34 haftalık doğum yaptım.oğluşumun biri 2300 diğeri 2400 doğdu.15 küvez değilde açık beşikte yattılar hastanede.
enigmacıgım aynı şikayetler ve korkular bendede var. benimde oğlum altta ve sol kasığımda süreli ağırlık ve bası oluyor. gece en az 4 kez tuvalete kalkıyorum. kasılmalarım oluyor. oturduğum yerden kalkmakta zorlanmaya başladı.son aylar belliki zor olacak.
erken doğumdan bende korkuyorum. sağlıklı bir şekilde bebeklerimi kucağıma alıp sonrada evime gitmek istiyorum. allahım inşallah küveze falan gerek kalmaz.her şeyin hayırlısı, bence pozitif düşünmek gerek.bi yandanda diyorumki sürekli erken doğumu düşünüp,bunu kendime cekmeyeyim. bence pozitif düşünelim.en az 36. haftada doğum yapacakmış gibi hissedelim, erken gelirsede napalım,
34 haftalık doğum yaptım.oğluşumun biri 2300 diğeri 2400 doğdu.15 küvez değilde açık beşikte yattılar hastanede.
Bizde 37+4 haftalığız iki haftamız kaldı ve cok şükür hiç sancım olmadı bi sıkıntım olmadı bu zamana kadar..
ne zaman doğum yapıcam diye meraklanıyorum ikizler erken olur dediler biz hala bekliyoruz..:16
sağlıklı olsunlarda daha ne istiyim ki.. ALLAH hepimize kolay doğumlar nasip etsin
meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.. amin..
Bizde 37+4 haftalığız iki haftamız kaldı ve cok şükür hiç sancım olmadı bi sıkıntım olmadı bu zamana kadar..
ne zaman doğum yapıcam diye meraklanıyorum ikizler erken olur dediler biz hala bekliyoruz..:16
sağlıklı olsunlarda daha ne istiyim ki.. ALLAH hepimize kolay doğumlar nasip etsin
meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.. amin..
Normal mi sezaryen mi doğum yapacaksınız?
Bir de melekleriniz kaç kilocuklar ?
Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah.
30 haftalık doğum yaptım enigma bu arada benim doktorum oturmak iyi değil demişti rahme baskı fazla oluyomuş masabaşı işte çalışıyorum deyince kızım 1265 kg oğlumda 1460 kg doğmuştu ben erken doğumun tüm sıkıntılarını yaşadım inşallah herşey gönlünüzce olur odalarını nerdeyse 9 ay sonra tamamladım aldığım çoğu şeyi kullanamadım küvezde kaldıkları hiçççç acele etmeyin çok meraklasınızdır amma doğunca alırsınız bebeklere göre kıyafetlerini zaten giydiremedim ben çok şükür şimdi yanımda oturuyolar oynuyolar kendi kendilerine bu zamana gelene kadar çok zahmet çektik hiç kolay olmadı........
Canım doktorun ne dedi peki ben yarın gidicem ve belirticem bu düşüncelerimi birde dün bu konu hakkında çok düşündüm ve 37.haftadan önce doğurmamaya karar verdim sanki kendi ewlimdeymiş gibi :O) ama olsun psikolojik olarak ta olsa böyle düşünmeleyim sanırım...
bugün randevum vardı çok şükür bi sıkıntımız yok. oğlum sok kasıkta yerleşmiş durumda ve sürekli sol kasığımda ağrı ve bası hissi var,kemiklerim bile ağrıyo.doktoruma sordum bi sorun olmadığını söyledi. bebeklerde bi sorum yok, serviks kalınlığı 3.5 cm, suları iyi, biraz ödemim vardı idrarda protein baktık çok şüdür bi sorun yok, tansiyon iyi.Şeker yükleme testimiz normal çıktı. şu an oğlum 1200 kızım 1100 gr...gerçi ben biraz fazla kilo aldım.saldım kendimi, 27. haftaya kadar 16 kilo aldım..67 kilo ile başladım şu an 83 kilo oldum(( veririz inşallah doğumdan sonra.. emzirmek gerek. vücut 1 mg süt oluşturmak için 7 kalori harcıyo. tabi bu arada sütüm olasun diye abartmamak gerek,bol su içmek lazım.
Kontroller 2 haftada bir inşallah 38. haftaya kadar sorunsuz bir şekilde ilerleriz.haftaya artık izne ayrılcam. uzanıp dinlenmek gerek,en azından yer çekiminden rahim ağzında oluşaan basıyı-yükü azalmak gerek. tabi bide bol su içmek gerek rahimi gevşetmek için...hayırlısı bakalım.
Bu arada arkadaşlar özellikle erken doğum yapanlar ve küvezde kalanlar sonrasında mutlaka bebeklerini göz muayenesine götürsün çok önemli, ihmal edilebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?