• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz gebelikte rahim ağzı kısalığı

Gokce241

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2021
58
21
38
30
Mrb arkadaşlar 26 haftalık ikiz gebeliğim var hiç bir sorunum yokken son kontrolümde rahim ağzı ölçümü 25 mm olarak ölçüldü. 2,5 cm ve aşağısı riskli olduğu için doktor nidilat Progestan başlayıp ev istihareti verdi şuan yemek lavoba dışında kalkmadan bekliyorum. Sıkıntı olarak ön sağ kaburgam da ve arkası sırt kısmında ağrı hissediyorum önceden de vardı ztn ara ara karnım Bi tarafa toplanıp sertleşip gevşiyor onun dışında kanama veya kasık ağrım yok doktor kısalma devam eder ve açılma başlarsa serklaj yani dikiş atılacağı söylendi. Şimdi doğarlar sa bebeklerim çok küçük serklaj da ikizlerde pek işe yaramıyormuş bu durumda olup 30 küsürlü haftalara kadar dayanan çoğul gebelik yaşayanınız var mı kaygı dan nefesim kesiliyor çok uğraştık buralara kadar geldik şimdi kötü bişey olucak diye deli gibi korkuyorum 🥺

Canım ben de 27+0'da rutin kontrolde rahim agzim 20mm'e düşmüştü. Hatta NST'de sancım da çıktı. Sonra 12mm'e kadar düştü. 3 gün hastanede yattım. Ciğer geliştirici falan vurdular. 20mm'e tekrar çıktı. Nidicard, progestan, proluton kullanıyorum. Aynı şekilde evde dinlenme modundayim. Serklaj için ikiz olduğu için bu haftalarda çok tehlikeli olabileceğini söylediler. Çok şükür bugün 30+4 oldum. Kaygini çok iyi anlıyorum. Doktor 30'u görünce korkma dedi ama bu 3 hafta nasıl geçti bir de bana sor. Sen elinden geleni yap. 26. hafta da yaşam sınırını geçmiş. Birkaç hafta daha durunca artık korkma. Bu arada ağrılar da normal çünkü bebekler büyüyor. Anormal bir ağrı olursa zaten fark edersin. Benim de şimdiki hedefim 32+0. İnşallah güzel haftalarda bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aliriz

Canım ben de 27+0'da rutin kontrolde rahim agzim 20mm'e düşmüştü. Hatta NST'de sancım da çıktı. Sonra 12mm'e kadar düştü. 3 gün hastanede yattım. Ciğer geliştirici falan vurdular. 20mm'e tekrar çıktı. Nidicard, progestan, proluton kullanıyorum. Aynı şekilde evde dinlenme modundayim. Serklaj için ikiz olduğu için bu haftalarda çok tehlikeli olabileceğini söylediler. Çok şükür bugün 30+4 oldum. Kaygini çok iyi anlıyorum. Doktor 30'u görünce korkma dedi ama bu 3 hafta nasıl geçti bir de bana sor. Sen elinden geleni yap. 26. hafta da yaşam sınırını geçmiş. Birkaç hafta daha durunca artık korkma. Bu arada ağrılar da normal çünkü bebekler büyüyor. Anormal bir ağrı olursa zaten fark edersin. Benim de şimdiki hedefim 32+0. İnşallah güzel haftalarda bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aliriz
Allahım inş bende oraları görürüm yemek dışında kalkmıyorum Bi sorunum yok ama benim bebekler Tşeklinde duruyor oğlum enlemesine kaburga altımda ama kız ayakları direkt rahimde olacak şekilde dikine duruyor her tekmesi aşağıda zonklama yapıyor vura vura acıcak diye tekmelerin bile sevinemiyorum senin için çok sevindim inş önce 32 sonra34 36 ları görürsün sağlıkla gelsin miniklerin 🤲

Back
X