İkiz Gebelik- Mono mono... lütfen bakın.

Yavuzali311018

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mart 2023
7
4
1
Merhaba Arkadaşlar, benim 4.5 yaşında bir oğlum var. Şimdi çok gönülden isteyerek Rabbimde nasip etti tekrar gebeyim.

Ancak 7.Haftamda bu gebeliğin ikiz olduğunu öğrendim. Doktor muayne esnasında kaşlarını çattı ve zar arıyorum ama bulamıyorum dedi. Tek yumurta ikizleri arasında zar olması gerekiyormuş, olmaması halinde çok fazla riski beraberinde getiriyormuş. Velhasıl bizde bu zar yok, gebeliğin adı monoamniyotik yada mono mono ymuş.

Aranızda bu şekilde gebe olan ve bebeklerini kucağına alan var mı? deneyimleriniz yoksa bile bilginiz varsa paylaşır mısınız lütfen.

Şimdiden Hepinize teşekkür ediyorum.

Zar sanırım sonradan olusabiliyor. Bana son gittiğim iki kontrolde de aralarında zar olduğu söylendi öncesinde zar yok denmişti. 17 ve 19. Haftalarımdaydım
Anladım ben henüz 8. Haftanın sonlarındayım. Umarım biz de de zar görünür.Cevapladıgınız için teşekkür ederim.

Zar sanırım sonradan olusabiliyor. Bana son gittiğim iki kontrolde de aralarında zar olduğu söylendi öncesinde zar yok denmişti. 17 ve 19. Haftalarımdaydım
İlk başta ne demek istediğinizi anlayamamistim kusura bakmayın . Son kontrollerim demişsiniz. 19. Haftadan sonra kaybınız olmuş şimdi anladım, çok üzgünüm... Rabbim sizlere sağlık versin...

İlk başta ne demek istediğinizi anlayamamistim kusura bakmayın . Son kontrollerim demişsiniz. 19. Haftadan sonra kaybınız olmuş şimdi anladım, çok üzgünüm... Rabbim sizlere sağlık versin...
Yo hayır kaybım söz konusu değil. Gebeliğim hala devam etmekte Allaha şükür.
Demek istedigim ilk kontrollere gittigimde aralarında zar yok denmişti. Fakat 17. Haftamda doktor cok net zar var diye ilk defa söyledi, 19. Haftamda da aynı sekilde. Suan 21.haftamdayım

Ohh çok şükür ben bu platformu tam kullanamıyorum sizin ilk mesaj zamanınızı aradım bulamadım kusura bakmayın ne olur. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Çok sevindim. Peki hangi şehirde hangi doktora takip olunuyorsunuz?

Yok ne kusuru
Aminnn sağolun, hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah
Ben İstanbuldayım. Şuan için perinatoloji bölümünde Ümraniye eğitim arastırmada takipliyim. Bi iki kere özele de gittim ama içime sinmedi acıkcası. Hala ara ara bakınıyorum özel neresi olabilir diye. Devlet hastanesinden memnunum riskli gebelik sayıldıgımız için iki haftada bir kontrole cagırıyorlar tek sıkıntım eşimi odaya almamaları hatta dogum zamanı da özel odaya denk gelinmezse eşler sadece ziyaret saatlerinde gelebiliyormuş.
Siz hangi şehirdesiniz?

Ben Düzce'de yaşıyorum. İlk kez 5 gün önce Sakarya'daki bir hastanede perinatologa gittim. 8h3günlüktü. İkisinin de kalp atışlarını dinledik. Kardiyak bir problem yok , hafta ile uyumlu görünüyor şimdilik dedi ve dört hafta sonraya çağırdı. Dr'a aradaki zar sonradan oluşur mu dedim hayır oluşmaz dedi net bir ifadeyle. Öyle olunca umudum kırıldı. Yarın daha önce rahim içi polip ameliyatımı yapan kadın doğum doktoruma gideceğim onun da belki başka bir Dr yönlendirmesi olur diye. Düzce'de de sadece 1 perinatolog varmış araştırma hastanesinde, tek Dr ile kalmayın diyorlar randevu alıp ona da giderim diyorum en azından sık takipte mesafe sıkıntım olmaz . Kafam çok karışık ama siz bana öyle umut oldunuz ki anlatamam...

Bir de 21. Haftadasinız bebeklerin hareketlerini net hissedebiliyor musunuz, bu haftada olan değişiklikler neler, ben sıkça mide bulantısı ve yorgunluk hissediyorum sizde de olmuş muydu?

Başlarda bende cok kafama takıyordum özellikle internetten bissürü sey okuyunca ki çoğu olumsuz yorumlar. Siz olumsuz seylere kulağınızı kapatın. Tek yumurta ikizi olarak sağlıklı doğan cocuklar var nasipleri varsa bu dünyada bizim bebeklerimizde öyle doğacak ben bu ihtimal üzerine düşünüyorum artık :)
Ama şunu söylemeden geçemeyecegim ikiz hemde tek yumurta ikizleri riskli gebelik olarak kabul ediliyor, ben özele gittigimde bu bilgi verilmemişti ama devlet hastanesine gittigimde iki haftada bir kontrole gelmem gerektiği söylenmişti her gittigimde ölçümleri yapılıyor organları inceleleniyor vs.
Ben de tek doktorla kalamyın derin. Yakında olan başk hastanelerde olan doktorları da deneyin. Ama genel itibariyle perinatolog olsun.
Belki haftası küçük diye iki hafta sonra cagırmadı ama aklınızda olsun hemen hemen sanırım 11. Haftadan beri iki haftada bir gidiyorum ben

Bir de 21. Haftadasinız bebeklerin hareketlerini net hissedebiliyor musunuz, bu haftada olan değişiklikler neler, ben sıkça mide bulantısı ve yorgunluk hissediyorum sizde de olmuş muydu?
Ara ara hareketlerini hissettiğim oluyor ama seyrek odaklandıgımda
Ben yorgunluk cok fazla yasamadım hatta çalışıyorum da ama mide bulantısı kusma durumları 17. Haftama kadar devam etti sonrasında hafifledi. Her yediğimi çıkarıyordum. 52 kilo ile hamile kalmıştım 49 civarına kadar düştüm daha yeni yeni kilo almaya başladım.

Ben hic kilo takibi yapmadım ilk çocugumda sürekli kontrol ediyordum ama bu sefer hiç bakmadım Mide bulantısı oluyor ama hiç kusma yaşamadım belki olsa rahatlatacak ama işte
Siz de kilo konusunu süreç sonuna kadar hiç dert etmeyin biz kadınlar hayatımızda kaç kez hamilelik yaşıyoruz ki çok nadide durumlar.Sağlıkla tamamlarsınız inşallah bu süreci. Rabbim ikisininde koklamayı büyütmeyi nasip etsin. Çok güzel olacak, inanıyorum.

Kalp atışı duymaya gittiğimizde ikiz olduğunu öğrendik. Özel hastanede bir doktordu gittiğimiz. Tek yumurta ikiz gebeligini takip edemediklerini , takibi perinatologun yapacağını söyledi. O yüzden en başından haberdarım ama perinatolog seçeneğimiz çok değil maalesef. Ama dediğiniz gibi iyi bir takip için ben de arastiracagim.

Hiç dert etmiyorum aslında siz bulantı mevzusunu sorduğunuz için söyledim, tabi fazla kilo almazsam sevinirim
Amiiin, sizin de güzellikle tamamlanır inşallah süreç.

Hiç dert etmiyorum aslında siz bulantı mevzusunu sorduğunuz için söyledim, tabi fazla kilo almazsam sevinirim
Amiiin, sizin de güzellikle tamamlanır inşallah süreç.
Bugün daha ince rahim içi polip ameliyatımı yapan kadın doğum doktoruma gittim. Ultrasonda aradaki zarı gördüğünü söyledi ama ileriki haftalarda daha da netleşir dedi. Umutlarımız çoğaldı

Bugün daha ince rahim içi polip ameliyatımı yapan kadın doğum doktoruma gittim. Ultrasonda aradaki zarı gördüğünü söyledi ama ileriki haftalarda daha da netleşir dedi. Umutlarımız çoğaldı
Ne güzel baya erken oluşmaya başlamış hemde cok sevindim adınıza ben bazı yorumlarda 20. Haftalarda bile görüldüğünü okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…