ikiz gebelikte yatış pozisyonu ne olmalı??

pelinboz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
35
0
36
Diğer
nasıl yatarsam yatayım içim rahat değil doktoruna bu konuyu soran var mı lütfen soran paylaşırsa sevinirim

nasıl yatarsam yatayım içim rahat değil doktoruna bu konuyu soran var mı lütfen soran paylaşırsa sevinirim

benim için de büyük sorundu çünkü karın üstü yatmaya alışkın biriyimdir.
Ve doktorum ilk 3 ay istediğin gibi yat dedi hiç önemli değil demişti.sonra zaten seni rahatsız edicek ve yan yatıcaksın o zaman demişti.
gerçekten de bebişler beni rahatsız edene kadar yattım karın üstü ondan sonrada hep yan yattım özelliklle sol yanıma yatıyorum kan akışı daha rahat olsun diye karnımın altına da bir ince yastık koyuyorum işte böyle yatıyorum doktorumun da tavsiyesi ile...

peki soldakii bebek için problem olur mu bu durum çünkü ben de en çok sola yatıyorum ve soldaki bebeğe zarar vermekten korkuyorum ve ona sanki haksızlık oluyor gibi geliyor bana :)

benim doktorum özellikle uyardı sırt üstü yatmak yasak. sağ ve sol yanına yatmalısın dedi. sürekli sol yanıma yatamıyorum hele şimdi iyice kollarım ağrımaya uyuşmaya başladı o yüzden sürekli pozisyon değiştiriyorum. hele son ay yatmakta zorlanacakmışım hayırlısı. soldaki bebişine zarar gelmez merak etme ama sen genede arada sağına yatki sol tarafın fazla ağrımasın.

bende hep sol yanima yatiyorum sol tarafa yatinca bebeklere daha fazla kan gidicegi icin iyi beslenirlermis nette okumustum

peki soldakii bebek için problem olur mu bu durum çünkü ben de en çok sola yatıyorum ve soldaki bebeğe zarar vermekten korkuyorum ve ona sanki haksızlık oluyor gibi geliyor bana :)

Canım ona senin yatış pozisyonun bırak dışarıdan gelen darbeler bile kolay kola zarar veremez.
benim bebişlerin biri üstte biri altta ama zaten tüm gebeler için önerilendir sola yatmak çünkü kalp-akan kan dolaşımı hepsi için sola yatmak gerek.
merak etme solda yatman ancak onlara fayda sağlar asla zarar değil...

Ben bir sağa bir sola yatmıştım hep...Zaten sırt üstü yatamıyordum,çok rahatsız oluyordum.....İnsan en çok yüz üstü yatabilmeyi özlüyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…