• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci meme silikon ameliyati olan arkadaslar yardim

womanay

Guru
Kayıtlı Üye
Ilk silikon ameliyatimi 2012 ocakta olmustum. Ilk basta goguslerim cok guzelken hamilelik ve emzirmeden sonra gorunumun tam bir kabusa dondu cunku sekil bozuklugu oldu. Goguslerimi esimden bike saklar oldum. Bu doktorumun hatasimi yoksa her silikonlu hamile kalip emzirenin basina geliyormu bilmiyorum.neyse uzun arastirmalarimdan sonra 1 hafta once tekrar ameliyat oldum. Ama psikoljim hala cok bozuk.ya yine eskisi gibi olursa diye.doktorum her gun masaj yapmalisin yoksa yine ayni sorunla karşılaşabilirsin dedi. Ama masaj gercekten cok agrili. Dikislerim yeni olduğu icin canimi yakiyor. Birde yaramaz bir oglum oldugu icin uzun sure masajda yapamiyorum. Lutfen benim gibi bu ameliyati ikinci kez olan bir arkadasimiz varsa suanki gorunumu hakkinda bilgi versin.cunku hergun yine ayni sekil bozukluguyla uyanacagim diye cok korkuyorum

Ben de iki kez ameliyat oldum.yalniz teknikler farkli.ilk ameliyatim kas ustu oldu.uzun arastirmalardan sonra benim icin en uygun teknigin kas alti olacagina karar vererek farkli bir doktora ikinci ameliyatimi oldum.ikinci ameliyatimda farkli boyda protezler kas altina alinip arti olarak diklestirme yapildi.nerdeyse 6 ay oldu ikinci ameliyati olali.herhangi bir sorun yada sekil bozuklugu yasamadim.eger doktorunuz masaj onerdiyse yapin mutlaka.hem ödemlerin dagilmasina hemde kolayca sekil almasina yardimi olacaktir masajlarin

geçmiş olsun ilk ameliyat yöntemin kas üstümüydü kas altı mı kaç cc ydi şimdi ki nasıl biraz bilgi verebilir misin

Ilk ameliyatimda ikinci ameliyatimda kas alti onceki 300 cc simdiki 450 cc. Ama bizler 450 cc deyince sanki devasa birsey olacak diye bekliyoruz ama oyle degil.tabi Bunda kisinin fiziki yapisi cok onemli.ayni cc bir baska arkadaşımızda daha farklı durabilir. Iiisini arasinda cok bir fark yok gibi.yine ayni giysilerimi giyebiliyorum.(fark olmadigini ordan anladim). Tabi suan sekil almasi icin cok zaman okdugu icin 1 ay sonra gorunumleri nasil olur biomiyorum.sabirla bekliyorum

Ilk silikon ameliyatimi 2012 ocakta olmustum. Ilk basta goguslerim cok guzelken hamilelik ve emzirmeden sonra gorunumun tam bir kabusa dondu cunku sekil bozuklugu oldu. Goguslerimi esimden bike saklar oldum. Bu doktorumun hatasimi yoksa her silikonlu hamile kalip emzirenin basina geliyormu bilmiyorum.neyse uzun arastirmalarimdan sonra 1 hafta once tekrar ameliyat oldum. Ama psikoljim hala cok bozuk.ya yine eskisi gibi olursa diye.doktorum her gun masaj yapmalisin yoksa yine ayni sorunla karşılaşabilirsin dedi. Ama masaj gercekten cok agrili. Dikislerim yeni olduğu icin canimi yakiyor. Birde yaramaz bir oglum oldugu icin uzun sure masajda yapamiyorum. Lutfen benim gibi bu ameliyati ikinci kez olan bir arkadasimiz varsa suanki gorunumu hakkinda bilgi versin.cunku hergun yine ayni sekil bozukluguyla uyanacagim diye cok korkuyorum
Merhaba geçmiş olsun..
Forumda silikon ameliyat koşup çocuk doğuran emziren üyeler oldu aslında ama deformasyon olmadığını yazdılar hep. Siz ne kadar süre emzirdiniz? Nasıl bir deformasyon oldu? Sarkmamı oldu,üst kısım boşaldı altta dolu dolu memelermi oldu?
Sanırım ikinci ameliyatta dikleştirme yapılmadan büyük protezle toparlanmaya çalışıldı degilmi? Hep soru sordum ama detaylı yazmamışsınız o yüzden kusura bakmayın..
Şimdi Nasıl eskisi gibi olabilir diyor doktorunuz anlamadım. Bunu ameliyat öncesi konuşmadınızmı? Yani en iyisi ne olur Benim için,hangi teknikl uygulama ile sorunsuz bir süreç yaşarım diye konuşmadınızmı? Hergün masaj yapmakla sarkıklıgınmı önüne geçilecekmiş? Masaj göğsün yumuşamasını sağlar,oluşabilecek kapsülüm önüne geçer..

Haklisin ayrıntılı yazamadim zaman kisitlamasindan dolayi.bendr ne deformasyon olmadiki :KK43: sarkma ust bosalmasi ve silikonlarin koltuk altlarina dogru kaymasi yani mesela egildgimde karsidan bakikdiginda ortada iki tane sarkan kucuk bir meme ve koktuk altlarima dogru iki tane top.berbat bir gorunustu tarif edilemz.doktorum meme kesisinden yapalim dedi diklestirmeyle beraber ama benim vucumda yara izler kokay kolay gecmrz.hatta hic gecmez.o yuzdem meme altinda hem meme basinda izlerle iyice psikoljim bozukurdu.ameliyata girene kadarda dojtorun dedigi gibi diklesme meme ucundan olacakti ama ben narkozla uytulana kadar doktora lutfen izim olmasin die yalvarmistim.ameliyattan sonra baktimki eski dikislerimden meme altindan konulmus.doktora sevlbebini sordugumda eger oyke yapsaydim cok kutsuz olacaktin dedi hakliydida.cunku dusunsene memekin her bokumunde silikon ameliyat izleri :) doktor o yuzden buyk cc koyarak burdan toparlamaya calismis.neden eskisi gibi okur demeside ssilikon memey yerlestirilince 15 gun icin meme etrafinda zar yapip memeleri sabitliyorya benim daha once silikonlarimi meme koltuk altina yakin biryerde zar ormus. Yani memeler biri diguda biri batida aradan tir gecer misali :)

Yukarda yazdigimin devamini iketmemis.o yuzdenn kisacasoyle soyleyim Tekrar ayni yerde meme zari okusumu engelemmek icin silikonlarin zari okusirken sabitlensin diye surekli masaja gerek var.umarim anlatabilmisimdir.tam doktorun anlattigini cumleye dokemedim ama :)

Jelime Kelime hatalarimdan dolayi kusura bakmayin kizlar hem telden yazdigim hemde acele yazdığım icin baya yanlis kelimeler olmus.kadinlar kulubu kadinlari zekidir.ne demek istedigimi anlamislardir

silikonun sızıntı mı yaptı acaba. yani öyle eğilip büküldüğüne göre. bi de hangi markaydı.

Kapsül oluşmuş sizde :) Masajın çok yararı var tabi kapsülün oluşmaması için. Eşinizinde ellemesi yararlı olacak zaten,kendinizi hazır hissettiğinizde eşinizden yardım isteyebilirsiniz ;)
Masajı olması gerektiği gibi yapmalısınız ama. Öyle okşar gibi masaj yapılmamalı. Doktoruna size Nasıl yapılması gerektiğini göstermiştir büyük ihtimal,göstermediyse lütfen rica edin göstersin..
Sizin oldukça deforme olmuş emzirmeden sonra anlattığınıza göre. Tekrar bir hamilelik düşünmüyorsanız o kadar deforme olacağını sanmıyorum. Aslında dikleştirme olsaydı daha garanti olurdu,fazla deri alınır daha diri olurdu. Ama büyük protez bunu sağlamıştır muhakkak. Ne olursa olsun o şekle gelmez sanmam içiniz rahat olsun ;)

Iyi dikeklerin icin tesekkurler arzum. Evet masaji gosterdi doktorum ama acili bir masaj oldugu icin tam yapamiyorum.ama her estetik revizyon ameliyatlarinda okdugu gibi cok tedirginim.zaman biranonce gecsede sekli ortaya ciksa.arzum sen bu kohuda bilgikisin kapsul neden oluşur ve ameliyatin ilk gunlerindemi yoksa daha sonrada oluşabilecek bir durummu.

Silikonlarimda herhangi bir sizinti yoktu.zaten ikinci ameliyattan sonra eski silkonlarimi verdiler.baya bir inceledim onlari :)

Neden ikinci ameliyati okdugunu öğrenebilirmiyim.birde iki ameliyat arasindan kac sene gecti.
Benim ilk ameliyatimda 495 cc damla protez kullanildi.doktorum en basta protez arti diklestirme demisti.ben iz istemedigim icin buyuk protezle toparladi.ama ameliyat sonrasi surecte protezin de agirligiyla daha cok sarkma oldu ve agirliktan oturu boyun omuz ve sirt agrilari basladi bende.agirliktan dolayi boynumda düzleşme olmuş.hem protez buyuk geldi.hem sarkma olustu.hemde agrilar dayanilmaz olunca ameliyat olmaya karar verdim.2.5 sene var iki ameliyat arasinda.ilk ameliyatim kas ustuydu.ikinci ameliyatim kas alti arti diklestirme oldu.suan memnunum.herhangi bir sikinti yasamadim

Iyi dikeklerin icin tesekkurler arzum. Evet masaji gosterdi doktorum ama acili bir masaj oldugu icin tam yapamiyorum.ama her estetik revizyon ameliyatlarinda okdugu gibi cok tedirginim.zaman biranonce gecsede sekli ortaya ciksa.arzum sen bu kohuda bilgikisin kapsul neden oluşur ve ameliyatin ilk gunlerindemi yoksa daha sonrada oluşabilecek bir durummu.
Kapsül vücudun proteze verdiği bir tepki diyelim. Yabancı bir madde gördüğü için kendine koruma kalkanı örüyor,protezin etrafında bir zar oluyor ve protezi atmaya çalışıyor :)
Ne zaman olur,olurmu olmazmı belli olmaz. İlk senede ortaya çıkanda var seneler sonrada. Bol bol elle,masaj yap. Dediğim gibi eşinin yapması daha iyi olur. Zaman sonra yüzüstü yatmaya başladığında bile bu masaj görevini görecek ;)
Artık Kafandan kötü düşünceyi at bence. İyi düşün... Doktorun o bölgeyi güzelce temizlemiştir ve tekrar kapsül olmaması içinde elinden geleni yapmıştır .

Silikonlarimda herhangi bir sizinti yoktu.zaten ikinci ameliyattan sonra eski silkonlarimi verdiler.baya bir inceledim onlari :)

Benim de merak ettiğim bir konu var cevaplarsan cok sevinirim canim.Ben ilk ameliyatımı olduğumda kendi adıma söylüyorum cok agri sizi cektim günlerce ağladım diyebilirim ikinci ameliyatta ilki kadar agri sizin oldu mu?iki ameliyatı kıyaslarsan ikinci nasıldı?

Aslina bakarsan ilkinde hic aci cekmemisim.ikinci amleyatimda baya zorlandim.ilkinde kol hareketi kisitlamalarim disinda hicbir agrim sizim yoktu.ama bu amlyatta ilk 3 gun cok zor gecti.halada zaman zaman agrilarim okuyor.ilkinde 1 hafta sonra ameliyat okdugumu bile unutmustum.bunda ise 10 gun olmasina ragmen cogu hareketim kisitli ve arada agrim oluyor.

Aslina bakarsan ilkinde hic aci cekmemisim.ikinci amleyatimda baya zorlandim.ilkinde kol hareketi kisitlamalarim disinda hicbir agrim sizim yoktu.ama bu amlyatta ilk 3 gun cok zor gecti.halada zaman zaman agrilarim okuyor.ilkinde 1 hafta sonra ameliyat okdugumu bile unutmustum.bunda ise 10 gun olmasina ragmen cogu hareketim kisitli ve arada agrim oluyor.

Teşekkür ederim Canım.insallah en kısa surede Ağrı'n sizin geçer ve yeni güzel Memiş'lerinle mutlu olursun

Back
X