İktisat mezunuyum. Muhasebe mesleğinde ilerlemeyi düşündüm. Aylardır iş başvurularıma cevap yok. Mali müşavirlik sınavına hazırlanmaya başlamıştım. Kazansam bile stajımı başlatacak bir iş bulamıyorken moralim bozuldu. O kadar çok bu alanda işgücü varki maaşlar düşük. İşverenlerin muhasebe dışında çay temizlik sekreterlik gibi ekstra iş kilitlemeye çalışması.
Mali müşavirlerin sırtına yüklenen yükün fazla olması gibi bir sürü sebep meslekten cidden soğudum.
Örnek veriyorum. E defter e fatura uygulaması var. İnceleme yapılıyor. Adam hala fiziki olarak defter fatura getir diyor. Salak adam aç sistemden bak. Yok olmaz illa gerizekalı işlerle uğraşıyorsun.
Niye anlattım bunları?
Geldim o konuya. Bende tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum. İngiliz/amerikan dili ve edebiyatı, mütercim tercümanlık.
Formasyonum var. Öğretmenliği staj zamanı öyle çok sevdim ki geleceği olabilecek bir bölüm daha okumayı düşünüyorum. Atanamazsam yayın evlerine kitap çevirmenliği yapmak istiyorum. Amaç sevdiğim bir işi yapmak. Madem iyi para kazanamıyorum bari seveceğim işi yapayım dedim.
4 yıl okurum ne olacak? Zaten işsizim.