İkiz Oğluşlarınızı Ne Zaman Sünnet Ettirdiniz Yada Ne Zaman Düşünüyorsunuz?

zeynepppppp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
403
7
46
Yozgat
Merhaba arkadaşlar.Benim oğluşlarım yaklaşık 6.5 aylık ve sünnet düşüyoruz eylül aynının ortalarında.Ama bugünlerde aklıma takılan şuan sünnet iyi olurmu bilmiyorum açıkcası.Sürekli yerde emeklemeye çalışıyorlar ve sürekli dönüyorlar.Sünnetten sonra da bu şekilde dönerlerse iyileşirlermi bilmiyorum.Çünkü yüz üstü dönünce sürtünme olursa canları acımazmı.Sanki yanlış zaman gibime geliyor.Ya dönmeye başlamadan önce yaptırmam lazımdı.Yada yürümelerini mi beklemeliyim yerden kalkmış olurlar o zaman.

Sizler ne zaman yaptırdınız yada yaptırmayı düşünüyorsunuz. bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Sadece ikiz değil tek oğlu olanlarda fikirlerini yazabilir tabi.Bizimkiler ikiz olunca böyle başlık uygun gördüm.

Birde lazerle falan sünnet çıkmış yaptıran varmı nasıl iyi oluyormu.?

bende düşünüyorum sünnet işini ama seninde dediğin gibi çok hareketli canı yanarsa hemen iyileşme gibi bir durumu olmazsa nasıl olacak bilmiyorum inanki..

bende düşünüyorum sünnet işini ama seninde dediğin gibi çok hareketli canı yanarsa hemen iyileşme gibi bir durumu olmazsa nasıl olacak bilmiyorum inanki..

canım ben bırı 6 aylıkken dıgerıde 22 aylıktı sunnet ettırdım aynı zamanda
buyuk olanınkı bıısıktı gec ıyılestı
ama cok hareketlı ertesı gun oturmadan oynadı hıcte bısey olmadı cok sukur
ne kadar kucuk o kadar cabuk ıyılesyor
farkında olmaması cok daha ıyı aglamıyor
amelıyata gıderken ıgne takarken cok agladı ama kucuk oglum cok rahattı

sızde ınsallah kolayca atlatırsınız

canım ben sunnet kıloda aldım bezden once onu gıydırdım sonra bezledım sureklı degıtırıyordum cıs yapınca tabı bezde cıkıyor sunnet kıloduda
krem suruyosun
tabı oraya bez degmeyecek surtunmeyecek
sabır cesaret gerektıryor
o sunnet kılotlarıda 3 yada 4 yıkamaya yanları cıkıyor
zaten makınede yıkayınca hıc dayanmıyor elımde yıkadım hep
buyuyede cısı ogrettım ama oda yenı ogrenıyordu sunnet sonrada cok ısrar etmedım oda kıloda kacırıyordu
aksma kadar kılot yıka pıpı kremle boyle gectı zamanım

bızımkı dıksılıydı zamanla kendı dustu dıkısler
bır haber okumustu lazerle yapılan sunnetle ılgılı tam hatırlamıyorum bulursan oku
bu arada nerdesın bılmıyorum eger ıstanbuldaysan Bezmı aleme tavsıye ederım
doktorları hemsırelerı cok ılgılı
hemsıreler kendı cocukları gıbı baktılar sagolsunlar
odalarda temız rahat
ayrıca hıc para almıyorlar

maşallahh siz kurtulmuşsunuz vallahi benim oğlum çok nazlı nasıl baş edecegim onunla hiç bilmiyorum Allahım bir kolaylıgını verecektir inş...

merhaba zeynepppp ben eylül ayında yaptıracağım inşallah.aşı yapan doktorumuz uygun gördü.kendi doktorumuzda uygun görmüştü.hem daha çabuk iyileşiyor dedi.

lazeri uygun görmüyorlar kesinlikle.hatta 1 ay önce haberlerde de lazerin sakıncalı olduğunu söylüyorlardı.çevre dokulara zarar veriyormuş ileride bazı sorunlara yol açabiliyormuş.

maşallahh siz kurtulmuşsunuz vallahi benim oğlum çok nazlı nasıl baş edecegim onunla hiç bilmiyorum Allahım bir kolaylıgını verecektir inş...

bende oyle dıyordum canım ama Allah sabrını verıyor ınan
benkı yaraya bakamam kanamaya bakamam
ama bır cesaret geldı
bıde mecbursun kımseye guvenemıyorsun kı
ben cıslerını bıle kendım yaptırıyorum ısım varsa bıle bırakıyorum cunku korkuyorum mıkrop fılan kaparlar ıyı temzılenmesse dıye

amelıyat oncesı sıkıntılı aslında sonrası bır sekılde atlatılıyor ama o narkoz ıcın yapılan hazırlıklar kan alma onları amelıyathaneye gonderme baygın sekılde
kucagımdan aldıklarında ne çok agladım hala aklıma geldıkce aglarım

buyuk olunca oradakı sargıyı fılan acmak ıstıyor ama kucukte oyle sıkıntı olmuyor
bıran once yaptırısanız rahat edersınız

ınsallah srunsuz sekılde atlatırsınız

canım bende okumustum oyle bır haber

ınsallah kolayca atlatırsınız sıkıntılı donem bıraz:18:

inşallah derideren sizin ne kadar sürede iyileşti? bebeklerin daha erken iyileşiyormuş altı bezli olduğu için.
çok zorlandın mı ?

inşallah derideren sizin ne kadar sürede iyileşti? bebeklerin daha erken iyileşiyormuş altı bezli olduğu için.
çok zorlandın mı ?

canım ben buyuk ogluma o sırada cıs ogretıyordum aslında tam ogrenmıstı doktoru dedıkı bezı atmasanız daha ıyı olur cunku cabuk ıyı oluyor
neyse sunnetı ettırdık ogllum kendıne gelınce acıyor dıye aglamaya basladı sonra dedım cısını yaparsan gececek bezıne cıs yaptırdım
hava da soguk aralık ayı kısın tam oratsı yanı
ıkısınınde altına sunnet kılod gıydırıp ustune bez baglıyordum cıslerını yaptıklarında cıkarı yıkıyordum bırsuru sunnet kılodu aldım kurutup kurutup gıydırdım
makınede de yıkanmıyor kı elımde yıkamısken 3 yıkamaya hemen kenarları cıkıyor
krem verdı antıbıyotıklı
15 gunde ıyı oldu buyuk olan cunku bıtısıktı
geldık kendınde bısey oldugunun farkındaydı ılk gun sadece ayaga kalktı ıkıncı gun ucuyordu sankı o degıl ben oldum
ama zor bakımı her banyoda doktor derıyı ılerı gerı ıtmemı soyluyor
kucuk rahattı bıde atntıbıyotıklı surup verıyorlar
atesını kontrol edıyosun
amelıyat sonrası ateslerı cıkamsın dıye ıncecık dolastılar 4 gun sonra bır hastalık acıllık olduk yazın yaptırmak o yuzdne daha ıyı

arada goturuyoruz kontrole bır sorun yok sımdılık
bende erken yapılması taraftarıyım akılları erdıkce zorlasıyor

sormak ıstedıgın bısey olursa cevaplarım seve seve

sünnetten dolayı mı acillik oldunuz?ne hastalığıydı?küçüğü ne kadar sürede iyileşti.mızmızlığ oldu mu?yüz üstü yattığı zaman soruny aşadınız mı ? ağlayarak uyandığı oluyor muydu?banyo yaptırama durumu oluyor mu ? eğer banyo yapılmıyorsa kaç gün?
çiş yaparken ağladığı oluyor muydu?hangi bölüme yaptırdınız?biz genel cerraha yaptıracağız inşallah.

hem mutluyum hemde ndişeliyim. :) ayrı bir heyecan var birde erkek annesi olarak :):):)

canım kıs ayı oldugu ıcın amelıyattada cıplak oldukları ıcın ve atesı cıkamsın dıye cıplak dolastırdıkları cın malesef usuttuler
gıdıncede sunnet yerı mıkrop kapmıs olabılır dıye kan testı ıdrar testı baya zorladılar sukur sadece bogaz enfeksıyonu cıktı
kucukte 10 gunu fılan buluyor ama pıpının sekıl alması 6 ay:)))
mızmızlık oluyor tabı ama hasta oldugumuz ıcın onun mızmızlıgımı yoksa pıpının mı pek anlayamadım
canım sunnet kılodu yuz ustu yattıgında koruyor merak etme kremde surecegın ıcın cok sıkıntı olmuyor
3 gun banyo yaptırmadım sonra doktor yıkayabılırsın dedı yıkadım
çiş yaparken aglamadılar buyuk aklı erdıgı ıcın agladı kucukte sorun yoktu zaten cısy yapmasını beklıyor amelıyattan sonra sargıyı cıkarmak ıcın
çocuk cerrahı yaptı canım zaten butun cocuk doktorları cocuk cerrahlarını onerdıler
evet erkek annesı olmak hem guzel hem zor benıde dugun telası sardı dugun yapacam ınsallah

o kadar sıkıntı cektım kurtlarımı dokeyım dımı

Son düzenleme:

sünnet kilodunu nereden temin edebilirim.eczanelerde satılır mı ?genel anestezi ile oldu değil mi ? bebeğin ağladı mı ?
sünnetten sonra birde çiş yapması için mi bekleniyor?

bene inşallah aklı erdiği zaman mevlüt verip sünnet giysisi giydireceğim.

canım onu esım aldı nerden aldıgını bılmıyorum ama sunnet kıyafetı satan yerlerde de bulabılırsın 4 lıraydı tanesı
kucuk oldugu ıcın bıde bezlı oldugu ıcın 3 yada 4 tane alsan ıyı olur
bıze doktorumuz demıstı
ılk once kılodu gıydır sonra bez bagla dıye temızlıgıne cok dıkkat etmek gerekıyor tabı kremıde baya bır surmek
evet canım genel anestezı
aglamazmı canım hemde nasıl gece 5 den sonra su dahıl hıcbırsey yedırmedım saat 7 de hastanedeydık 8 gıbı fılan ellerıne ıgne taktılar sonra kan aldılar
sonra amelıyat onlugu gıydırdıler bekeldık oyle 9 gıbı doktor geldı 45 dakıka fılan surdu ayılmasını beklıyorlarmıs
agzına şırıngayla narkoz verdıler
gulmeye basladı sonra sedyeye koyduk goturduler geldıgınde yarı baygında
2 saat yıne hıcbısey vermedım yemesı ıcın hemsıre gelıp sureklı ısedı mı dıye bakıyordu ıseyınce ordakı sargıları actılar bırazda bekledık oyle altı acık gelıp atesını olcuyorlar serumun bıtmesı lazım sonra yemek yedırdık kusuyor mu yıyor mu dıye bakıyorlar hastaeneden cıkısımız 2 ydı

cocuk bolumu oldugu ıcın zıyaretcı kabul etmıyorlardı doktorda aynı katta hemen gelıp bakıyor zaten hemsıreler cok ılgılıydı sankı kendı cocukları gıbı davrandılar Allah razı olsun

çok güzelmiş yaa baya bi ilgilenmiş ve özen göstermişler.inşallah buralarda bulabilirim sünnetr eşyaları satan yerler.

derinderen çok teşekkür ederim.beni bilgilendirdiğin için.aklıma birkaç soru gelirse sorsam beni bilgilendirir misin?eylül ortası gibi düşünüyoruz inşallah bizde.herşey bilmek ve hazırlıklı olmak istiyorum.

rica ederim canım ben hep burdayım neyı sormak ıstersen sorabılırsın bıldıgım surece cevap verırım

sızde ınsallah sorunsuzca atlatırsınız ınan ınsanın omuzlarından yuk kalkıyor ben oyle telaslandım kı sükür hepsı bıttı

ben de bilmiyorum açıkcası onlardan daha çok ben ağlarım zannedersem.bizim birde iki tane hangisine bakacağını şaşırır insan. :18:

sünnet kilodu burada bulursam alıcam mutlaka gerçi burda bişey bulmak biraz zor.yazın yaptırmak daha iyi olyor tabi.kışın çok zor olur.ben istanbulda değilim canım.yozgatın bir ilçesindeyim.ama yozgatta yaptırmayı düşüyorum.tabi bunlar benim fikrim.eşim ankarada yaptıralım diyor.ben istemiyorum orada eşimin çok akrabası var rahat ettirmezler çocukları gelenden gidenden duramayız..kayınvalide hanım çocuklar küçük yaptırmayın deyip duruyo.zaten bişeye karışmasa şaşardım.ama ben karar verirsem onun düşüncelerinin hiç önemi yok konuşsun dursun.sünnet olacağı sıra çağırırım geli,rse gelir gelmesse gelmesin çokda lazım değil.ama yüzde bir milyar gelir.tek kafamı karıştıran yüz üstü dönerlerse ne olacak.bizim bebişler uyurken bile yüz üstü dönüyorlar.gündüzleri hep yüz üstü uyuyorlar öyle alıştılar.bu kafamı karıştırıyor.

eğer kesin yaptırırsam aynı zamanlarda yaptıracaz o zaman canım.Allah yardımcımız olsun.zor oluyor en son küçük kardeşim olmuştu 6 sene önce iki yaşındaydı.ilk gece hiç uyumamıştı.sürekli enfeksiyon kapıyordu sünnetten önce sünnetten sonra çok rahat etti.offff bir atlatsaydık Allahın izniyle çok rahatlıycam.

bende şimdi sünnet, yazında ankarada mevlüt düşünüyorum.o zamana yürürlerse sünnet kıyafetide alırız belki.

Benim oglum 4 aylikken böbreklerinden ameliyat olmuştu o sırada sünneti de yapılacaktı, ameliyat uzayınca yapmayı unutmuşlar, 2 ay sonra yani tam 6 aylikken böbreklere takılan kataterler çıkarılacaktı, bu sefer biz söylemeden sünnetini yapmışlar, bize de sürpriz oldu:) capa'da uroloji prof'u yapmış oldu yani sünnetini:)

6 ay bence cok ideal bir zaman, bebekler öyle büyük cocuklar gibi feryat figan olmuyorlar, ilk gün sıkıntısı oluyor doğal olarak, 3 ila 7 gün arası perifen, calpol gibi ates düşürücü, ağrı kesici ilaç veriyosun, yaraya fito krem sürüyosun o kadar. Dönmede oturmada problem olmuyor, büyük insan gibi o kendi ayarlıyor emin olabilirsin. Benim oglum ilk gunün dısında sıkıntı yasamadı, ilk gunün dısında ağlamadı bile, benim yigenim cok ağlamıştı, ben korkup dr'umuzu aradım niye aglamiyo bu cocuk diye, oda "acı beyinde yaşanır, o daha bebek oldugu için sünnet olduğunu bilmiyor sadece fiziksel acı için ağlıyor, onuda ağladı ve gecti, acıyı zihninde tekrar tekrar yaşamadığı için günlerce atlayıp, naz yapmıyor" dedi bana da cok mantıklı gelmişti...

Bu arada oğlumun ameliyat olacağına anne karnında karar verilmişti yani biz ameliyatını da sünnetini de yapan prof'la cok onceden irtibata gecmiştik, ozaman ona sormuştum doğar doğmaz sünnet yaptiralimmi diye, kesinlikle hayır demişti, henüz sınır hücreleri arasında tam ilskil kurulmadı için bebeğin acı çekmediği düşünüluyor ama yeni dogan bile olsa ben bir insanın uyusturulmadan kesilmesini etik bulmuyorum demişti, bebek cok fazla hareketlenmeden 3 ila 7. aylar arasında yapılabilir dedi. O yüzden simdi ben de ikizlerimi yine 4-6 ayllikken yaptırmayı düşünüyorum...

bu sayede sünnetten de kurtulmussunuz ne güzel.bebeği doğar doğmaz yaptırmak bana da çok ürkütücü geliyor.mümkün değil kıyamazdım onlara.daha yeni dünyaya gelmişler hemen bir acı yaşatmak iyi olmaz.tabi yapanlarada saygılıyım iyi cesaret.inşallah bebişlerini sağlıcakla kucağına alırsın buraya yazarsın sünnetlerini inşallah.dediğin gibi oluyorsa dönme konusu yani aklıma iyice yattı inşallah kayınvalide bir sorun çıkarmassa yaptırmayı düşüyorum.bundan kaçış yok mecbur yaptıracağız.en iyisi hemen kurtulmak.zaten seneye yaza bırakmak istemiyorum.belki erkek kardeşim,kaynım falan evlenecek bide tatile gitmeyi düşünüyorum sonra ramazan falan girerse yaptıramam en iyisi şu dönem.en geç 2 yaşına kadar yaptırın diyor zaten doktorlar.yada 6 yaşına kadar beklemek gerekiyor.

Sen yaptir canım, bı yerlerini acıtacaklar diye hiç düşünme, oğlum ameliyat oldugunda dönmeye yeni başlamıştı, ameliyattan sonra 2 hafta hep sırt üstü yattı, dönmeye teşebbüs bile etmedi, 2 haftadan sonra tekrar kendi kendine dönmeler başladı, bebek deyip korkma yani çok güzel sakınıyorlar kendilerini. Yine ameliyat zamanı ben çok korkup büyüyünce yaptıriyim istedim, kiyamamistim yani, ozaman dr'umuz ne kadar büyürse bakımı okadar zor olur demişti, gercektende haklıymış, büyüdükte hep konuştuk eşimle nasıl zaptederdik diye, zamanlaman güzel bence, yaptir çıkar aradan bencede...

zeynepppp prematüre bebeklere sünnet önermiyorlar.bizim bebeklerimiz prematüre doğdular ya .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…