ikiz doğumlarını nası yaptınız?

ceysel

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
214
6
merhaba arkadaşlar,
32.haftamıza girdik artık kızlarımla doğumumuzu her an bekliyoruz.ıkiz gebelik rskli olduğu için doğumunuzu nasıl ve nerelerde yaptınız?
Özel hastanede olduysa kendi doktorunuz mu geliyor veya ayrı ücret talep ediyor mu? normal doğum yapan ikiz annelerimiz varmı?
Bu konularda yardım ve tecrübelerinizi doğum yapacak arkadaşlarla paylaşırmısınız.

güzel konu olmuşşş.... sağol canım..gerçi takipteyiz doğuranları..genelde spinal oluyor......
bende şunu ekleyeyim....

bebeklerin ultrasonda çıkan kiloları doğumda aynı çıkıyormu yoksa söylenilen artı eksi 200 gr.dan dahamı fazla eksik çıkıyor....

benim doktorum en son kontrolümde kilolarını söyledi bunlardan 200 + veya - olabiliyor dedi.Aynı şekilde ultrason kağıdında daa + - 200 yazıyordu canım demekki doğumdan önceki son kontrolde de böyledir sanırım

benim tekne kazıntısı bi görümcem var kızlar..10 yaşında..o zaman kayınvalideme doktor bebek 3600 demiş, bizimki 3900 gelmiş :))
yani yanılma payı mutlaka oluyor..bir de bazı sitelerde hafta hafta gebelik takibi var oralarda da bebeğin kilosu için sabit bişey yazmıyor..bir aralık veriyolar..
örneğin, Hafta hafta gebelik (hamilelik) dönemi - gebelik.org - Jinekolog Operatör Dr. Kağan Kocatepe sitesinde benim haftam için bebeğin kilosuna 900-1900 arası yazıyor..düşünün yani..

ben devlette yaptım...zaten doğum öncesi 5 hafta yattım doğuma doktorum girdi ...sezeyan oldum 33+2 de 2310 ve 2440 gr olarak

Allah oğullarına ve sana sağlık versin.Çok tatlılar.peki devletten memnun kaldın mı?Ben belki bilirsin 29 mayıs hastanesine gidiyorum doğumu orada yapmayı düşünüyorum ama son sgk olaylarından sonra doğum ocak ayına sarkarsa yandık heralde çünkü şuan sezaryen için 1500 istiyorlar diye biliyorum.

Allah oğullarına ve sana sağlık versin.Çok tatlılar.peki devletten memnun kaldın mı?Ben belki bilirsin 29 mayıs hastanesine gidiyorum doğumu orada yapmayı düşünüyorum ama son sgk olaylarından sonra doğum ocak ayına sarkarsa yandık heralde çünkü şuan sezaryen için 1500 istiyorlar diye biliyorum.

canım herkesin görüşü düşüncesi ayrı ben tüp bebek tedavimi ve gebeliğimin 6 ayına kadar meıcalparkda geçirdim...sonra orada yaşadıüğım bir sıkıntı ile devlette geçtim
bir doktor sordum iyi bir hoca istedim doktorumu önerdiler
ben çok çok memnun kaldım..acıkcası doktorum adam gibi adamdı paraya tamah etmeyen biri....ben devlet hastanesinden çok memnun kaldım....
bak ikizbebek bekelyenler başlığına şimdi görüşümü yazdım cnm orayı oku

merhaba arkadaşlar,
32.haftamıza girdik artık kızlarımla doğumumuzu her an bekliyoruz.İkiz gebelik rskli olduğu için doğumunuzu nasıl ve nerelerde yaptınız?
Özel hastanede olduysa kendi doktorunuz mu geliyor veya ayrı ücret talep ediyor mu? normal doğum yapan ikiz annelerimiz varmı?
Bu konularda yardım ve tecrübelerinizi doğum yapacak arkadaşlarla paylaşırmısınız.
Medical Park Bahçelievlerde doğurdum.Spinal anestezi ile..Çok konforlu bir doğum şekliydi.Başından beri devam ettiğim dr
.um la doğurdum.
güzel konu olmuşşş.... sağol canım..gerçi takipteyiz doğuranları..genelde spinal oluyor......
bende şunu ekleyeyim....

bebeklerin ultrasonda çıkan kiloları doğumda aynı çıkıyormu yoksa söylenilen artı eksi 200 gr.dan dahamı fazla eksik çıkıyor....

Benim oğlum ultrason kilosundan 300 gr aşağıda kızım 300 gr yukarıda geldi Kayracığım.Ortalama kiloları kızım 2800 gr, oğlum 2500 gr. dı.

Allah bağışlasın evlatlarnızı artık bize dua edin.inş.kızlarımda 2500 ve yukarısında doğarlar

merhaba arkadaşlar,
32.haftamıza girdik artık kızlarımla doğumumuzu her an bekliyoruz.İkiz gebelik rskli olduğu için doğumunuzu nasıl ve nerelerde yaptınız?

Benim doğumum özel hastanede genel sezeryan oldu, kendi drum geldi ve ayrı ücret talep etti..yenidoğan yoğun bakımı iyi olan bir hastane tercih ettim iyikide öyle yapmışım çünkü bir bebeğim bayağı zor günler atlattı önce Allaha sonrada hastanedeki ekibe hep şükrettim...

hiç planladığım gibi olmadıı :KK43:(( benim kuzular 2 gün daha dayanamdı..o yüsden ne istediğim hastanede nede kendi dr umla oldu doğuumum :KK43:( gece yarısı suyum geldiği için apar topar doğuma alındım devlet hastanesinde yaptım doğumumu,,sezeryan oldu oğlum 2660 kızım 2400 gr doğdular...

ıkiz hamilelikte normal doğum süpriz olur herhalde. ya planlı sezeryan yada erken doğum oluyor. bebek doğum pozisyonuna giripte normal doğum yapan çok azdır.
Ben ssk anlaşmalı özel hastanede doğum yaptım kendi doktorum tatildeydi sıkı sıkıda tembih etti sakın ben yokken doğurma diye ama olmadı.
NTS deki sancılarım %80 lere çıkınca başka doktor aceleye getirdi işi biraz.Korkuutu bizi hemen sezeryan dedi ve aldı bebekleri.Ciğer iğneside yapılmadı.
Çok şükür küveze girmediler ama neye uğradığımı şaşırdım. Keşke kendi doktorum olsaydı.Aceleye getirmezdi. Cesaretli ve soğukkanlı bir adamdı.
Herşeye hazırlıklı ol Riski yüksek haftalardasın.. Bol bol dinlen.
Sağlıklı doğumlar diliyorum .

Merhaba arkadaslarr:kedi: Gercekten bu forumu buldugum icinn cooooooook mutluyummmm
ben birden bire bu kadar cok ikiz annesi,ikiz anne adayi bulacagimi tahmin bile etmezdim:)))
Gercekten sizin dogum hikayelerinizi okumak beni rahatlatiyor cunki tanidigim hic ikiz bekleyen anne yok ...
Allah bebislerinizi size bagislasin amin

37+0 da doğum yaptım
Sadece doktoruma güvendiğim ve onunla doğum yapmak istediğim için Avrupa yakasında olmama rağmen uzun bir yol yapıp Anadolu yakasına geçtim,
bir sıkıntı olmuştu ve hamilleiğimin yaklaşık 30-31-32. haftalarında yakın bir hastanede doğum yapmak istediğimde dışarıdan bir özel doktor istemiştim bunu içinde dokto 1500 lira,hastane 1500 lira istemişti,vazgeçmiştik tabi,
doktorumun insiyatifiyle 1800 liraya herşey dahil Medikal Parkta spinal anesteazi ile doğum yapıp 2 gece kalıp çıktım.

Bunun için tedavi ve gebelik takibini başından itibaren aynı doktortda yapmak,yada gebelik haftası ilerlemeden gecikmeden bir doktorda karar kılmak lazım..

Sadece bu süreç için tekrar hamilelik çok istiyorum..

Herkese hayırlı sağlıklı gebelik ve doğumlar diliyorum..

öncelikle cevaplarınız için tşk.ederim.Sevgili hymarry ben doktruma sormuştum siz mi geleceksiniz diye doğuma gece olursa falan tabiki dedi ama ek ücret talep ederim falan demedi.Zaten hastane ücreti yüksek birde dotora ek ücret ödeniyormu ?öğrenmek lazım sanırım.

Bu arada tüm doğum yapmış arkadaşlara bebişleriyle sağlık mutluluk diliyorum.

öncelikle cevaplarınız için tşk.ederim.Sevgili hymarry ben doktruma sormuştum siz mi geleceksiniz diye doğuma gece olursa falan tabiki dedi ama ek ücret talep ederim falan demedi.Zaten hastane ücreti yüksek birde dotora ek ücret ödeniyormu ?öğrenmek lazım sanırım.

Bu arada tüm doğum yapmış arkadaşlara bebişleriyle sağlık mutluluk diliyorum.

canım benmim ben doktorumun muayenehanesinde takiplerime devam ettim,gerekli bir iki tahlili de devlette yaptırdım yine ona gittim,
fakat bana yakın olmayan bir hastanede de görevi olduğu için doğumu orda yapma lüksümüz oldu,
yani eğer hastanede çalışmasaydı bu sefer hastaneyi ve doktorunu ayrı ayrı kiralıyorsun gibi düşün,
ama eğer hastane doktoruysa,aranız da iyi olursa,acil bir durumda hastane ne ücret söylerse o fiks fiyat olur,hemşireler arar doktorun da gelir,bunu için ayrı bir ücret de talep etmez
ama yine de herşeyi ayrıntılı sorup öğren hastane ve doktorundan herşeyi,çünkü herşey bizim için..

canım benmim ben doktorumun muayenehanesinde takiplerime devam ettim,gerekli bir iki tahlili de devlette yaptırdım yine ona gittim,
fakat bana yakın olmayan bir hastanede de görevi olduğu için doğumu orda yapma lüksümüz oldu,
yani eğer hastanede çalışmasaydı bu sefer hastaneyi ve doktorunu ayrı ayrı kiralıyorsun gibi düşün,
ama eğer hastane doktoruysa,aranız da iyi olursa,acil bir durumda hastane ne ücret söylerse o fiks fiyat olur,hemşireler arar doktorun da gelir,bunu için ayrı bir ücret de talep etmez
ama yine de herşeyi ayrıntılı sorup öğren hastane ve doktorundan herşeyi,çünkü herşey bizim için..

saol canım pazartesi kontrolümde herşeyi sorarım.

ben normal doğum yaptım yarım saat için de ikiz kızlarımı 32 haftalıkken dünyaya getirdim 38 gün küvezde kaldılar özel hastanede kendi dr.um yaptırdı doğumumu

X