ikiz gebelikte bir kesenin daha küçük olması ?

xwomen12

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2016
85
36
arkadaslar merhaba . suanda 8 haftalık hamileyim . gecen hafta dr a gittigimizde bebek ve kese tekti . bu hafta tekrar kontrol amaçlı dr a gittiğimizde dr ikiz olduklarını ve diğer bebeğinde kalp atışı olduğunu söyledi . ancak şöyle bir durum var . sonradan görünen diğer bebeğimin kesesi kendisine göre oldukça küçük . dr kaybedebiliriz dedi. perinatoloğa yönlendirdi. perinatolog da büyük ihtimalle kese gelişecek dedi. ancak sonuçları kendi dr uma götürdüğümde bana söylediği şey kaybedebiliriz oldu . var mı başına böyle bir durum gelen . gebelik kesesi sonradan gelişen ??

arkadaslar merhaba . suanda 8 haftalık hamileyim . gecen hafta dr a gittigimizde bebek ve kese tekti . bu hafta tekrar kontrol amaçlı dr a gittiğimizde dr ikiz olduklarını ve diğer bebeğinde kalp atışı olduğunu söyledi . ancak şöyle bir durum var . sonradan görünen diğer bebeğimin kesesi kendisine göre oldukça küçük . dr kaybedebiliriz dedi. perinatoloğa yönlendirdi. perinatolog da büyük ihtimalle kese gelişecek dedi. ancak sonuçları kendi dr uma götürdüğümde bana söylediği şey kaybedebiliriz oldu . var mı başına böyle bir durum gelen . gebelik kesesi sonradan gelişen ??
Merhaba canım su an ne durumdasın??

Selam hanımlar,
2 adet dondurulmuş 5.gün embriyosu ile 3.denemede pozitifi gördüm,iki kese oluşmuştu, gecen cuma kontrolde doktor biri diğerinden daha küçük ve kalp atışları yavaş, bu yaşamaz dedi, diğer kesedekinin gelişimi normal ve kalp atışları iyi dedi. Bugün itibariyle büyük olan 7+3, küçük 6+3. Akşam saatlerinden bu yana kanamam başladı, önce pembe sonra koyu kırmızı. Çok korkup panik oldum. Acaba küçük olan kese mi düşüyor, diğer iyi durumdaki keseye mi birsey oldu diye düşünüyorum sürekli. Oldu ise elden gelen birşey olmayacak bunu da biliyorum. Dr umu aradım progesteron iğneyi 2 ye çıkar dedi, düşük tehditi olabilir dedi. Yarın hastaneye gidecegim, hayırlısı olur inşallah. Bu durumu yaşayan arkadaşlar lütfen başınızdan gecenleri yazar mısınız?

İkiz gebeliklerde kanama çoğu kişi de olur bende yaşadım sizin gibi. Kesenin etrafında kanama oluyor genelde. Çok kalkmamakta dikkat edin yatın dinlenin. Tuvalet dışında bir süre bu şekilde devam edin

İkiz gebeliklerde kanama çoğu kişi de olur bende yaşadım sizin gibi. Kesenin etrafında kanama oluyor genelde. Çok kalkmamakta dikkat edin yatın dinlenin. Tuvalet dışında bir süre bu şekilde devam edin
Cevabınız için Allah razı olsun sizden. İçim içimi yiyor acaba içimde ne oluyor diye. Sizin kaçıncı haftalarda oldu? Şu an durumunuz nedir? Keselerden birinde gelişim problemi yaşamış mıydınız? Kanamanız ağrılı mı olmuştu? Çok soru sordum kusura bakmayın ama bu gece benim için zor geçiyor.

Estağfirullah benim de o haftalarda olmuştı 7-8 sonra 10. Haftalarda iki kere daha oldu. Her defasında gittim dpktor a ama sıkıntı yoktu şükür . İçim rahatlıyordu . Ağrı çok hatırlamıyorum açıkçası oluyorsa da aklımda kalacak şiddette değildi diyelim.. evet keselerden biri daha geç oluştu ilk bir hafta geç döllenme oldu zaten .Şu an 30. Haftamda 20 gün önce Doğum yaptım beneklerimden 17. Haftada birinin gelişimi yavaşlamaya başladı ve aralarındaki fark iyice açıldı. Suyu da azalınca iyice 30 da payladı ve Doğum başladı. 20 gündür küvözdeler. Sağlıklarıma kavuşup eve gelmelerini bekliyorum .

İçini ferah tut hiç gece gece kendine stres yapma. Bende bu durumu araştırırken çok duydum kanama olayımı. Allah’ın iznimizle bir şey olmaz senin bebeklerine de. Kese etrafı kanamadır. Yabi sürekli akan bir kanama değilse tabi oldu be bittiyse

Estağfirullah benim de o haftalarda olmuştı 7-8 sonra 10. Haftalarda iki kere daha oldu. Her defasında gittim dpktor a ama sıkıntı yoktu şükür . İçim rahatlıyordu . Ağrı çok hatırlamıyorum açıkçası oluyorsa da aklımda kalacak şiddette değildi diyelim.. evet keselerden biri daha geç oluştu ilk bir hafta geç döllenme oldu zaten .Şu an 30. Haftamda 20 gün önce Doğum yaptım beneklerimden 17. Haftada birinin gelişimi yavaşlamaya başladı ve aralarındaki fark iyice açıldı. Suyu da azalınca iyice 30 da payladı ve Doğum başladı. 20 gündür küvözdeler. Sağlıklarıma kavuşup eve gelmelerini bekliyorum .
İçime su serptiniz çok sağolun. Allah tez zamanda yavrularınıza ve size sağlık versin, hemen toparlanıp çıksınlar küvözden.
Benim son 4 saattir adet olmuş gibi devam ediyor kanamam. Wc ye gitmeye korkuyorum. Uzun sürmesi endişelendiriyor. Lekelenme değil, baya kanama şeklinde. İnşallah hersey yolundadır. Dua etmekten başka bişey yapamıyorum şu an.

Benimde klozetin içi baya kandı çamaşırım da. Hani saatlerce sürmedi ama bildiğin kırmızı baya kandı. İnşallah bir sorun olmaz. Seninde Allah yardımcın olsun . İkiz hamilelik biraz sıkıntılı ama onları görünce hepsi geçiyor gerçekten. Rabniö sağlıkla kucağıma almanı nasip etsin. Doktora gidince sonucu paylaşırsın inşallah☺️

Allah doğmuş ve doğacak olan tüm yavrulara şifa versin, saglıkla devam etsinler. Ben kalbi yavaş atandan pek ümitli değilim ama Allah bilir tabi ne olacağını. Yarın hastaneden döndüğümde sonucumu yazarım, inşallah güzel haberle dönerim. Tekrar tesekkurler cevaplarınız için. Yavrularınızı tez zamanda evinize getirmenizi diliyorum 🙏🏼

Benimde klozetin içi baya kandı çamaşırım da. Hani saatlerce sürmedi ama bildiğin kırmızı baya kandı. İnşallah bir sorun olmaz. Seninde Allah yardımcın olsun . İkiz hamilelik biraz sıkıntılı ama onları görünce hepsi geçiyor gerçekten. Rabniö sağlıkla kucağıma almanı nasip etsin. Doktora gidince sonucu paylaşırsın inşallah☺
Selam canım. Doktor küçük olan kesenin kalp atışlarını göremedi, zaten geçen hafta kalp atışları yavaştı, yaşamaz demişti, muhtemelen kanaman bu sebeple olmuş dedi, kese duruyor ama zararsız dedi. Tekrar kanaman olursa korkma keseyi atabilirsin yada öylece kalır dedi. Arada yürüyüşler yap yatmana gerek yok dedi. İlk üç aylık düşükler genelde hareket nedeniyle değil, anomali nedeniyle olur buna engel olamazsın dedi. Çok şükür büyük kesemiz gayet iyiymiş, 8 haftalık olmuş. İnşallah saglıklı devam eder. Senin bebişler nasıl? Hersey yolundadır umarım.

Sağlıkla doğsunlar inşallh . Benim beneklerim erken Doğuma ebeni ile 22 gündür küvözdeler. Bekliyoru inşallah sağlıkla çıkacaklar

Sağlıkla doğsunlar inşallh . Benim beneklerim erken Doğuma ebeni ile 22 gündür küvözdeler. Bekliyoru inşallah sağlıkla çıkacaklar
Şimdi küvözde güç topluyorlar, saglıkla çıkıp annelerine kavuşacaklar, sonra bir bakmışsın emeklemeye başlamışlar :) Allah saglıklı hayırlı ömürler versin 🙏🏼

Ben de 7 haftalıkken gittim biri çok iyi şükür diğer kese küçük ve kaybedilecek büyük ihtimal diyor doktorlar. Sürekli haftaya kontrole cagırıyorlar. Yine gideceğim. Doktor umutsuz büyğk ihtimal gelişmeyecek diyor. Olumlu sonuç alan oldu mu böyle bir durum yaşayıp. Sonunu çok erqk ediyorum umarım iyidir

X