İkiz Bebek Anneleri Kaçıncı hafta kaç kilogram doğdu bebekleriniz ?

enigma_33

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007
714
26
623
İçel Mersin
Merhaba İkiz Annelerimiz bizler de ikiz anne adayı olarak çok merak ediyoruz ne zaman nasıl ve kaçar kilo bebişlerimiz doğacak diye.
Benim ilk gebeliğim hiç bir tecrübem yok. biri kız biri erkek şu an 29.haftamızdayız oğlum üstte kızım altta ve oğlumun hareketlerini tüm gün hissederken
Kızımın hareketlerini maalesef az hissetmekle beraber o hareket ettiğinde sanki kasıklarıma baskı yapıyormuş gibi geliyor.

İki haftadır da artık ağır hissediyorum kendimi sanki her an doğuracakmışım gibi hissediyorum.
Psikolojik olduğunu umut ediyorum,bazen alttan baskım oluyor ve idrara çok sıkışıyorum.

Şimdi psikolojik olarak sanki ekimde doğururum gibi geliyor ama doğurmamalıyım kasımda doğurmalıyım kasımda 35. ve 39. haftam oluyor ve
inşAllah bu haftalarda hatta daha da geç olsa ne kadar harika olur ama niyeyse kendime mi inancım yok anlayamadım.

O yüzden çok merak ediyorum doğuran ikiz annelerimiz kaçıncı haftanızda kaç kg doğurdunuz meleklerinizi?

bu konuyu cok dusunenlerden biride benim kacinci haftada dogacak kac kilo olcak saglikli olacaklarmi diye ikiz gebelikte erken dogumu engellemenin bi yolu varmi bilen varsa yazsin lutfenn:9::9:

enigmacıgım aynı şikayetler ve korkular bendede var. benimde oğlum altta ve sol kasığımda süreli ağırlık ve bası oluyor. gece en az 4 kez tuvalete kalkıyorum. kasılmalarım oluyor. oturduğum yerden kalkmakta zorlanmaya başladı.son aylar belliki zor olacak.
erken doğumdan bende korkuyorum. sağlıklı bir şekilde bebeklerimi kucağıma alıp sonrada evime gitmek istiyorum. allahım inşallah küveze falan gerek kalmaz.her şeyin hayırlısı, bence pozitif düşünmek gerek.bi yandanda diyorumki sürekli erken doğumu düşünüp,bunu kendime cekmeyeyim. bence pozitif düşünelim.en az 36. haftada doğum yapacakmış gibi hissedelim, erken gelirsede napalım,:(

bu konuyla açılmış başka linklerde var..çokta yüksek değil erken doğum insidansı...

http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-...i-anneler-kacinci-haftada-dogum-yaptiniz.html

ikizanneleriyiz.biz Forum - kacinci haftada dogurdunuz ikizlerinizi? - Sayfa 1

Bizde 37+4 haftalığız iki haftamız kaldı ve cok şükür hiç sancım olmadı bi sıkıntım olmadı bu zamana kadar..
ne zaman doğum yapıcam diye meraklanıyorum ikizler erken olur dediler biz hala bekliyoruz.. :16::16
sağlıklı olsunlarda daha ne istiyim ki.. ALLAH hepimize kolay doğumlar nasip etsin
meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.. amin..

enigmacıgım aynı şikayetler ve korkular bendede var. benimde oğlum altta ve sol kasığımda süreli ağırlık ve bası oluyor. gece en az 4 kez tuvalete kalkıyorum. kasılmalarım oluyor. oturduğum yerden kalkmakta zorlanmaya başladı.son aylar belliki zor olacak.
erken doğumdan bende korkuyorum. sağlıklı bir şekilde bebeklerimi kucağıma alıp sonrada evime gitmek istiyorum. allahım inşallah küveze falan gerek kalmaz.her şeyin hayırlısı, bence pozitif düşünmek gerek.bi yandanda diyorumki sürekli erken doğumu düşünüp,bunu kendime cekmeyeyim. bence pozitif düşünelim.en az 36. haftada doğum yapacakmış gibi hissedelim, erken gelirsede napalım,:(

Canım doktorun ne dedi peki ben yarın gidicem ve belirticem bu düşüncelerimi birde dün bu konu hakkında çok düşündüm ve 37.haftadan önce doğurmamaya karar verdim sanki kendi ewlimdeymiş gibi :O) ama olsun psikolojik olarak ta olsa böyle düşünmeleyim sanırım...

Bizde 37+4 haftalığız iki haftamız kaldı ve cok şükür hiç sancım olmadı bi sıkıntım olmadı bu zamana kadar..
ne zaman doğum yapıcam diye meraklanıyorum ikizler erken olur dediler biz hala bekliyoruz.. :16::16
sağlıklı olsunlarda daha ne istiyim ki.. ALLAH hepimize kolay doğumlar nasip etsin

Elif Eren inşAllh benim de amacım senin gibi olmask inşAllah harikasın senin gibi annelere şampiyon anne diyorlar benim de bir arkadaşım 38 haftasında doğurdu ikiz kızlarını ve biri 3 diğeri 2.700 lerde doğdu inşAllah benim de öyle olur...

Normal mi sezaryen mi doğum yapacaksınız?
Bir de melekleriniz kaç kilocuklar ?
Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah.

Ben kasımın sonuna doğru yani 38 veya 39 haftamda doğum yapmaya kararr verdim artık ağrım sızım olmicak daha çok erken sancılar için daha 29.haftamdayım 10 haftam daha var yupiiii alış-veriş için bol vaktim var...
bebek arabası,bebek karyolası gibi şeylere acele etmicem nasıl olsa ptronum bir park yatak vericek torunu yurt dışından geldiği için 15 günlük kullanım için Mothercare den kare geniş bir park yatak almış pembeymiş rengi şu an kızı ve torunu burada 10-15 güne gidicekler ve yatağı bana vericek içindeki nevresim takımı ile hatta bir nevresim takımı daha alıcağım dedi.o yüzden yatağa acele etmiyorum çünkü hayalimde hep beyaz mobilya yataklar var ve o hayalimi gerçekleştiricem başlangıçta yatak odamda park yatakta yatıcaklar ne güzel hayaller kurmaya başladım bence çok güzel olucak her şey...
20 kişinin mesajını okudum çeşitli sitelerde ve bunların 7 kişisi 38.haftada,3 kişisi 39 haftada,4 kişisi 37 haftada,4 kişisi 36 haftada,bir kişisi 35 haftada ve bir kişisi de 40.haftada doğurmuş bende 38 e doğurcam belki bekler 39-40 tada doğurabilirm kimbilir...

Normal mi sezaryen mi doğum yapacaksınız?
Bir de melekleriniz kaç kilocuklar ?
Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah.

çok şükür şimdilik normal gidiyo doktor son ana kadar bişi belli olmaz dedi..
eger catıya girerlerse normal olucak bilemiyoruz şimdilik.. ve
bebeklerin son gittiğimde kilolarını söylemedi ve haftaya gidicem şimdilk bende bilemiyorum canım en son 2 kg üzerindelerdi
herşey haftaya belli olucak inşallh canım :O:

30 haftalık doğum yaptım enigma bu arada benim doktorum oturmak iyi değil demişti rahme baskı fazla oluyomuş masabaşı işte çalışıyorum deyince kızım 1265 kg oğlumda 1460 kg doğmuştu ben erken doğumun tüm sıkıntılarını yaşadım inşallah herşey gönlünüzce olur odalarını nerdeyse 9 ay sonra tamamladım aldığım çoğu şeyi kullanamadım küvezde kaldıkları hiçççç acele etmeyin çok meraklasınızdır amma doğunca alırsınız bebeklere göre kıyafetlerini zaten giydiremedim ben çok şükür şimdi yanımda oturuyolar oynuyolar kendi kendilerine bu zamana gelene kadar çok zahmet çektik hiç kolay olmadı........

30 haftalık doğum yaptım enigma bu arada benim doktorum oturmak iyi değil demişti rahme baskı fazla oluyomuş masabaşı işte çalışıyorum deyince kızım 1265 kg oğlumda 1460 kg doğmuştu ben erken doğumun tüm sıkıntılarını yaşadım inşallah herşey gönlünüzce olur odalarını nerdeyse 9 ay sonra tamamladım aldığım çoğu şeyi kullanamadım küvezde kaldıkları hiçççç acele etmeyin çok meraklasınızdır amma doğunca alırsınız bebeklere göre kıyafetlerini zaten giydiremedim ben çok şükür şimdi yanımda oturuyolar oynuyolar kendi kendilerine bu zamana gelene kadar çok zahmet çektik hiç kolay olmadı........

Canım haklısın tabii kasıklarda bskı oluyor oturduğum için...
canım inşAllah bizlerde bir gün senin gibi bebişlerimiz le yazı yazaız....

Canım doktorun ne dedi peki ben yarın gidicem ve belirticem bu düşüncelerimi birde dün bu konu hakkında çok düşündüm ve 37.haftadan önce doğurmamaya karar verdim sanki kendi ewlimdeymiş gibi :O) ama olsun psikolojik olarak ta olsa böyle düşünmeleyim sanırım...

bugün randevum vardı çok şükür bi sıkıntımız yok. oğlum sok kasıkta yerleşmiş durumda ve sürekli sol kasığımda ağrı ve bası hissi var,kemiklerim bile ağrıyo.doktoruma sordum bi sorun olmadığını söyledi. bebeklerde bi sorum yok, serviks kalınlığı 3.5 cm, suları iyi, biraz ödemim vardı idrarda protein baktık çok şüdür bi sorun yok, tansiyon iyi.Şeker yükleme testimiz normal çıktı. şu an oğlum 1200 kızım 1100 gr...gerçi ben biraz fazla kilo aldım.saldım kendimi, 27. haftaya kadar 16 kilo aldım..67 kilo ile başladım şu an 83 kilo oldum:((( veririz inşallah doğumdan sonra.. emzirmek gerek. vücut 1 mg süt oluşturmak için 7 kalori harcıyo. tabi bu arada sütüm olasun diye abartmamak gerek,bol su içmek lazım.
Kontroller 2 haftada bir inşallah 38. haftaya kadar sorunsuz bir şekilde ilerleriz.haftaya artık izne ayrılcam. uzanıp dinlenmek gerek,en azından yer çekiminden rahim ağzında oluşaan basıyı-yükü azalmak gerek. tabi bide bol su içmek gerek rahimi gevşetmek için...hayırlısı bakalım.

Bu arada arkadaşlar özellikle erken doğum yapanlar ve küvezde kalanlar sonrasında mutlaka bebeklerini göz muayenesine götürsün çok önemli, ihmal edilebiliyor.

Son düzenleme:
bugün randevum vardı çok şükür bi sıkıntımız yok. oğlum sok kasıkta yerleşmiş durumda ve sürekli sol kasığımda ağrı ve bası hissi var,kemiklerim bile ağrıyo.doktoruma sordum bi sorun olmadığını söyledi. bebeklerde bi sorum yok, serviks kalınlığı 3.5 cm, suları iyi, biraz ödemim vardı idrarda protein baktık çok şüdür bi sorun yok, tansiyon iyi.Şeker yükleme testimiz normal çıktı. şu an oğlum 1200 kızım 1100 gr...gerçi ben biraz fazla kilo aldım.saldım kendimi, 27. haftaya kadar 16 kilo aldım..67 kilo ile başladım şu an 83 kilo oldum:((( veririz inşallah doğumdan sonra.. emzirmek gerek. vücut 1 mg süt oluşturmak için 7 kalori harcıyo. tabi bu arada sütüm olasun diye abartmamak gerek,bol su içmek lazım.
Kontroller 2 haftada bir inşallah 38. haftaya kadar sorunsuz bir şekilde ilerleriz.haftaya artık izne ayrılcam. uzanıp dinlenmek gerek,en azından yer çekiminden rahim ağzında oluşaan basıyı-yükü azalmak gerek. tabi bide bol su içmek gerek rahimi gevşetmek için...hayırlısı bakalım.

Bu arada arkadaşlar özellikle erken doğum yapanlar ve küvezde kalanlar sonrasında mutlaka bebeklerini göz muayenesine götürsün çok önemli, ihmal edilebiliyor.

Amin canım inşAllah hepimiz 38-39 haftalarımızı görürüz...

Kızlar dün bir arkadaşım doğum yaptı 36 haftasındaydı (35+5)
tek bebek ve iki kilo doğdu küvöze girmedi.
bizler inşAllah 37-38 haftalarımızı görürüz...

benim tek derdim kasımın ortasını ve mümkünse sonunu görmek...

merhaba gectiğimiz cumartesi gece acil sezeryanla bebişlerim dünyaya gedi.şimdi küvezdeler.oğlum 2400 doğdu ama solonum cihazında,kızım 1630 gr doğdu solunumda değil ama beslenemiyor yediğini kusuyor.30. haftadan beri sancılanıyorum.haftada bir hastanede yatarak sancı durdurulmaya çalışıldı.ta ki 34+0 da doğum yaptım.küvezden bi çıksalar inş.dünyalar benim olacak..insallah uzun kalmayacaklar inanıyorum..:4:okuyan arkadaşlar dua ederse sevinirim.buarada inş doğum yapmamış olan arkadaşlar zamanında hayırlı kolay ve sağlıklı doğumlar yapıp küveze girmeden yavrularını kucaklarına alırlar...

Back