalar çok sogumadan deneyin derim.
Sizin adınıza sevindim darısı bizim başımıza, dedigim gibi şu an hic hevesleri yok ogrenmek istemiyorlar ne klozete oturuyorlar ne de oturaga çişlerini yaptıktan sonrada söylemiyorlar, Allah yardımcım olsun.

Merhaba T twinsmom ikizleriniz nasıl?Başladınız mı tuvalet eğitimine?
Malesef başlamadık başlayamadık ne oturaga ne klozete oturmuyorar bezimize yapıcaz diyorlar😅 bende kış geliyor diye cok zorlamıyorum, ama onlarla bu konu hakkında cok konuşuyorum büyüdünüz ...vs. işte ne bileyim tuvaletinizi ögrenirseniz size yatak alıcaz... felan, Teo nun kaka kitabınıda okuyorum henuz fayda yok ne yapsam ki... klozete araba çıkartmaları bile yapıştırdım. çoğu kişide erken diyor şu an 31 aylıklar erkek cocuklari 3 yaşında ogrenir diyorlar.

Back