Merhaba arkadaşlar ben tek yumurta ikiz kızlarıma hamileyim. Merak ettiğim bir şey var: ilk doğumum olacak inşallah ve her şey yolunda gider de Allah izin verirse normal doğum istiyorum. İkizleri ilk doğumu olan normal doğuran kimse yok mu acaba ? Sezaryen ikizlerde %95 tercih edilen yöntem biliyorum ama dr normal için uygunsa normal doğum yapan ikizler de var diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlariniz varsa lutfen bekliyorum. Hepimizin sağlıklı bebisleri olsun inşallah :)
çok var normal doğum yapan. ama bence siz bunları düşünmeyin normal diye başlarsınız sezeryanla biter hiç belli olmaz. allah sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin en önemlisi buYok zaten Allah korusun oyle bir risk almak istemem kaldi ki drler de sezeryandan yana oluyor ikizlerde. Benim dediğim hani hiç tanıdığıniz bildiginiz birinin ilk ikiz doğumu normal oldu mi diye. Yorumlarınız icin tesekkur ederim
Eskiden nasıl da ölüyomuş kadınlar bebeklerEskiden nasil doguruyorlarmis kadinlar.. herseye sezeryan yapiyolar simdileri.. peh
Sezeryanla ölümleri bir oku forumda, bebeğini sezeryanla kaybedenler başlığı altında insanlar yaşadığı talihsizlikleri yazmış. Eskiden ebe yada mahallede kadınları doğurtan kadınlar varmış, hiç aynı şey değil.. Mukayese edemicem.Eskiden nasıl da ölüyomuş kadınlar bebekler
neyse tamam siz bilirsiniz. herkesin görüşü farklıdır. ama insanları yönlendirmeye hakkınız yok. herkes kendi tercihini yapabilir. bu arada araştırmama gerek yok bütün aile olarak sağlıkçıyız neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.Sezeryanla ölümleri bir oku forumda, bebeğini sezeryanla kaybedenler başlığı altında insanlar yaşadığı talihsizlikleri yazmış. Eskiden ebe yada mahallede kadınları doğurtan kadınlar varmış, hiç aynı şey değil.. Mukayese edemicem.
Sezeryan doktorlarin isine geliyor, cunku hastalarina saat verebiliyor, gecenin bir yarisi hastaneye cagirilmak gibi bir zorunluluk yok. Ben avrupada yasamis biri olarak, boyle bir sacmalik gormedim. Bu isin bu kadar ticarete dokuldugu bir ortamda gormedim bayan saglikci hanim. Benimde ailemde var ve hic tavsiye etmiyor bilesiniz. Dogal yontemler varken gerekmedikce sezeryan yaptirilmaz. Bununda ulkemizde biran once yasaklanmasi taraftariyim.neyse tamam siz bilirsiniz. herkesin görüşü farklıdır. ama insanları yönlendirmeye hakkınız yok. herkes kendi tercihini yapabilir. bu arada araştırmama gerek yok bütün aile olarak sağlıkçıyız neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.
yanlış anlaşılma olmasın ben sezeryan taraftarı değilim bebek ya da anne için bir risk olmadıkça yapılmasına karşıyım. evet haklısınız ülkemizde doktorlar kesmeye meraklı hem uğraşmak istemediklerinden hem de devletten daha yüklü para aldıklarından. kolayına kaçıyolar. ben sadece makat gelen bebeklerin doğumu için söylemiştim. yoksa adı üstünde normal doğum. bizde hasta değil müşteri olarak görüyolar ne yazıkki.Sezeryan doktorlarin isine geliyor, cunku hastalarina saat verebiliyor, gecenin bir yarisi hastaneye cagirilmak gibi bir zorunluluk yok. Ben avrupada yasamis biri olarak, boyle bir sacmalik gormedim. Bu isin bu kadar ticarete dokuldugu bir ortamda gormedim bayan saglikci hanim. Benimde ailemde var ve hic tavsiye etmiyor bilesiniz. Dogal yontemler varken gerekmedikce sezeryan yaptirilmaz. Bununda ulkemizde biran once yasaklanmasi taraftariyim.