• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikiz anneleri bi bakarmisiniz ...

ASIfirari

RABBIM YAVRULARIMI KORU
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
4.491
1
66
İstanbul
Deneyimli ikiz annelerden bilgilerini paylasmalarini rica ediyorum benim ikizlerim var biri kiz digeri erkek esim gece calisiyor gündüz uyuyor yani oldugu kadar dogduklarindan bu yana uyku problemi var bizde suan 16 ayi doldurduk fakat halen aynilar tek bakiyorum ve artik zorlanmaya basladim gecede en az 3 defa kalkiyolar yatarken süt veriyorum huzursuz olunca abartmamak amacli fitil veriyorum ama yine ayni yemekte bile zorla veriyorum agizlarina oglum bizim yatak odamizda kizim tek bebek odasinda uyuyor ayni odaya koydum bi gün denemek amacli kafayi yiycektim olmadi oglum daha fazla uyaniyor simdi ise yataklarinda yatmak istemiyoalr gece yanima aliyorumki zaten sersem oluyorum tüm gün ne yapacagimi sasirmis vaziyetteyim ev islerimi zaten bu saatlerde yapiyorum öglen yarim saat uyuyolar ki o da zorla yemegi o ara yapiyorum fikir edinmem gerek nasil davranmaliyim ki arada sabrim tasiyor bagiriyorum cünkü artik tutamiyorum ikisinide :27:simdiden tesekkür ederim bu arada ben yurtdisindayim burda herhangi yardim alabilecegim kimsem yok :50:

Son düzenleme:
Slm allah kolaylık versin gerçekten çok zor uyumayan çocuk
Benimde üçüz kızlarım var 2,5 yaşındalar ve aynı seninkiler gibi uyku sorunları var ben neredeyse iki yaşına kadar annemle baktım sonra annemin sağlık durumu nedeniyle yanlız baktım benimkiler ikisi yatakta çok uyananda yanımdaydı ama inan 10 kereden fazla kalkıp odaya giderdim uyandıkları için
Sonra baktım olmuyo yer yatağı yaptım hepsini yanıma aldım beraber uyuduk biraz olsun düzeldi uykuları en azından ben uyumasamda dinlenmiş oluyorum
Sende öyle yap bence biraz olsun rahat edersin belki hiç inat edip odalarında uyusunlar deme bence ben çok inat ettim odalarında yatsınlar diye çok pişmanım şimdi en azından daha az yoruluyorum kendinide düşün
Bende çok bağırıyoum uykusuzluk insanı sinirli yapıyor
Benimkiler yine uyanıyorlar ama daha aZ
Benimkilerde az yiyolar
Allah kolaylık versin

Benimkilerde gundüz yarım saat uyuyorlardı ben artık bir aydır gundüz uyutmuyorum saat aksam 8 de yatırıyorum ama seninkiler daha küçük dayanabilirler mi bilmiyorum
Bende yurt dışında yaşıyorum

Slm allah kolaylık versin gerçekten çok zor uyumayan çocuk
Benimde üçüz kızlarım var 2,5 yaşındalar ve aynı seninkiler gibi uyku sorunları var ben neredeyse iki yaşına kadar annemle baktım sonra annemin sağlık durumu nedeniyle yanlız baktım benimkiler ikisi yatakta çok uyananda yanımdaydı ama inan 10 kereden fazla kalkıp odaya giderdim uyandıkları için
Sonra baktım olmuyo yer yatağı yaptım hepsini yanıma aldım beraber uyuduk biraz olsun düzeldi uykuları en azından ben uyumasamda dinlenmiş oluyorum
Sende öyle yap bence biraz olsun rahat edersin belki hiç inat edip odalarında uyusunlar deme bence ben çok inat ettim odalarında yatsınlar diye çok pişmanım şimdi en azından daha az yoruluyorum kendinide düşün
Bende çok bağırıyoum uykusuzluk insanı sinirli yapıyor
Benimkiler yine uyanıyorlar ama daha aZ
Benimkilerde az yiyolar
Allah kolaylık versin

Benimkilerde gundüz yarım saat uyuyorlardı ben artık bir aydır gundüz uyutmuyorum saat aksam 8 de yatırıyorum ama seninkiler daha küçük dayanabilirler mi bilmiyorum
Bende yurt dışında yaşıyorum

Tesekkür edrim cevabin icin keske benim annemde yanimda olsaydi :43:ama yok iste zaten gece yanima aliyorum bende
simdi sallamiyorum önceden pusette salliyodum bileklerim agriyodu simdi yataklarinda uyumaya alistiriyorum insallah alisirlar gündüz dayanirlar ama ben dayanamiyorum
hic bisey yapamiyorum yoksa dedigin gibi ALLAH yardimcimiz olsun senin bide 1 fazla ALLAH hepsine uzun ömürler versin :nazar::nazar::nazar:

Tesekkür edrim cevabin icin keske benim annemde yanimda olsaydi :43:ama yok iste zaten gece yanima aliyorum bende
simdi sallamiyorum önceden pusette salliyodum bileklerim agriyodu simdi yataklarinda uyumaya alistiriyorum insallah alisirlar gündüz dayanirlar ama ben dayanamiyorum
hic bisey yapamiyorum yoksa dedigin gibi ALLAH yardimcimiz olsun senin bide 1 fazla ALLAH hepsine uzun ömürler versin :nazar::nazar::nazar:

Amin hepimizin yavrularına
Gerçekten çok zor bazen annemle bile yetişemiyorduk büyüdükce kolaylaşır sanıyordum ama dahada zorlaşıyor kıskançlıkları kavgaları hiç bitmiyor bütün gün yapma etme demekle geçiyor
Allah sana kolaylık versin birde yanlızsın yurt dışında hangi ülkede yaşıyorsun
Ben yataklarında uyusunlar diye çok direndim ama olmadı olan bana oluyordu odaya gidip gelmekten bacaklarım ağrıyodu
İnşallah seninkiler alışır

Amin hepimizin yavrularına
Gerçekten çok zor bazen annemle bile yetişemiyorduk büyüdükce kolaylaşır sanıyordum ama dahada zorlaşıyor kıskançlıkları kavgaları hiç bitmiyor bütün gün yapma etme demekle geçiyor
Allah sana kolaylık versin birde yanlızsın yurt dışında hangi ülkede yaşıyorsun
Ben yataklarında uyusunlar diye çok direndim ama olmadı olan bana oluyordu odaya gidip gelmekten bacaklarım ağrıyodu
İnşallah seninkiler alışır

Evet büyüdükce sorunlarda büyüyor artik konusmaktan bikiyorum arada
yapma etme desende faydasi olmuyorki daha yeni yattilar bakalim ne zaman kalkicaklar :27:

zamani gelince rahat edicez insallah biraz daha sabir bu arada ücüzler kizmi erkekmi?ben almanyadayim :14:

Evet büyüdükce sorunlarda büyüyor artik konusmaktan bikiyorum arada
yapma etme desende faydasi olmuyorki daha yeni yattilar bakalim ne zaman kalkicaklar :27:

zamani gelince rahat edicez insallah biraz daha sabir bu arada ücüzler kizmi erkekmi?ben almanyadayim :14:

Bende belçikadayım üç tane kızım var
Hep sabır istiyorum allahımdan
Geç yatıyorlarmış seninkiler benimkiler en geç 8,30 da yatarlar

Sizin hayatınız gündüz duruyor-gece devam ediyorsa çocuklarınızı da kendi standartlarınıza alıştırın,
Yani şimdi 16 aylık bir çocuğun uyku düzeni gündüz biri kuşluk,biri ikindi olmak üzere günde iki defa ile gece 1-2 kez uyanma ve tekrar uyuma şaklinde olmalı,
Ama sizde öyle bişey ki gündüz siz ayaktasınız,gece baba ayakta anladığım kadarıyla,peki bebekleriniz hangi ara ne kadar uyuyorlar?
Onlara sessiz ve uzun bir uyku boşluğu hangi ara kalıyor?Bunu planlayabildiniz mi?
Bunlar bi düzene girmezse mahvolur herkes..

Sizin hayatınız gündüz duruyor-gece devam ediyorsa çocuklarınızı da kendi standartlarınıza alıştırın,
Yani şimdi 16 aylık bir çocuğun uyku düzeni gündüz biri kuşluk,biri ikindi olmak üzere günde iki defa ile gece 1-2 kez uyanma ve tekrar uyuma şaklinde olmalı,
Ama sizde öyle bişey ki gündüz siz ayaktasınız,gece baba ayakta anladığım kadarıyla,peki bebekleriniz hangi ara ne kadar uyuyorlar?
Onlara sessiz ve uzun bir uyku boşluğu hangi ara kalıyor?Bunu planlayabildiniz mi?
Bunlar bi düzene girmezse mahvolur herkes..
Hymarry merhaba sen bizden baya tecrübelisin benim kilerde iki kiz 6 ayliklar uyku düzeni yspmaya calisiyorum ins basaririm aksam en gec 7 gibi yatiriyorum sabahta
6.30 yada 7 de kalkiyorlar tabi gece uyanmalari var 3 kere en az bu normal mi uyanmalari gündüzde 2 kere uyuyorlar sabah ve ögleden sonra toplam 2 yada 2.30 saat sence az mi yaksa ne tavsiye edebilirsin bizim icin simdide. Tskler

Selam canım,
Şimdi bu bir kural değil ama sana seni rahat ettirecek bir program yazayım..
Sabah 7.30 gibi kalkması için bi bebeğin 9.30 10 u bulması gerekir gece yatışı..
Çok erken yatırırsan sabah erken kalkar,hem babasıyla babasıyla falan vakit geçiremez çocuklar,biraz sizinle vakit geçirmesine izin verin,akşam yorularak uyurlarsa gece daha güzel uyurlar,gece daha az kalkarlar,
Sabah 7.30 gibi kalkan bir çocuk yeniden 11-11.30 gibi uyuyabilir..
1 saat 1.30 saat uyusa 1 olur saat,yeniden yedirir,değiştirir,gezidir,oyanıtrsın,saat 4 gibi yasrım saat bi saat yine dinlense kşam 10a kadar sizinle beraber olabilir..
Bu durumda en son uyumadan öncede sıkıca yedirir,sütlerini içirirsen,ne kadar tok uyursa gece belki sadece 1 kere uyanır..
Ha bu saatler her zaman böyle olamasa da,uyku saatlerini düzgün planlamak,hayat standardını ve akışını onlara göre ayarlamak senin işini kolaylaştıır..
Mesela çocuk günde iki defa uyumaz da bi kere uyur,saat 1 de yatırırsın 3.30 gibi uyanır,missss..
Saat 9.30 tan önce yatırmazsan gece rahat edersin..
Aklıma geldikçe yazmaya çalıştım,umarım bir bütünlük olmuştur..

Son düzenleme:
Selam canım,
Sabah 7.30 gibi kalkması için bi bebeğin 9.30 10 u bulması gerekir gece yatışı..
Çok erken yatırırsan sabah erken kalkar,hem babasıyla babasıyla falan vakit geçiremez çocuklar,biraz sizinle vakit geçirmesine izin verin,akşam yorularak uyurlarsa gece daha güzel uyurlar,gece daha az kalkarlar,
1 saat 1.30 saat uyusa 1 olur saat,yeniden yedirir,değiştirir,gezidir,oyanıtrsın,saat 4 gibi yasrım saat bi saat yine dinlense kşam 10a kadar sizinle beraber olabilir..
Bu durumda en son uyumadan öncede sıkıca yedirir,sütlerini içirirsen,ne kadar tok uyursa gece belki sadece 1 kere uyanır..
Ha bu saatler her zaman böyle olamasa da,uyku saatlerini düzgün planlamak,hayat standardını ve akışını onlara göre ayarlamak senin işini kolaylaştıır..
Mesela çocuk günde iki defa uyumaz da bi kere uyur,saat 1 de yatırırsın 3.30 gibi uyanır,missss..

Tmm canim cok tskler

Selam canım,

Sen ve kurallarin gercekten iyiymis ama benimkiler öglen 1 de yatiyolar saat 2 olmadan kalkiyolar baba zaten gececi adam uyuyor herseyleriyle ben ilgilenirim

yemek yada vs.ondan sonra uyutmam ki onlarda yatak ve uyku aramaz :27:aksam ise yemek yerler yatana kadar acikirlar devam sütü veririm saat 10da yatarlar

kizim gece 3 oglum ise 3 yada 4 defa kalkar ac degiller ama :ssz:odalar ayri zaten yine de saat en gec 7de ayaktayiz biz artik bundan sonra yapicagim bisey yok gibi
cünkü her cocuk ayni degil söz konusu ikiz olunca bi kez degil iki kez düsünmek gerekir :40:

Back