Canım ben ikinci denememden sonra doktor değiştirdim. Yeni doktorumuz önce genetik test için tahlil istedi, pıhtılaşma sorunu var mı diye kan verdim ve tutmamasına neden olabilecek pek çok sorun için ayrıntılı kan tahlilleri yapıldı. Sorun eşimde olduğu halde, rahimde polip vb ihtimallere karşı histereskopi yaptı, bu arada bebeğin tutunması kolay olsun diye T şeklinde olan rahmimi üçgene çevirdi. Şimdi Allaha şükürler olsun gebeyim.
Canım ben ikinci denememden sonra doktor değiştirdim. Yeni doktorumuz önce genetik test için tahlil istedi, pıhtılaşma sorunu var mı diye kan verdim ve tutmamasına neden olabilecek pek çok sorun için ayrıntılı kan tahlilleri yapıldı. Sorun eşimde olduğu halde, rahimde polip vb ihtimallere karşı histereskopi yaptı, bu arada bebeğin tutunması kolay olsun diye T şeklinde olan rahmimi üçgene çevirdi. Şimdi Allaha şükürler olsun gebeyim.
merhaba,
bu testleri yapan merkez neresi, yani siz nerede yaptırdınız.. Detaylı ve iyi bir ön hazırlık gibi gözüküyor. Medicana Int'te ilk olumsuzdan sonra böyle birşey demediler bize..
canım belki sorun doğru doktoru bulmakta... rahmin üçgene çevrilmesi işlemi tüp bebek işlemi sırasındamı yapıldı? yoksa histeroskopi sırasındamı yapıldı?
bende almanda yani bahcecide yaptırıyorumda banada histereskopi felan istenmedi belki rahimden parca alınıcak bebek orada döllenecek tam net değil ama bende merak ettim rahimin t şeklinde olması ne demek
buarada bendede sorun eşimde
ben de arkadaşların bahsettiği ve kk daki dr lardan öğrenniş olduğum bağışıklama genetik ve pıhtılaşma tetkiklerinin yapılmasını istedim dr umdan.aynen dediğin gibi hiç oralı değil.yaptırtmak istemedi,hatta biraz da ukala bulmuş olacakki bu tavrımı başka bişey lazım mı gibilerinden laf etti bana bayağı canım sıkılmıştı dr un tavrına.çünkü ona ve pek çok dr a göre de sebebi bulsalar bile tedavi yok sonuç yine tüp bebek olacak.2 3 kez düşük yapan ya da tüp denemeleri başarısız sonuçlananlarda bu testlere bakılıyomuş.{3 aşılama 1 tüp denemesi de negatif sonuçlandı bu arada bhiç gebeliğim yok}histereskopi için se benim durumumda yapılması iyi olurmuş ama anladığım kadarı ile şartta değilmiş.istersen yapabiliriz diyo çünkü histereskopi için bana.neyse ben ısrarla tetkiklerimi yaptırmak ve sebebi öğrenmek istedim.bir kısmını özelde bir kısmını da gittiğim üniversite hastanesinde yaptırttım.sonuç dersen gene bişey çıkmadı hepsi normal.ne kadar kızsam da araştırmıyor diye dr un dediğine geldim mayısta 2. tüp denemesine start vericez...
Hayirli cumalar arkadaslar ...
Bence tüp bebek tedavisinden önce mutlaka bir kac tetkik kesinlikle yapilmali ...
Öncelikle rahim filmi cekilmeli ... Cünkü ultrasonda görülemeyecek derecede kücük rahim yapisikligi yada septumlar olabilir.. Hamilelik gerceklesse bile ; rahimdeki nedenlerden dolayi düsük yasanabilir..
2. önemli bir konuda kanimizdaki pihtilasma derecesi ...Ben ilk bebegimi kanimdaki pihtilasma nedeniyle kaybettim ..
3. olarak da esler arasinda genetik tahlillerr (kromozom sayimi vs.)
Bizde ilk 3 denememizde hic bir tetkik yaptirmadik. Doktorumuz gerekli görmemisti ..
Hatta rahim filmi bile istememisti ..
Ama suanki aklim olsaydi en bastan hepsini yaptirmaya calisirdim ..
Herhangi bir nedenden dolayi sahip oldugunuz bebeginizi kaybetmek gercekten cok kötü bir olay ... :1no2:
Üstelik binbir zorluklarla yaptirdigimiz tedavilerimiz de bosuna zaman ve para kaybi olarak kaliyor ..
ya aklıma takıldı kızlar, bize de 2. denemeden önce herhangi bir araştırma falan istenmedi, direk başlayacağız dedi doktor, polip var demişti, polip ameliyatı nasıl birşey? polip önemli değil, adetle atılabilir dedi ama ben korkuyorum yine olmazsa diye, bana transfer de olmamaıştı çünkü.. embriyom(1 tane olmuştu) kalitesizdi.. ama 2.ye başlamaya korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?