İkinci kez tüp bebek tedavisine başlamadan önce hangi tetkikler yapılmalı?

badenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
1.372
90
118
İstanbul
Arkadaşlar,
ben ilk tüp bebek tedavimde olumsuz sonuç aldım. Doktor üç ay sonra gel tekrar deneyelim dedi. Bunun öncesinde tahliller , tetkikler gerekli mi diye sordum. Hayır dedi. Negatif sonucun neden kaynaklandığına dair hiç bir araştırma yapılmıyor mu? Lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız? :uhm:

canım ben 1 sene önce ilkini denedim olmadı olmayınca bana
genetik kromozon bide bişi vardı o araştırıldı temiz çıktı temiz çıkınca folik asit b12 ve vitamin neydi adı ya vitamin bişi idi onuda aradılar bu saydım 3 'de normal çıktı sanırım bu saydım 3 test yurt dışına gitti sonuclar temiz çıktı başka bişi yaptırmadık canım rahim filmim yok mesela bende merak ediyorum acaba tam başladımda başka bişi istemiceklermi

Canım ben ikinci denememden sonra doktor değiştirdim. Yeni doktorumuz önce genetik test için tahlil istedi, pıhtılaşma sorunu var mı diye kan verdim ve tutmamasına neden olabilecek pek çok sorun için ayrıntılı kan tahlilleri yapıldı. Sorun eşimde olduğu halde, rahimde polip vb ihtimallere karşı histereskopi yaptı, bu arada bebeğin tutunması kolay olsun diye T şeklinde olan rahmimi üçgene çevirdi. Şimdi Allaha şükürler olsun gebeyim.

canım belki sorun doğru doktoru bulmakta... rahmin üçgene çevrilmesi işlemi tüp bebek işlemi sırasındamı yapıldı? yoksa histeroskopi sırasındamı yapıldı?

merhaba,
bu testleri yapan merkez neresi, yani siz nerede yaptırdınız.. Detaylı ve iyi bir ön hazırlık gibi gözüküyor. Medicana Int'te ilk olumsuzdan sonra böyle birşey demediler bize..

bende almanda yani bahcecide yaptırıyorumda banada histereskopi felan istenmedi belki rahimden parca alınıcak bebek orada döllenecek tam net değil ama bende merak ettim rahimin t şeklinde olması ne demek
buarada bendede sorun eşimde

canım belki sorun doğru doktoru bulmakta... rahmin üçgene çevrilmesi işlemi tüp bebek işlemi sırasındamı yapıldı? yoksa histeroskopi sırasındamı yapıldı?

histereskopi sırasında yapıldı. daha sonra 2 ay civarında estrofem kullanarak bekledim. Ben acele etsem de doktor hemen mikroya yanaşmadı.

Normalde rahim üçgen şeklinde, yani tıpkı bir üçgenin içi gibi içi geniş olurmuş.( Ters bir üçgen gibi düşünmek daha doğru sanırım. Bana doktorun maketten gösterdiği kadarıyla öyle hatırlıyorum.) Ama benim rahmin T harfi şeklindeydi. yani içi daha dardı. Bu durum bebeğin olmasına engel bir durum değilmiş fakat ücgen rahimde sanirim alan daha geniş olduğu için tutunma ihtimali daha yüksekmiş.

ben de arkadaşların bahsettiği ve kk daki dr lardan öğrenniş olduğum bağışıklama genetik ve pıhtılaşma tetkiklerinin yapılmasını istedim dr umdan.aynen dediğin gibi hiç oralı değil.yaptırtmak istemedi,hatta biraz da ukala bulmuş olacakki bu tavrımı başka bişey lazım mı gibilerinden laf etti bana bayağı canım sıkılmıştı dr un tavrına.çünkü ona ve pek çok dr a göre de sebebi bulsalar bile tedavi yok sonuç yine tüp bebek olacak.2 3 kez düşük yapan ya da tüp denemeleri başarısız sonuçlananlarda bu testlere bakılıyomuş.{3 aşılama 1 tüp denemesi de negatif sonuçlandı bu arada bhiç gebeliğim yok}histereskopi için se benim durumumda yapılması iyi olurmuş ama anladığım kadarı ile şartta değilmiş.istersen yapabiliriz diyo çünkü histereskopi için bana.neyse ben ısrarla tetkiklerimi yaptırmak ve sebebi öğrenmek istedim.bir kısmını özelde bir kısmını da gittiğim üniversite hastanesinde yaptırttım.sonuç dersen gene bişey çıkmadı hepsi normal.ne kadar kızsam da araştırmıyor diye dr un dediğine geldim mayısta 2. tüp denemesine start vericez...

benim doktorumda aynı şekilde hiç bir araştırma gereği duymuyor... ilk tüp denemem olumsuz sonuçlandı ama 2-3 kez olumsuz olursa bu tür tetkiklere giriyorlarmış, yani maddi manevi iyice tükenmeyince bu tetkiklere gerek yokmuş ki... sinirlerim çok bozuk...

Hayirli cumalar arkadaslar ...
Bence tüp bebek tedavisinden önce mutlaka bir kac tetkik kesinlikle yapilmali ...
Öncelikle rahim filmi cekilmeli ... Cünkü ultrasonda görülemeyecek derecede kücük rahim yapisikligi yada septumlar olabilir.. Hamilelik gerceklesse bile ; rahimdeki nedenlerden dolayi düsük yasanabilir..
2. önemli bir konuda kanimizdaki pihtilasma derecesi ...Ben ilk bebegimi kanimdaki pihtilasma nedeniyle kaybettim ..
3. olarak da esler arasinda genetik tahlillerr (kromozom sayimi vs.)

Bizde ilk 3 denememizde hic bir tetkik yaptirmadik. Doktorumuz gerekli görmemisti ..
Hatta rahim filmi bile istememisti ..
Ama suanki aklim olsaydi en bastan hepsini yaptirmaya calisirdim ..
Herhangi bir nedenden dolayi sahip oldugunuz bebeginizi kaybetmek gercekten cok kötü bir olay ... :1no2:
Üstelik binbir zorluklarla yaptirdigimiz tedavilerimiz de bosuna zaman ve para kaybi olarak kaliyor ..

geçmiş olsun canım sonuna kadar haklısın ama sanırım sağlık mensupları olarak bazen yeterince empati kuramıyoruz maalesef,hoş bazen de gereğinden fazla empati kurduğumuz durumlar oluyor ama..böyle binbir emek ve zahmetle yapılan ,insanların bazen şehirdışından gelerek ne umutlarla başladıkları tedavilerde ,bilgisayar karşısında 2 tuşa basıp bir kağıt imzalanarak yaptırılacak bir kaç ileri tetkikin drlarımızı çok ta yormıyacağını düşünüyorum.en fazla devlete bu tetkikler pahalı olabileceği için belki biraz külfet oluyo olabiliriz...e o kadar da olsun ama dimi?hepimiz öyle ya da böyle vergi ödüyoruz,devlete çeşitli alanlarda hizmet veriyoruz vs vs.devletimiz de bize bu kadar tedavi gideri verir heralde bu durumda.e peki o zaman neden yeterince ilgilenilip araştırılmıyoruz.işte orası tam bi muamma.anlayan varsa beri gelsinÇok üzgünüm çoook

ya aklıma takıldı kızlar, bize de 2. denemeden önce herhangi bir araştırma falan istenmedi, direk başlayacağız dedi doktor, polip var demişti, polip ameliyatı nasıl birşey? polip önemli değil, adetle atılabilir dedi ama ben korkuyorum yine olmazsa diye, bana transfer de olmamaıştı çünkü.. embriyom(1 tane olmuştu) kalitesizdi.. ama 2.ye başlamaya korkuyorum

selam canım dervış...........polıp çok onemlı değil ............zaten onu doktor anlıyo zaten soylemış sanada ben ilk tup bebek denememde bendede polıp vardı açıkcası bende aldırmaya çekındım aslınd zor değılmış kuçuk bır operasyonla temıozlenebılıyomış............ben tedavımı oldum doktorum sakıncası yok demıştı ve o tedavımde hamıle kalmıştım ama 24 haftalık erken doğum olmuştu kaybettım amelıyat esnasındada doktorum polıpı almıştı.........umarım sen hamış kalırsın ve bebişin doğuncada doktorun ne var ne yok rahmını temızler doğumla canım.........telaş etme.......kısmetse senı bulur inş............kafanıda rahat eyle...onemlı olan olan daha çok bu..........inş bu kez sevınırsın canımmmm

ve canım ıstersen kurlerı dene yumurta oluşumu için ...........belkı bıraz etkısı olur........doktıor bı ilaç vermedınım...........artırıcı ...........inş bu kez herşey olumlu gıder

incir kürü ve bal karışımını tavsiye ederim canım. eminim faydası olacaktır.

kızlar teşekkür ederim, el-muallim ve elifzeynep incir kürünü yapmaya başladım da adetin ilk günü mü başlanması gerek? ben son günü başladım, başlama günü önemli mi? Elifzeynep bal karışımı dediğin çörek otlu olanmı? ben onu yaptım ama yiyemedim.. doktor artırıcı bir ilaç önermedi, tek ilaç kendinsin, sigarayı bırak dedi o kadar..bakalım hazirana kadar sigarayı bıraktım, incir kürünü, eşime de keçi boynuzunu yapıyorum.. inşallah artar yumurta sayısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…