ikisi arasındaki fark ne?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
slm kızlar, geçen hafta doktora gittiğimde bebek hareketlerini sayıp saymadığımı sordu. saydığımı belirttim. karnın top gibi bir yerde toplanır ve sertleşirse bunun kasılma olduğunu ve bebek hareketi olarak algılamamam gerektiğini söyledi. aklıma gelip sormadım bu durumda ne yapmalıyım diye
muayeneden sonra fark ettim ki bazen bana oluyordu böyle ve ben onu bebeğim ayağını-dizini-poposunu yani sert bir yerini dayıyor diye algılıyordum. son 3 gündür günde 10-15 kez olduğunu fark ettim yani bir yerde (ama her seferinde farklı bölgede) yükseklik oluyor, elimi değdiriyorum sert bir çıkıntı olduğunu hissediyorum, nefes aldırmıyor, canımı yakıyor, karnım geriliyor, sertleşiyor, sonra geçiyor. bir süre sonra yine oluyor. şimdi bu kasılma mı yoksa bebeğim biryerini mi dayıyor? bazen elimle bastırıyorum o sertliğe, 5-10 saniye sonra kayıp gidiyor, diyorum bebek dayanmış demek ki, çekti kendini. Allak bullak oldum. Kasılmaysa ne yapmalıyım, bebek hareketiyse nasıl durmalıyım? bilmiyorumkismile
bu arada 33 haftalık hamileyim. yarın 34. haftaya gireceğiz.

bendede oluyor özellikle akşamları gerçi sadece akşamları dikkat ediyorum bu duruma evet bu kasılma ama çok önemli değil doğuma hazırlık kasılmaları bunlar, olması gereken şeyler yani ama sıklığı artar ve çok rahatsız ederse yada yanında diğer doğum belirtileri olursa önemli googleden gebelikte kasılma diye ararsan yeteri bilgiye sahip olursun.

aynı durum bendede oluyordu doktoruma söyledim o kasılma dedi günde 6 taneden fazla olursa haber ver mutlaka dedi benimki günde 2-3 defa oluyor sırt üstü yat dinlen olduğu zaman çok rahatlatıyor. hareketleri içinde en az 15 defa hareket etmesi lazım dedi saydım geçiyor bile 15 i beni bu durum için nst ye bile bağladı ama bişi çıkmadı çok şükür.

benim 18-20. haftadan beri oluyor.. zaten bu yüzden ilaç kullanıyorum çünkü erken doğum riskim var.. mesela biraz yorulsam arka arkaya 3 kere oluyor 5 dk arayla hemen uzanıp dinleniyorum sonra geçiyor.. şuan 28. haftanın içindeyim sağ salim bulsak 38. haftayı rahatlicam.

ben kasılma olduğunu nasıl anlıyorum onu söyliyim, öncelikle karnım sertleşiyor sadece tümsek olan yer değil karnımın tamamı sertleşiyor.. kalp atışlarım hızlanıyor çarpıntı gibi.. birde iç sıkıntısı gibi bişey hissediyorum.
bu arada kaçıncı haftadan itibaren hareketlerini saymam gerekiyor?

bildiğim kadarıyla 28-30.haftadan sonra bebek hareketleri önemli.kasılmalar saatte 4ten fazla oluyorsa erken doğum şüphesi denebiliyor.ben de 27. haftadayım.kasılmalarım sıklaştı.sabahları karnım semsert toplanmış uyanıyorum.ama saatte 4kez olmuyor.vücut doğuma hazırlıyormuş kendini.kasılmalar ondan.Allah hayırlısıyla doğurmak nasip etsin hepimize..

28.haftamda gittiğimde hareketleri saymam gerektiğini söylemişti doktorum. aynen, iç sıkıntısı başlıyor, sertleşiyor karnım ve özellikle babamız eve geldiğinde neden acaba :)

28.haftamda gittiğimde hareketleri saymam gerektiğini söylemişti doktorum. aynen, iç sıkıntısı başlıyor, sertleşiyor karnım ve özellikle babamız eve geldiğinde neden acaba :)

Hemen kötüye yormamak lazım canım o geldi diye yemekti bulaşıktı yoruluyorsun ondan bence :)

oo bendede 19 haftadan beri oluyo 39 btirdim şimdi dahada acıyo doktroum bebek hareketleri demişti 32 haftadan beri nts ye gidim kasılma bikere biel çıkmadı sedece magnezyum verdi yinede önelm olarak ama yineo luyodu halada bebegim kanala girmedi pazartesiden sonra gelmese sezaryaan gitcem çatımda dar yanii oo kasılma degil bebek hareketleri büyük ihtimal

nasıl yani? o tümseklik, bi tarafın şişmesi bebekten,bebek hareketinden duruşundan değilmiymiş?
kasılmamıymış o
27. haftadayım bendede çok sık oluyor
nefes aldırmıyor bazen,acıdan kıvranıyorum,demek kasılmamıymış o
ee çok erken değilmi kasılmalar için eyvahedigeldismile

bende 20.haftamdan itibaren olmaya başlamıştı kasılmalar.önce hafifti,bebeklerim büyüdükçe sertleşti ve sıklaştı.bende bebek hareketleri sanıyordum,üstelik ikiz oldukları için çok sık olduğunu düşünüyordum meğer kasılmaymış.bu şekilde 33.haftama kadar geldim ve yüksek tansiyondan dolayı erken doğum yaptım.yani kasılmalarım çok önce başlamıştı ve günde 30 kez oluyordu bazen.ilaçlar kullanmıştım ama işe yaramamıştı.bunlar bebek hareketi değil kızlar,eğer çok sıklaşırsa mutlaka doktorunuzu arayın.erken doğum belirtisi olabiliyor.

bende nst ye defalarca girdiğim halde kasılma çıkmamıştı ama bizim bu yaşadıklarımız yalancı kasılmalar canım.sende yaşamışsın aynısını.bizde erken doğuma neden olmadı ama aslında tehlikeli sayılabilecek bir durum.sıklığı ve düzenli olup olmadığı önemli.Hayırlı doğumlar sanada.

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum da korkmaya başladım.ama bu benim başıma hep geliyor..o şekilde kasılma nasıl olur ki..karnım bir yere toplanır gibi oluyor ve sivriliyor sanki bebeğim içerden itiyormuş gibi 3 ya da 4 saniye sonra o baskı kayboluyor..şimdi kafama takılan bir şey var eğer bu hissettiklerimiz doğum kasılması ya da doğuma hazırlık kasılması olsaydı bu hareketlerin yanında ağrıda hissetmemiz gerekmez miydi?????yani ağrı vs... hiç bir şey yokken karnımın bir yeri geriliyor ve sonra yavaş yavaş bu gerginlik yok oluyor...bence bu bebek hareketidir..en iyisi doktora danışmak:)

canım kasılmalar ağrısızda olabiliyomuş.netten okudum bende.sen çok sık oluyosa dr.a sor.ben de sorcam bu hafta.bendekiler sıklaştı..

eyvahedigeldismile
ya ben onu hep bebek sanıyordum eyvahedigeldismile
bugün benim çok ağrımda vardıeyvahedigeldismile
doktorum doluymuş pazartesiye randevu verdiler
umarım p.tesiye kadar bişey olmaz

canım kasılmalar ağrısızda olabiliyomuş.netten okudum bende.sen çok sık oluyosa dr.a sor.ben de sorcam bu hafta.bendekiler sıklaştı..

nasıl yaaaaa cnm sen ciddi misin???eee ben bunu çok sık yaşıyorum ama mesela az önce 5 dk.arayla 2 kez yaşadım...Allah Allah ya bu anlatmaya çalıştığımız şey şu mu benim göbek deliğimin sağ yada sol tarafında bir sivrilik şeklinde oluyor sanki bebeğim içeriden itiyormuş gibi ve bu 5 ya da 6 sn sonra yavaş yavaş geri iniyor...üffff hiç yaşamadığım için nasıl bir şey bu doğum kasılması bilmiyorum bilmeyince böyleeee kara kara düşünüyorum.hani kasılma deyince insanın aklına kramp gibi bir şeydir diye geliyor.o yüzden ben bunu bebeğimin hareketi diye yorumladım.5 temmuz da randevum var o zaman mutlaka sorucam doktoruma o zamana kadarda inş. bir şey olmaz

korkmanıza gerek yok kızlar bu kasılmalar doğal normal olması gereken kasılmalar ben cumartesi günü doktorumdaydım bu kasılmalar hakında konuştuk karnım bi tarafta toplanıyor son zamanlarda çok oluyor kasılma dedim merak etme artık bundan sonra daha sık olacak dedi. bebk için zararı varmı diye sordum hayır aksine bebeği doğuma hazırlıyor üstelik doğumdan sonrada kanaman az olur rahim çabuk toparlar dedi içim rahatladı. ama kasılmalarla birlikte diğer doğum belirteleride varsa doktorunuzu arayın.

aynen öyle oluyor bana da. buna kasılma deniyormuş işte. ama olması gerekenmiş, yani doğuma hazırlık. diğer belirtilerin yanında bu kasılmalar düzenli aralıklarla ve zaman aralığı kısalarak olursa işte o zaman doğum demek. ayrıca gebelik haftamız aynı :)

canım mrb benim kasılmam senin tarif ettigin gibi 24.haftam da yım sen nasıl dinlendin pozisyon olarak bana da söyler misin moral olarak bitmiş durumda yım korkudan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…