- Konu Sahibi KuzeyinGelini
-
bildiğim kadarıyla 28-30.haftadan sonra bebek hareketleri önemli.kasılmalar saatte 4ten fazla oluyorsa erken doğum şüphesi denebiliyor.ben de 27. haftadayım.kasılmalarım sıklaştı.sabahları karnım semsert toplanmış uyanıyorum.ama saatte 4kez olmuyor.vücut doğuma hazırlıyormuş kendini.kasılmalar ondan.Allah hayırlısıyla doğurmak nasip etsin hepimize..benim 18-20. haftadan beri oluyor.. zaten bu yüzden ilaç kullanıyorum çünkü erken doğum riskim var.. mesela biraz yorulsam arka arkaya 3 kere oluyor 5 dk arayla hemen uzanıp dinleniyorum sonra geçiyor.. şuan 28. haftanın içindeyim sağ salim bulsak 38. haftayı rahatlicam.
ben kasılma olduğunu nasıl anlıyorum onu söyliyim, öncelikle karnım sertleşiyor sadece tümsek olan yer değil karnımın tamamı sertleşiyor.. kalp atışlarım hızlanıyor çarpıntı gibi.. birde iç sıkıntısı gibi bişey hissediyorum.
bu arada kaçıncı haftadan itibaren hareketlerini saymam gerekiyor?
benim 18-20. haftadan beri oluyor.. zaten bu yüzden ilaç kullanıyorum çünkü erken doğum riskim var.. mesela biraz yorulsam arka arkaya 3 kere oluyor 5 dk arayla hemen uzanıp dinleniyorum sonra geçiyor.. şuan 28. haftanın içindeyim sağ salim bulsak 38. haftayı rahatlicam.
ben kasılma olduğunu nasıl anlıyorum onu söyliyim, öncelikle karnım sertleşiyor sadece tümsek olan yer değil karnımın tamamı sertleşiyor.. kalp atışlarım hızlanıyor çarpıntı gibi.. birde iç sıkıntısı gibi bişey hissediyorum.
28.haftamda gittiğimde hareketleri saymam gerektiğini söylemişti doktorum. aynen, iç sıkıntısı başlıyor, sertleşiyor karnım ve özellikle babamız eve geldiğindeneden acaba :)
oo bendede 19 haftadan beri oluyo 39 btirdim şimdi dahada acıyo doktroum bebek hareketleri demişti 32 haftadan beri nts ye gidim kasılma bikere biel çıkmadı sedece magnezyum verdi yinede önelm olarak ama yineo luyodu halada bebegim kanala girmedi pazartesiden sonra gelmese sezaryaan gitcem çatımda dar yanii oo kasılma degil bebek hareketleri büyük ihtimal
canım kasılmalar ağrısızda olabiliyomuş.netten okudum bende.sen çok sık oluyosa dr.a sor.ben de sorcam bu hafta.bendekiler sıklaştı..arkadaşlar yazdıklarınızı okudum da korkmaya başladım.ama bu benim başıma hep geliyor..o şekilde kasılma nasıl olur ki..karnım bir yere toplanır gibi oluyor ve sivriliyor sanki bebeğim içerden itiyormuş gibi 3 ya da 4 saniye sonra o baskı kayboluyor..şimdi kafama takılan bir şey var eğer bu hissettiklerimiz doğum kasılması ya da doğuma hazırlık kasılması olsaydı bu hareketlerin yanında ağrıda hissetmemiz gerekmez miydi?????yani ağrı vs... hiç bir şey yokken karnımın bir yeri geriliyor ve sonra yavaş yavaş bu gerginlik yok oluyor...bence bu bebek hareketidir..en iyisi doktora danışmak:)
canım kasılmalar ağrısızda olabiliyomuş.netten okudum bende.sen çok sık oluyosa dr.a sor.ben de sorcam bu hafta.bendekiler sıklaştı..
nasıl yaaaaa cnm sen ciddi misin???eee ben bunu çok sık yaşıyorum ama mesela az önce 5 dk.arayla 2 kez yaşadım...Allah Allah ya bu anlatmaya çalıştığımız şey şu mu benim göbek deliğimin sağ yada sol tarafında bir sivrilik şeklinde oluyor sanki bebeğim içeriden itiyormuş gibi ve bu 5 ya da 6 sn sonra yavaş yavaş geri iniyor...üffff hiç yaşamadığım için nasıl bir şey bu doğum kasılması bilmiyorum bilmeyince böyleeee kara kara düşünüyorum.hani kasılma deyince insanın aklına kramp gibi bir şeydir diye geliyor.o yüzden ben bunu bebeğimin hareketi diye yorumladım.5 temmuz da randevum var o zaman mutlaka sorucam doktoruma o zamana kadarda inş. bir şey olmaz
canım mrb benim kasılmam senin tarif ettigin gibi 24.haftam da yım sen nasıl dinlendin pozisyon olarak bana da söyler misin moral olarak bitmiş durumda yım korkudanbenim 18-20. haftadan beri oluyor.. zaten bu yüzden ilaç kullanıyorum çünkü erken doğum riskim var.. mesela biraz yorulsam arka arkaya 3 kere oluyor 5 dk arayla hemen uzanıp dinleniyorum sonra geçiyor.. şuan 28. haftanın içindeyim sağ salim bulsak 38. haftayı rahatlicam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?