• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci çocuk?

cileklipasta95

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7.665
Puanlar
108
Selamlar hanımlar,

22 aylık bir kızım var. 30 yaşındayım. Özgürlüğüme, rahatıma aşırı düşkün biri olduğum için annelik inanılmaz zor geldi bana. Ilk aylar sürekli ağladım. Bebeğim çok mızmız ve ağlakdı. Büyüdükçe sakinleşti ve daha uyumlu bi çocuk oluyor.

Kendi açımdan baktığımda ikinci kez anne olmak istemiyorum, kızım bana yetiyor. Tekrar her şeye baştan başlamak çok korkutucu geliyor. Fakat ileride ben yaşlandığımda, öldüğümde kızımın yalnız kalma düşüncesi beni çok düşündürüyor. Biliyorum, kardeşiyle anlaşabileceğine dair bi garanti yok ama kendi rahatım için bencillik mi ediyorum?

Iki veya daha fazla çocuğu olanlar nasıl başarıyorlar?

Maddi anlamda bi sorunum yok bu arada, eşim destek olur her konuda. Sadece psikolojik olarak kendimde o gücü cesareti bulamıyorum..

Selamlar hanımlar,

22 aylık bir kızım var. 30 yaşındayım. Özgürlüğüme, rahatıma aşırı düşkün biri olduğum için annelik inanılmaz zor geldi bana. Ilk aylar sürekli ağladım. Bebeğim çok mızmız ve ağlakdı. Büyüdükçe sakinleşti ve daha uyumlu bi çocuk oluyor.

Kendi açımdan baktığımda ikinci kez anne olmak istemiyorum, kızım bana yetiyor. Tekrar her şeye baştan başlamak çok korkutucu geliyor. Fakat ileride ben yaşlandığımda, öldüğümde kızımın yalnız kalma düşüncesi beni çok düşündürüyor. Biliyorum, kardeşiyle anlaşabileceğine dair bi garanti yok ama kendi rahatım için bencillik mi ediyorum?

Iki veya daha fazla çocuğu olanlar nasıl başarıyorlar?

Maddi anlamda bi sorunum yok bu arada, eşim destek olur her konuda. Sadece psikolojik olarak kendimde o gücü cesareti bulamıyorum..

Bence kardeşlerin arasındaki ilişkileri daha küçük yaşta anne babanın davranışı belirliyor. Anne baba çocuklarına karşı adeletliyse büyüdüklerinde birbirine karşı da öyle oluyorlar. Ama anne baba adaletsizliğe göz yumuyorsa büyüyünce bir yerden patlak veriyor mutlaka. Büyük yaşta büyük dertlerimiz oluyor malum sağlık problemleri, anne babanın yaşlılığı, miras meselesi, borç alınan paralar vs. Dikkat edin problemlerin arkasında ya anne babanın gözüne girmek için fedakarlık yapan bir çocuk var ya da çocuklardan birini kayıran, istediği her şeyi veren anne baba. Yaşlanınca illa ki favori çocuğunuz oluyor diyorlar ama bilemiyorum. Bizim nesil hem anne babasından hem de kendi çocuğundan dayak yiyen nesil olduğu için gelecekte ne yaşarız kestiremiyorum 😄

Kardeş çok kıymetli benim annemde babamda yok 3 kız kardeşiz ablam benden 2 yaş büyük ama annem gibidir.kiz kardesimde yetişkin olmasına rağmen tam arıza.bir çocuğun daha var resmen. İllaki olmalı mı derseniz benim kızım hiç istemedi 15 yaşında doguma kadar kardeş fikrine alışmasını umuyorum sadece.cokta zorlamamak gerek

bende çok zorluklar yaşadım ama 11 yıl sonra yeniden kızım tek kalmasın diye yeniden çocuk yaptım :D
evet başıma iş aldım valla uykusuz geceler yeniden çocuğa göre yaşamak filan gözüm korkuyor ama tek çocuk kalsın istemedim.
benimde kardeşim var. aramızda8 yaş var. ama iyiki var. birbirimizin herşeyi olduk.
eşiminde kardeşleri var. dert sıkıntı elbet oluyor kardeşler arasında ama anne baba olarak dengeyi siz bulacaksınız.

8 yıl aradan sonra 2.yi yapan, çalışan, akademik kariyer yapan bir kadin ve ilk çocuğu uyumaya baslayali daha 2 yıl olmus bir anne olarak bildiriyorum ki ben aralarında 2 3 yaş olan 2 bebeğe bakmak zorunda kalsaydim mümkün değil psikolojik sağlığımı koruyamazdim. 2si bir arada çıksın diyenleri tebrik eder, basarilar dilerim.

Ben bu konulara şunu yazasim geliyor.3.cocuk yapmazsak,(Cenabı hak veriyor tabi)
Pişman olur muyuz yazasim geliyor 😁
İki çocuk müthiş birşey birbirleriyle uyumları vakit geçirmeleri paha biçilemez.

Bebeğim 11 aylık bu soruyu şimdiden düşünüyorum. Ölüm var ve bebeğimin kuzeni de yok bu dünyada yapa yalnız kalmasından korkuyorum. Tabi ki kendi kurduğu ailesi, arkadaşları vs olacak ama insan bazen o konularda şanslı olamayabiliyor. Çok düşünüyorum. Ben bebeğime çok zor bakmadım ama uykusuzluk ve cinsel yaşamın azalması kısmını düşününce zor geliyor. Sosyal yaşamım pek etkilenmedi çevremizde sadece bizde bebek olunca her yerde hoş karşılanıp sevildi ama 2.olursa sosyal yaşam da etkilenecek bilemiyorum. Düşünürsem 2 den sonra büyük ihtimalle 4 yaşına gelince hamile kalmayı istiyorum.

3,5 yaş ve 6 aylık kızlarım var. doğumdan önce mutlakaaa kardeş şart diyen ben , şimdi şart değilmiş ya diyorum. ilk çocuk büyüdükten sonra olabilir diyorum :)
ilk çocuğunuz biraz büyüsün (bence)
yoksa gece 2.çocuğunuzu pış pışlarken neden yaptım diye sorgularsınız

3,5 yaş ve 6 aylık kızlarım var. doğumdan önce mutlakaaa kardeş şart diyen ben , şimdi şart değilmiş ya diyorum. ilk çocuk büyüdükten sonra olabilir diyorum :)
ilk çocuğunuz biraz büyüsün (bence)
yoksa gece 2.çocuğunuzu pış pışlarken neden yaptım diye sorgularsınız
Yaşları yakın olursa birbirlerine arkadaş olurlar diye düşündüm, bir de çok ara verirsem rahatlığa alışıp hiç istemezsem 🥲 Çok kararsızım.

Yaşları yakın olursa birbirlerine arkadaş olurlar diye düşündüm, bir de çok ara verirsem rahatlığa alışıp hiç istemezsem 🥲 Çok kararsızım.
ya bilemiyorum. o arayı iyi ayarlamak lazım sanırım. çok ara verince rahata alışılıyorlar evet , az ara verince de anneye çok yük biniyor gerçekten. ve 1 çocuk hiç çocukmuş bunu 2.yi yapınca anlıyormuş insan

Back
X