arkadaşlar ben 2.doğumun daha kolay olduğunu düşünürken çevremdeki iansanlar ikinci doğumun daha zor olduğunu söylüyorlar?sizcde öylemi lütfen cevap verin...
çevrendekiler haklı canım ,benimde iki çocuğum var ikinci doğumum daha zor geçti bu arada ilk doğumumu ,onaltı yaşımda yaptım ikincisi yirmibir yaşımda oldu .
ben ilk doğumumu sezeryanla yaptım sancıya dayanamadığım için
ama bi kaç kişiden ikinci sezeryanın daha zor oldugunu duydum şimdi daha erken ama düşünmeye başladım ikinci nasıl olacak die
Ikinci dogum un zor oldugunu pek duymadim. Ben sezeryanli oldugum icin sadece ikinci sezeryanin daha kolay oldugunu söyleyebilirim ama normal dogumda arayi acmamis bir arkadasim var sancilandigini bile hissetmemis karnim agriyor sanmis sonra dakika tutmus bakmiski dogum sancisi.. Hastanede ebe bir eldiveni takmis ikincisini takana kadar arkadasim dogum yapmisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
bence doğumu yaptırana bağlı ya iğne gibi kimi hemşirenin eli hafif kimi ağır acıtıyo,bence böyle ben ilk doğumu 1saat 45 dakiki sancı dahil yaptım ebeler yaptı lise mezunu ebeler hiç bağırmadım bile çok rahat geçti dua ederek.2.doğumumu üniversitede 5 tane uzman doktor yaptırdı yanlışlıklar oldu o yüzden ,ultrasyoncu suyu bitmiş diye yatırdı acil hemen doğum dedi, bitmemiş suyum doktorlar tartıştı yanımda 21 gün önden suni sancıyla doğurdum akan döş suyuymuş boşaltmaya uğraştılar hala aklımda çektiğim acı.hatta eşime bidaha çocuk mocuk yok demiştim sinirle okadar canım yanmıştıki tabi şaka. sancı çekmenin dışında doğumun abartılcak yanı yok bence doğru ıkınmayı bilmek ve doktor ve hemşirelere uyum göstermek yeterli oluyo genelde tabi istisnalar var.
herkezde farklı oluyor canım,mesele benim annem ilk doğum 4saatte yaptıÇok üzgünüm çoook,ama ikinci doğumda iki gün sancilandı,neredeyse ölyordu(allah korusun),doğudum an da annem bayıldı ve kendine zor geldi:1closedeyes:,fakat ben ilk doğum zor geçerdim 7saat ağrı çektimsenağlama,ama ikinci 10dk delikafaduldenda oldu o kadar çabuk,ve neredeyse ağrısız,yane anne kız ama doğum tercübeler nekadar farklı
merhaba canım;
Öncelikle çevrene değil kendi bedenine ses vermen gerek. Benim henüz çocuğum yok ama annem ikinci doğumunu hiç hissetmediğini söylüyor,anneannem de öyle. Ama dayımın eşi tabiri caizse çatır çatır doğurduğunu söyler. Soyağacın önemli,kasıklarındaki kasların dayanma gücü önemli,herkesten herkese farklılık gösteren bir durum bu.:lepi:
merhaba canım;
Öncelikle çevrene değil kendi bedenine ses vermen gerek. Benim henüz çocuğum yok ama annem ikinci doğumunu hiç hissetmediğini söylüyor,anneannem de öyle. Ama dayımın eşi tabiri caizse çatır çatır doğurduğunu söyler. Soyağacın önemli,kasıklarındaki kasların dayanma gücü önemli,herkesten herkese farklılık gösteren bir durum bu.:lepi:
ikinciyi doğurmama 6 hafta var.o konuda bişey söyleyemicem ama hamilelik süreci çok daha zor oluyo.en azından bende öyle.çevremdekilerin söylemlerine görede daha kolay oluyormuş doğum