- 20 Haziran 2024
- 780
- 812
- 48
-
- Konu Sahibi mahmut abi
Hep kısırlaştırın deniyor ama bir tane doğuracağını bilsem neyse. Bir batında 4-5 tane doğurabiliyorlar. Sonra o yavrulara yuva bulmak büyük dert. Almayı düşündüğüm kedi de dişi, ismini bile koydum. Bir tane doğuracağını bilsem kısırlaştırmam ama mecbur kısırlaştırıyoruz.Ben kedimi doğurttum yalnız kalmasın diyeşimdi anne kız çok mutlular bizi çok güldürüyorlar bazen kavga ediyorlar minişlerim izlemek keyifli oluyor
bence bi tane yavru sahiplenin sokaktan. inanın sokaktakiler çok daha insana düşkün :) 3 renkliler çok güzeller mesela :)Hep kısırlaştırın deniyor ama bir tane doğuracağını bilsem neyse. Bir batında 4-5 tane doğurabiliyorlar. Sonra o yavrulara yuva bulmak büyük dert. Almayı düşündüğüm kedi de dişi, ismini bile koydum. Bir tane doğuracağını bilsem kısırlaştırmam ama mecbur kısırlaştırıyoruz.
Teşekkür ederim. Zaten kesinlikle sokaktan alırım. Şimdiye kadar da hep sokaktan aldım. Ben de satın almaya ve satılmalarına karşıyım.Sokak hayvanı sahiplenin satın almaya çok karşıyım ben havalarda soğudu o yüzden kedi berekettir inanıyorum da inşallah hersey gönlünüzce olur
almayı düşündüğüm de 3 renkli :)bence bi tane yavru sahiplenin sokaktan. inanın sokaktakiler çok daha insana düşkün :) 3 renkliler çok güzeller mesela :)
Çok güzel çok tatlı oluyolaralmayı düşündüğüm de 3 renkli :)
Bence 2 kediyi sahiplenmelisiniz hem evdeki kedinize de arkadaş olur, çok iyi anlaşmasalar da şimdi gözleri arıyordur. Sadece bahçedeki kediyi alsanız bir tanesini kurtarabildim diğerlerini alamadım diye üzülür müsünüz Ben bazen mahvoluyorumEvde iki kedim vardı. Bir tanesi 9 ay önce 15yaşında vefat etti. Şu an mevcut kedim de 10 yaşında. Evlattan farkı yok, insan çok çok bağlanıyor. Allah geçinden versin eğer şu anki kedim de ileride vefat ederse ben yine bir kedi alırım, çünkü Psikanalist Vamık Volkan'ın dediği gibi kedisiz yaşayamayan insanlardanım.
Şöyle bir sorunum var: Çok sık olmasa da arada bir seyahat eden insanlarız. Öyle durumda kedilerimi evimin içinde, anahtar verdiğim güvenilir bir arkadaşım bakıyor hergün gelerek ve yanlarında da biraz vakit geçiriyor. Ancak yine de özlüyorlar tabi. Şunu gözlemledim benim büyük kedim tek kedi iken ben bir kaç gün bir yere gittiğimde, dönüşümde çok miyavlıyordu. Belli ki strese giriyordu, yalnızlık çekiyordu. Şu anki kedimi ikinci kedi olarak aldıktan sonra, döndüğümde miyavlamıyor ve daha sakin, huzurluydu. Şimdi büyük kedim vefat ettikten sonra şimdiki kedim yalnız kaldı. Bir kaç gün bir yere gidip döndüğümde de yokluğumda eskiye nazaran çok strese giriyor. Kedilerim birbirlerine çok düşkün değillerdi, bu büyük kedimin pek sosyal olmamasından kaynaklanıyordu ama yine de birbirlerinin varlığına alışmışlardı ve evin içinde bir hiyerarşileri vardı. Şu anki mevcut kedim ise çok sosyal ve diğer kedilerle de iyi geçiniyor, daha önce geçici yuva olduğum kedilerle çok iyi anlaştı. İlk kez yalnız kalıyor, evde tek kedi olarak. Büyük kedim öldüğünden beri biraz da depresif.
Şimdi bizim sitenin bahçesinde çok sayıda kedi var. Bir tanesi sürekli doğuruyordu ve kısırlaştırıldı. Onun 5 tane yavrusu var, şu an en az 6 haftalık oldular. Sitede onları benden başka besleyen başka komşu da var ama o hafta sonları olmuyor. Bir de önümüz kış. Acep diyorum bir tanesini alsam, benim kedime de arkadaş olur mu? (eninde sonunda alışıp anlaşacağına eminim). Ama hangi birini alacağım onu da bilmiyorum. Birini alsam kardeşlerinden ve annesinden ayırmış olacağım ve diğerleri yine sokakta kalacak. Ayrıca yeni aldığımı da eve kapatmış olacağım oysa kış hariç çok da zor durumda değiller bahçede özgürce yaşayıp besleniyorlar vs. Çok ikilemde kaldım... Siz ne öneriyorsunuz?
Evet üzülüyorum. Kardeşlerinden de ayırmak istemiyorum. Gerçi yavru eve alışır ondan da eminim. Bir de dışarıda, site bahçesi olsa bile, bir sürü tehlike var. Sitenin önü ana cadde ve yokuş var arabalar hızlarını kesmiyor, maalesef bir sürü kedi çiğneniyor. Bazen köpek giriyor. Bir de önümüz kış. Yani hiç değilse bir tanesini de kurtarmış olurum. İşte ikilem yaşıyorum.Bence 2 kediyi sahiplenmelisiniz hem evdeki kedinize de arkadaş olur, çok iyi anlaşmasalar da şimdi gözleri arıyordur. Sadece bahçedeki kediyi alsanız bir tanesini kurtarabildim diğerlerini alamadım diye üzülür müsünüz Ben bazen mahvoluyorum
eğer ki düşünürseniz tekir bir minik var bende 3 renkli olmasa da dünyalar güzeli çok sevimli bir kedi ve çok cana yakın istanbul’dayım sahiplendşrmeyi düşünüyorum ama tabi hemen değil biraz daha zaman var sokaktan aldım ölücekti şuan da da hasta iyice iyileşip toparlanmasını bekliyorum ilaç kullanıyoruz birde çok zayıf yavrum zayıflıktan yürüyemşyor kilo aldırmaya çalışıyorumTeşekkür ederim. Zaten kesinlikle sokaktan alırım. Şimdiye kadar da hep sokaktan aldım. Ben de satın almaya ve satılmalarına karşıyım.