İkiz ve üçüz hamişler erken doğum olmaması için bir ilaç kullanıyormusunuz?

bilmiyorum canım her doktorun tedavi şekli çok farklı kafamız karışıyor iyicee akannehir

gelısım gerılıgı mı ya canım öyle bısey yapsa doktorlar bu iğneyı vurulmamızı neden önerıyolar ozamankafama takıldı bak sımdı

ben de 26. haftadan itibaren nidilat kullandım günde 1 kapsül. çok işe yaradığını düşünüyorum. 32+5 de yaptım doğumu ve son güne kadar kullandım nidilatı. bu haftalara nidilatla geldimi düşünüyorum açıkcası. eğer dr.ununz gerek görürse verir zaten. benim son 1-1,5 ayım hep ağrı ve kasılmayla geçti çünkü. nidilat kasılmayı durduruyor ve erken doğumu önliyor tabi.

ciğer geliştirici iğne bana 28. haftada 2 doz vuruldu ve bebeklerim doğduğunda oksijen verilmedi çok şükür. rahat nefes alıp veriyorlardı.kalsiyum almadım ben hiç. magnezyumu da tedavimi yapan dr.um vermişti önce kullanıyordum ama sonra dr. değiştirdim ve o hiç gerek yok kullanma dedi bıraktım.yanlış hatırlamıyorsam başka vitaminleri tuttuğu için bıraktırmıştı.

herkese hayırlı doğumlar.

nidilat kasılmalar ve beraberinde doğabilecek erken doğum riskine karşı veriliyor,
magnezyum da yine erken doğum sancı ve kasılmalar için ayrıca vücut ödemi için birebir bir tedarik yöntemi kızlar,eğer doktorunuz verdiyese ki,şikayetsiz bir gebelikte 28-29.haftalarda veriyor doktorlar,bana vermişti doktorum ihmal ettim açıkçası ve sancılarım başlamıştı,şimdi ihmalsiz alıyorum ama nidilata devam demediler bana..
kalsiyumu dışarıdan almaya gayret edin lütfen,hiç zor değil,ben onun dışında kalsiyumu karma bir vitamin olan elevit ilacımdan tedarik ediyorumm

Benim de ellerimde şişmeler ve akıntı var 32,haftadayım hiç dinlenemiyorum açıkçası magnezyum içiyorm günde 2 defa düzenli olmasada çok midem bulanıyor

canım o şişmeler magnezyum eksikliğinden oluyor,ben bizzat yaşadım ve o magnezyum eksikliğinden kasılmalarım dolayısıyla hastanede yattım,
sakın sakın ihmal etme,bence magnezyumu 3 e çıkar canım,doktoruna da söyle,hem erken kasılamalrın olmaz,hem ödemlerin azalır,
dinlenememen ayrıca bir sıkıntı,çok dayanamazsın dikkat et derim canım..

MERHABALAR, BENIM 11YASINDA KIZIM VE 7 YASINDA OGLUM VAR, AMA SIMDI 4 AYLIK SÜPRIZ BIR IKIZ HAMILE ADAYIYIM. SÜPRIZ CÜNKI NE BENIM NEDE ESIMIN AILESINDE IKIZ VAR VEDE COCUK YAPMAYI DÜSÜNMÜYODUM HIC. AMA HERSEY ALLAHTAN NASIP KISMET BÖYLEYMIS. AMA INANINKI 30 YAS ÜZERI HAMILELIKLER COK AMA COK FARKLI.KENDINIZI SANKI YINE 20 LI YASLARDA HISSEDIYOSUNUZ VEDE ARTIK BILINCSIZ BIR ANNE ADAYI DEGILSINIZ. BU BENIM ILK MESEJ YAZISIM VEDE SIZINLE DUYGULARIMI PAYLASMAK ISTEDIM. BY.kaydirigubbakcemile5

MERHABALAR, BENIM 11YASINDA KIZIM VE 7 YASINDA OGLUM VAR, AMA SIMDI 4 AYLIK SÜPRIZ BIR IKIZ HAMILE ADAYIYIM. SÜPRIZ CÜNKI NE BENIM NEDE ESIMIN AILESINDE IKIZ VAR VEDE COCUK YAPMAYI DÜSÜNMÜYODUM HIC. AMA HERSEY ALLAHTAN NASIP KISMET BÖYLEYMIS. AMA INANINKI 30 YAS ÜZERI HAMILELIKLER COK AMA COK FARKLI.KENDINIZI SANKI YINE 20 LI YASLARDA HISSEDIYOSUNUZ VEDE ARTIK BILINCSIZ BIR ANNE ADAYI DEGILSINIZ. BU BENIM ILK MESEJ YAZISIM VEDE SIZINLE DUYGULARIMI PAYLASMAK ISTEDIM. BY.kaydirigubbakcemile5

alkisalkisalkis canııııım ne güzel bir sürpriz olmmuuuuşşş,inanmıyorumm,
bak bir daha girersen siteye "Arkadaşlar ikiz gebelik dönemi nasıl geçiyor?" topiğimize muhakkak uğra,hikayeni orda hepimizle paylaş canımm,
hayırlı uğurlu sağlıklı bir gebelik diliyorum canııımmmma.s.

magnezyumu ben günde bir kere alıyorum kullanmaya başladıktan sonra şişliklerim bir anda indi gitti kasılmalarımda azaldı .. nidilatıda günde iki kere 3 almaya başlamıştım kendi kafamdan dün dr iki al yeter dedi çarpıntı yapıyomuş fazlası doğruda diyo kalbim yerinden fırlayacakmış gibi pat patlıyor akannehir

bak pamuğum bi de sen onu sol yatmaya yoruyordun,sol yatamıyorum,kalbim çarpıntı yapıyor diyordun bak,öyle değilmiş..
Ben hastanede çok yoğum mg ile tedavi oldum,fil ayağı gibi olmuştu bileklerim incecik olmuşlardı eve döndüğümde ama şimdi yine şiştiler yavaş yavaş..
ihmal etme canımm..

bak pamuğum bi de sen onu sol yatmaya yoruyordun,sol yatamıyorum,kalbim çarpıntı yapıyor diyordun bak,öyle değilmiş..
Ben hastanede çok yoğum mg ile tedavi oldum,fil ayağı gibi olmuştu bileklerim incecik olmuşlardı eve döndüğümde ama şimdi yine şiştiler yavaş yavaş..
ihmal etme canımm..

tamam canım etmiycem hiç ihmal vereliniortak ilaçlarla durduruyoruz içerde kadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comkadinlarkulubu.comi kaydirigubbakcemile

kızlar ben çatlatma iğnemi olur olmaz progestan kullanmaya başladım önce 100lük kullandım sabah 1 akşam 1..sonra kanamam oldu günde 3 tane 100lük kullandım..geçmeyince günde 2 tane 200lük almaya başladım..12 haftalık olunca dozu azaltarak bıraktık ve şimdi magnezyum kullanıyorum 3 haftadır ve doğuma kadar da kulanıcam sanırım..suda eriyo,limonata gibi bi tadı var,sabahları kahvaltıdan sonra alıyorum..aslında istanbuldaki doktorum proluton depot diye bir iğne verdi ve ayda bir kez yaptır dedi ama burdaki doktorum yeterince ilaç aldığım için iğneye gerek olmadığını söyledi..aldım iğneyi ama yaptırmadım öylece duruyor..
bunun dışında polivit C (diş etlerimde aşırı kanamam vardı onun için), elevit (vitamin), propycil (hipertiroidim için), maltofer (demir), solgar folicin (folic asid), rovamycin antibiyotik (toksoplazma çok sınırda çıktığı için bir haftalık bir süre için) ve eğer o gün 1 bardak süt 1 büyükçe dilim peynir ve 1 kase yoğurt yememişsem akşam yatarken calsium sandoz alıyorum..doktorum calsium u doğal yolla almaya çalışmamı tavsiye etti çünkü ilaç formu çok yoğun olduğundan bebeklerin beyninde kireçlenme yapabiliyormuş..
kim demiş hamileyken ilaç içilmez diye :)) ben hamile değilken sadece folic asid alıyodum sabahları o da aklıma geldikçe..bi de şimdiki listeme bakın :))

Son düzenleme:
Allaaaaahhhakannehir,
ah arkadaşşıııımm,o nasıl bir liste yaaaaaw:bbo:,
herşey yavrular için dimi canım,boşver,şifa olsun inşallahh..

Allaaaaahhhakannehir,
ah arkadaşşıııımm,o nasıl bir liste yaaaaaw:bbo:,
herşey yavrular için dimi canım,boşver,şifa olsun inşallahh..

amin canım inşallah..
o kadar dikkat eiyorum ki..inşallah kuzucuklarım sağlıkla ve vakitlice gelirler dünyamıza..
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

X