• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

vebahargeldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011
3.058
2.399
198
Hanimlar merhaba
Rabbim hayirlisiyla nasib ederse nisan sonuna iki tane kuzunun annesi olacagim.
bizim oglanlar bahar bebegi olacak. Dogum cantasindan baslayarak ne lazim ne degil, ne kullanislidir, olmazsa olmazlar nedir, hazirliklar nasil olmalidir, odalari nasil olsun besik ne alalim araba ne kullanalim. Siz tecrubeli annelerden fikir istiyorum.
Sadece mobilya araba degil bezinden baslayarak atletine kadar neler kullanislidir, neleri tavsiye edersiniz. Bana yardim edin. Fikir alisverisinde bulunalim.
haydi tecrubeli anneler fkirleriniz benim icin onemli

merhaba tatlım,
benimde aklımdaydı böyle bir sayfa açmak çok iyi yapmışsın canım hayırlı olsun sayfamız..
benimde doğum mayısta olucak ikizler genelde 36. haftada falan sezeryanla alınıyormuş allah saglıkla bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin.
benim yavrularımın anneannesi olamayacak. Malesef anneciğimi kaybettim. En cok da buna takıyorum kafamı bu aralar cok duygusalım bir bilsen neler düşünüyorum. Ona çooook ihtiyacım var. Bu hamilelikte daha da çok özlüyorum onu..

Basin sagolsun hic bisey acini hafifletmez ama sadece bebegini dusunup kendini uzmemen gerekir. Seni cok iyi anliyorum yakin zamnadadegil bir kac srne onceydi bende erkek kardesimi kaybettim. Bizimkilerin de hic dayisi olamayacak. Annenin yeri bir baska ama bol bol dua et annen icin bebegin icin. Allah mekanini cennet etsin

vebahargeldi vebahargeldi ARMYY ARMYY canlar ikinizinde başı saolsun.. ben öyle büyük acılar yaşamadım ama benim de hiç kız kardeşim yok bende gecenlerde onu düşünmüştüm keşke bi ablam yada kızkardeşim olsaydı tedavi süresince çok yardımı olurdu eminim.. doğuma kadar hatta sonrasında da.. ama napalım bundan sonra bizim için kuzucuklarımız var.. ALlahım onları bizlere bağışlasın acılarını göstermesin inş. konuya gelecek olursak annem bana demişti ki kendisi kadın doğumda hemşire biz hastane çıkışı için pazenden kare yada dikdörtgen hatta ikisnden de bulundur ikişer tane en az kundak olsun demişti. bi de arkadaşlarımdan kimle konussam molfix den başka bez kullanma dediler. ıslak mendilde aynı şekilde molfix.hazır yapılmışı da var kendiniz yapabilir yaptırabilirsiniz de küçük %100 pamuk kumaştan küçük mendiller çok işe yarıyomuş. son olarak da ben aldım portatif beşik ana kucagı da deniyo ondan al mutlaka dediler bi de onu kaliteli olsun ucuz dandik bişe olursa çabuk bozuluyo yenisini almak zorunda kalırsın dediler..artık sizde bunları ikizlere göre ayarlarsınız :) işiniz zor Allah yardımcınız olsun

vebahargeldi vebahargeldi ARMYY ARMYY canlar ikinizinde başı saolsun.. ben öyle büyük acılar yaşamadım ama benim de hiç kız kardeşim yok bende gecenlerde onu düşünmüştüm keşke bi ablam yada kızkardeşim olsaydı tedavi süresince çok yardımı olurdu eminim.. doğuma kadar hatta sonrasında da.. ama napalım bundan sonra bizim için kuzucuklarımız var.. ALlahım onları bizlere bağışlasın acılarını göstermesin inş. konuya gelecek olursak annem bana demişti ki kendisi kadın doğumda hemşire biz hastane çıkışı için pazenden kare yada dikdörtgen hatta ikisnden de bulundur ikişer tane en az kundak olsun demişti. bi de arkadaşlarımdan kimle konussam molfix den başka bez kullanma dediler. ıslak mendilde aynı şekilde molfix.hazır yapılmışı da var kendiniz yapabilir yaptırabilirsiniz de küçük %100 pamuk kumaştan küçük mendiller çok işe yarıyomuş. son olarak da ben aldım portatif beşik ana kucagı da deniyo ondan al mutlaka dediler bi de onu kaliteli olsun ucuz dandik bişe olursa çabuk bozuluyo yenisini almak zorunda kalırsın dediler..artık sizde bunları ikizlere göre ayarlarsınız :) işiniz zor Allah yardımcınız olsun
tesekkur ederim . Rabbim kimseye yasatmasin.
Canm soylediklerin ilk etapda dusunulemeyen ama hakikaten gerekli olan seyler. Tesekkurler
Ana kucagi gerekli mi degil mi diye dusunuyordum ben de. Gun icinde Iceriye besiklerini tasimayip ana kucagi kullanilabilir

Bu arada resim yukleyecem ama boyutuna cok buyuk diyor yukleyemiyorum. Becerebilirsem sectigim besikleri de ekleyecem.

tesekkur ederim . Rabbim kimseye yasatmasin.
Canm soylediklerin ilk etapda dusunulemeyen ama hakikaten gerekli olan seyler. Tesekkurler
Ana kucagi gerekli mi degil mi diye dusunuyordum ben de. Gun icinde Iceriye besiklerini tasimayip ana kucagi kullanilabilir
evde taşımak da kolay bi yere gittiğinde de kolaylık arkadaşım nereye gitse götürüyo bebeği 3 4 aylık filan şuan hep onun içinde :KK25: ama iki taneyi nasıl taşırsın bilemiyorum :confused:

Molfix ilk aklimdaki bez herkes prima diyor ama ilk haftalar icin ben de molfix eusunmustum. Gobek oyuntulu olanlar varmis ya. Heralde kullanislidir.
eltim prima kaçırıyo dışına demişti canım. bilgin olsun benim eşim zaten internetten sipariş verdi bana bile sormadan 1 2 3 numara baya bi bez alma sıkıntım olmıycak :KK31:

evde taşımak da kolay bi yere gittiğinde de kolaylık arkadaşım nereye gitse götürüyo bebeği 3 4 aylık filan şuan hep onun içinde :KK25: ama iki taneyi nasıl taşırsın bilemiyorum :confused:
Canim tek basima bir yere cikabilecegimi dusunmuyorum zaten. Daha dogrusu ihtimal veremiyorum bile . Normalde bile cantamiesim tasir bir de dalga gecerdi bak bugun kot giydim spor bir cantani al nasisa ben tasiyacam diye:oops:

eltim prima kaçırıyo dışına demişti canım. bilgin olsun benim eşim zaten internetten sipariş verdi bana bile sormadan 1 2 3 numara baya bi bez alma sıkıntım olmıycak :KK31:
Ooo sizin baba ya yigenlerden tecrubeli yada cok hizli masallah. Bizimki hep yapariz aliriz hallederiz modunda.
evet o sizdirma olayini da cok duydum.

Merhaba arkadaslar,bu ara benimde arastirdigim bir konu valizimize ne lazim diye ;) benim ücüzlerim olacak,arastirmalarima gore penye battaniye cok lazim oluyormus,hastane cikisi,citcitli bady,pamuklu tülbentten mendiller işliyorum.birde okudugum bir kitapta yaziyordu banyo sonrasi kurulamaya mermersahi bez cok iyi oluyormus havlunun icinde bu bez bebegin islakligini aliyormus ve kuru havlu icinde rahatca giydiriliyormus,boylece bebek üsümüyormus..sizlerlede paylasayim dedim ;) besik basta bir tane almayi dusunuyorum.4 aylik olana kadar birlikte uyuyabiliyolarmis. Simdilik aklima gelenler bunlar :) ins. hepimiz saglikla kucagimiza alalim bebislerimizi ;)

Merhaba kızlar
tülbent çok lazım oluyormuş beyaz desensiz her yerde kullanılıyormuş banyosundan günlük temizliklerine kadar mutlaka bol bol edinin diyorlar.
bol bol desensiz pamuklu body olsun. çünki çok kolay kirlenecek ve alternatifi gerekecek.
ilk doğduğu zamanlarda başına başına şu penye sıkı olmayan başlıklardan takmak gerekiyormuş.
bez ben daha hiç almadım. ama bana da baya bir hediye geldi şimdiden. yalnız hep prima. alan kişiye bunu molfixle değiştir diyormuşum :KK45:
ikizlerde emzirme problemi yaşandığından ve depolamak gerekeceğinden bir elektrikli pompa alacağım. o da muhtemelen avent olacak. en iyisi avent diyorlar.
ikiz arabası kullanan arkadaşlarım çok tavsiye etmiyor. tek tek alın diyorlar onda da marka belirtmeyeyim ama emniyet özelliklerini kontrol edip bütçenize göre bir şey alın.
tabi bunların dışında alınacaklar;
bebek küveti, organik yıkama süngeri, steril makinası, mama ısıtıcısı, ateş ölçer, süt saklama poşetleri, göğüs pedleri, göğüs kremi, göğüs kalkanı, emzik, biberon (bunları aventten alırsanız iyi olur diyorlar cam ve kauçuk olsun), ana kucağı, sallanan beşik, bebek telsizi, anne çantası.

daha birsürü şey var tabii ki hediye gelecek şeyleri de az çok kestirip ya da yakınlarınıza birer liste hazırlayıp ona göre alışverişinizi yaparsanız sizin için de kolaylık olur.

Ayy burasi ne bi güzel olmus:Dhepimize hayirli olsun yapanin emegine saglik.benim saolsun ablam bugun ten bebek diye bisey kesfetmis ondan yapicakmis isterseniz sizde bi bakin internetten mesela minyaturleri yapilip arkalarina birer miknatis takilip magnet yapilabilinir.ama ben hala biseyler almaktan korkuyorumm:KK42:bi 24 25 hafta olsundiyorum.kotu seyleri getirmek akla dogru degil ama napim.

Merhaba kızlar
tülbent çok lazım oluyormuş beyaz desensiz her yerde kullanılıyormuş banyosundan günlük temizliklerine kadar mutlaka bol bol edinin diyorlar.
bol bol desensiz pamuklu body olsun. çünki çok kolay kirlenecek ve alternatifi gerekecek.
ilk doğduğu zamanlarda başına başına şu penye sıkı olmayan başlıklardan takmak gerekiyormuş.
bez ben daha hiç almadım. ama bana da baya bir hediye geldi şimdiden. yalnız hep prima. alan kişiye bunu molfixle değiştir diyormuşum :KK45:
ikizlerde emzirme problemi yaşandığından ve depolamak gerekeceğinden bir elektrikli pompa alacağım. o da muhtemelen avent olacak. en iyisi avent diyorlar.
ikiz arabası kullanan arkadaşlarım çok tavsiye etmiyor. tek tek alın diyorlar onda da marka belirtmeyeyim ama emniyet özelliklerini kontrol edip bütçenize göre bir şey alın.
tabi bunların dışında alınacaklar;
bebek küveti, organik yıkama süngeri, steril makinası, mama ısıtıcısı, ateş ölçer, süt saklama poşetleri, göğüs pedleri, göğüs kremi, göğüs kalkanı, emzik, biberon (bunları aventten alırsanız iyi olur diyorlar cam ve kauçuk olsun), ana kucağı, sallanan beşik, bebek telsizi, anne çantası.

daha birsürü şey var tabii ki hediye gelecek şeyleri de az çok kestirip ya da yakınlarınıza birer liste hazırlayıp ona göre alışverişinizi yaparsanız sizin için de kolaylık olur.
Oohh arkadasim tesekkurler siz baya baya donanimlisiniz. Cok faydali olacak yarin sabah bir not defteri tutmaya baslayacagim burda yazdiklarinizi gecirecem hemen deftere. Hamilelikten midir nedir iyice unutkan oldum. Market alisverisinie bile listeyle gittigim halde yarisini unutup geloyorum dusunun o kadar vahim halim. Super oluyor bu bilgiler cok tesekkurler.
sut pompasinda dikkat edilecek bir ozellik var mi. Bir de sterilazator gerekli midir sizce

Oohh arkadasim tesekkurler siz baya baya donanimlisiniz. Cok faydali olacak yarin sabah bir not defteri tutmaya baslayacagim burda yazdiklarinizi gecirecem hemen deftere. Hamilelikten midir nedir iyice unutkan oldum. Market alisverisinie bile listeyle gittigim halde yarisini unutup geloyorum dusunun o kadar vahim halim. Super oluyor bu bilgiler cok tesekkurler.
sut pompasinda dikkat edilecek bir ozellik var mi. Bir de sterilazator gerekli midir sizce

valla ben de not defteriyle yaşıyorum resmen ama öyle olmak durumunda yoksa unutuyorum birçok şeyi en azından telefona not almaya çalışıyorum. hamilelik de arttırıyor tabi.
süt pompasında dikkat edilmesi gereken birtakım özellikler var tabi okuduğum kaynaklara göre. daha çok teknik bilgi ama bahsedeyim yine de.
motor kısmı hariç temizlenir olmalı
devrilmeyi engelleyen altlıklılar oluyormuş onlar tercih edilmeli imiş
dizaynı hijyenik olmalı, süt iç parçalar ile direkt temas halinde olmamalı
taşınması pratik olmalı
eğer manuel alacaksanız tek elle kullanılabilir olmalı

neden süt pompası derseniz de
sütünüzü depolayabilmek baş neden tabii ki özellikle çalışan anneler için önemli ama çalışmıyorsanız bile ikiz veya çoğul bebek annesi iseniz kesinlikle ihtiyacınız olacaktır.
meme başları ile dost oluyor süt pompaları yani bebekle direkt temasta yanlış emme vs gibi sebeplerden oluşan yaralanmalar, yıpranmalar daha az oluşuyor.
sütünüz azalmışsa veya az geliyorsa düzenli sağım ile arttırabilirsiniz.

sterilizatöre de gerek şöyle olacağını düşünüyorum sık sık kirlenecek o biberonlar kaplar vs hele ki ikiz bebeklerde sık sık kullanmanız gerekecek. kaynattığınızda veya elde yıkadığınızda ne kadar temiz olur güvenemiyorum ben çok açıkçası. o yüzden ihtiyaç olur ama tabi başka yöntemler de var masraf etmeyeyim derseniz tabii ki sizin kararınız.

IMG_20150108_231310.webp

Back
X