Merhaba geçmiş olsun..Ilk silikon ameliyatimi 2012 ocakta olmustum. Ilk basta goguslerim cok guzelken hamilelik ve emzirmeden sonra gorunumun tam bir kabusa dondu cunku sekil bozuklugu oldu. Goguslerimi esimden bike saklar oldum. Bu doktorumun hatasimi yoksa her silikonlu hamile kalip emzirenin basina geliyormu bilmiyorum.neyse uzun arastirmalarimdan sonra 1 hafta once tekrar ameliyat oldum. Ama psikoljim hala cok bozuk.ya yine eskisi gibi olursa diye.doktorum her gun masaj yapmalisin yoksa yine ayni sorunla karşılaşabilirsin dedi. Ama masaj gercekten cok agrili. Dikislerim yeni olduğu icin canimi yakiyor. Birde yaramaz bir oglum oldugu icin uzun sure masajda yapamiyorum. Lutfen benim gibi bu ameliyati ikinci kez olan bir arkadasimiz varsa suanki gorunumu hakkinda bilgi versin.cunku hergun yine ayni sekil bozukluguyla uyanacagim diye cok korkuyorum
Benim ilk ameliyatimda 495 cc damla protez kullanildi.doktorum en basta protez arti diklestirme demisti.ben iz istemedigim icin buyuk protezle toparladi.ama ameliyat sonrasi surecte protezin de agirligiyla daha cok sarkma oldu ve agirliktan oturu boyun omuz ve sirt agrilari basladi bende.agirliktan dolayi boynumda düzleşme olmuş.hem protez buyuk geldi.hem sarkma olustu.hemde agrilar dayanilmaz olunca ameliyat olmaya karar verdim.2.5 sene var iki ameliyat arasinda.ilk ameliyatim kas ustuydu.ikinci ameliyatim kas alti arti diklestirme oldu.suan memnunum.herhangi bir sikinti yasamadimNeden ikinci ameliyati okdugunu öğrenebilirmiyim.birde iki ameliyat arasindan kac sene gecti.
Kapsül vücudun proteze verdiği bir tepki diyelim. Yabancı bir madde gördüğü için kendine koruma kalkanı örüyor,protezin etrafında bir zar oluyor ve protezi atmaya çalışıyor :)Iyi dikeklerin icin tesekkurler arzum. Evet masaji gosterdi doktorum ama acili bir masaj oldugu icin tam yapamiyorum.ama her estetik revizyon ameliyatlarinda okdugu gibi cok tedirginim.zaman biranonce gecsede sekli ortaya ciksa.arzum sen bu kohuda bilgikisin kapsul neden oluşur ve ameliyatin ilk gunlerindemi yoksa daha sonrada oluşabilecek bir durummu.
Silikonlarimda herhangi bir sizinti yoktu.zaten ikinci ameliyattan sonra eski silkonlarimi verdiler.baya bir inceledim onlari :)
Aslina bakarsan ilkinde hic aci cekmemisim.ikinci amleyatimda baya zorlandim.ilkinde kol hareketi kisitlamalarim disinda hicbir agrim sizim yoktu.ama bu amlyatta ilk 3 gun cok zor gecti.halada zaman zaman agrilarim okuyor.ilkinde 1 hafta sonra ameliyat okdugumu bile unutmustum.bunda ise 10 gun olmasina ragmen cogu hareketim kisitli ve arada agrim oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?