• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci öğretim yazmalı mıyım?

pearlpearl

🌿
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
1.195
1.220
333
Merhaba herkese. Ben istediğim üniversitede çevre müh ikinci öğretim tutturabiliyorum. Başarılı olursam birinci öğretim harcı ödeme şansım var mı? Ayrıca harçlar 1500 küsür liradan başlıyor taksitle ödeyebiliyor muyuz? Ve bu sayı dönemlik mi yıllık mı? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. :) Bir de hazırlık içinde aynı şey geçerli mi?

harc hıc bır zaman 1500 olmaz canm donemlık en fazla 600 olur. o dedgın ancak ozel unıversıtelerde olur. taksıt yok. zamanında pesın yatıracaksın parayı. ben 500 yatırıodum donemlık mesela

bende ikinci öğretim okudum ama baya oldu sistem değişti mi bilmiyorum. taksitle ödeme imkanı okuldan okula değişiyor. kimi hiç taksit yapmazken diğeri yapıyor.
sınıfın %10 unun içine girersen başarı sıralamasında örgün öğrenim harcı yatırıyorsun ama bu 2. yıldan itibaren geçerli oluyor. ben 2. sene örgün harcı yatırmıştım.
1500 yüksek bi meblağ örgün her koşulda ilk tercihin olsun derim arada uçurum kadar fark var ikinci öğretimle

İnternette de 1500'e yakın değerler yazıyordu. O zaman iki dönemin toplamı o değer. Zaten bir tane ikinci öğretim yazacağım o da istediğim üni ve gelme ihtimali var. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. :)

Henüz bir şey belli değil. İnşallah kalkar. Babam pek gönüllü değil zaten şehir dışına gitmeme. Bir de iö parası vermez. :/

Henüz bir şey belli değil. İnşallah kalkar. Babam pek gönüllü değil zaten şehir dışına gitmeme. Bir de iö parası vermez. :/

Bende pek istekli olmadığım bölümleri yazacağım ağırlıklı olarakta i.ö var
İstemediğim bölüm için o kadar para vermek istemiyorum açıkcası :1:

Bende pek istekli olmadığım bölümleri yazacağım ağırlıklı olarakta i.ö var
İstemediğim bölüm için o kadar para vermek istemiyorum açıkcası :1:

Bu dönemde hayırlısı olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. :) Ama kararlıyım yazacağım orayı. :9: Yoksa hep içimde ukte kalır.

yıllıktır canım o her dönemin başında ödeyeceksin. ben dönem başı 825 ödüyorum harç kalkarsa çok iyi olacak :) %10luk dilime girdiğinde o dönem için sadece 1.öğretim ücreti ödersin sen 2.öğretim parası yatırırsın dilim açıklandıktan sonra para iadesi yapılır. hazırlık için bilemeyeceğim

ben de dönem başı 520 tl ile başlayıp 640.50 ile kapattım :1: hep yıl sonu dereceye girenler bir sonraki yıl az para ödüyordu fakat bu yıl değişti dönem başı yaptılar bu işi hem normal öğretimden daha az ödeniyor diye biliyorum onlarla aynı olmuyor derece yapılıyor sonuçta bir de şöyle bir şey var eğer bu %10luk dilime girersen normal öğretimlerle de derse girebiliyorsun yani sınıf değiştirebiliyorsun fakat yine 2. öğretim olarak mezun oluyorsun

Merhaba herkese. Ben istediğim üniversitede çevre müh ikinci öğretim tutturabiliyorum. Başarılı olursam birinci öğretim harcı ödeme şansım var mı? Ayrıca harçlar 1500 küsür liradan başlıyor taksitle ödeyebiliyor muyuz? Ve bu sayı dönemlik mi yıllık mı? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. :) Bir de hazırlık içinde aynı şey geçerli mi?
cnm bnde ıkıncı ogretıme supheyle yaklasyodum ozellıkle sıvas gibi bi yerde. fakat hic sorun yasamıyorum hocalar cok anlayıslı erken bırakıyolar ama muhendıslıkte durum farklı olaabilir ben egitimdeyim.ayrıca ortalamam cok iyi oldugu ıcın ve okulda derece yaptıgım ıcınde harcı baya dusuk oduyorum normalde bı gdonemlık 500 kusur ken ben 70 odedım.derslerıne dıkkat etmen gerekır.ben suan oyle bı fırsatım olsa bıle normal ogretıme gecmem acıkcası cok memnunum

Bende istemeyerekte olsa en sonlara yazdım iö :/ umarım o kadar gerilerden bi bölüm gelmez

Yorumlarınız için teşekkür ederim ama son anda vazgeçtim ve yazmadım. :) Ben sabah okumaya alışığım. :9:

Back