İkinci kese sonradan oluşur mu?

Seramonik

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2021
80
23
Herkese merhabalar.
Ben 3 ağustosta çift embriyo transferi oldum.
7.gün değerim 90
10.gün değerim 260
12.gün değerim 556 olarak çıktı. Doktorum artık tahlil vermene gerek yok dedi. Bebeği görmek için on iki gün sonrasına randevu verdi. Fakat ben dayanamadım ve 16.gün tekrar kan verdim ve değerim 4615 çıktı. Değerim böyle yüksek çıkınca keseyi görmek için doktora gittim ve bi tane kese göründü. Bebeği ve kalp atışını duymak için on gün sonraya randevu verdi tekrar. Fakat aklıma birşey takıldı, 12.gün 500 küsür olan değerim 16.güne kadar 2000 lerde olması gerekirken 4500 oldu. Yani yaklaşık 3 kat artmış. Bunun nedeni ne olabilir? Transferin 16.günü tek kese görünmesine rağmen Sonradan bir kese daha oluşma ihtimali var mıdır sizce?

Aslında artışlar değişiyor bünyeye göre illa ikiz olcak anlamına geliyor 🙂 normal değeriniz illaki belli olur sonra öyle birşey varsa

Herkese merhabalar.
7.gün değerim 90
10.gün değerim 260
12.gün değerim 556 olarak çıktı. Doktorum artık tahlil vermene gerek yok dedi. Bebeği görmek için on iki gün sonrasına randevu verdi. Fakat ben dayanamadım ve 16.gün tekrar kan verdim ve değerim 4615 çıktı. Değerim böyle yüksek çıkınca keseyi görmek için doktora gittim ve bi tane kese göründü. Bebeği ve kalp atışını duymak için on gün sonraya randevu verdi tekrar. Fakat aklıma birşey takıldı, 12.gün 500 küsür olan değerim 16.güne kadar 2000 lerde olması gerekirken 4500 oldu. Yani yaklaşık 3 kat artmış. Bunun nedeni ne olabilir? Transferin 16.günü tek kese görünmesine rağmen Sonradan bir kese daha oluşma ihtimali var mıdır sizce?
Başka kese olsa gözükürdü sanırım ama belki tek yumurta ikizidir 🌸

Başka kese olsa gözükürdü sanırım ama belki tek yumurta ikizidir 🌸
Baktığım her sayfada beta hcg nin iki günde bir %60 ile %100 arasında artması gerektiği yazıyor. Ben de o yüzden düşündüm biraz. Daha fazla olabileceği, 3 katı kadar olabileceği durumlarla ilgili bir bilgi bulamadım o yüzden danışayım buradaki hanımlara dedim. :)

Benim ikinci kese sonradan göründü. Fakat doktor gelişmez bu ya kanamayla gider yada rahim emer yok olur dedi sağlıklı keseye zararı olacak diye çok korkmuştum ama rahim emdi. 8 haftalikken yok olmuştu tekrar.

Merhaba canim.Nasilsin simdi sen?Kanaman varmi hala?Bende de ayni durum.Ama sen yolk sac gordunmu,ben birinde azacik gordum,diger kesede o da yoktu.Cok korkuyorum.Artik belirtilerim bile yok😔goguslerimde agri falan kalmamis.Hic gebelik belirtim yok
Herkese merhabalar.
7.gün değerim 90
10.gün değerim 260

Merhaba canim.Nasilsin simdi sen?Kanaman varmi hala?Bende de ayni durum.Ama sen yolk sac gordunmu,ben birinde azacik gordum,diger kesede o da yoktu.Cok korkuyorum.Artik belirtilerim bile yok😔goguslerimde agri falan kalmamis.Hic gebelik belirtim yok
Benim tek embriyo tutundu, rabbime şükür kalp atışını da duyduk. Yani ikinci kese oluşmadı.

Herkese merhabalar.
7.gün değerim 90
10.gün değerim 260
Canım benim transfer in 16. Günü tek kese göründü. Betam 1882 idi. 27. Gün iki kese olduğunu öğrendik

X