• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci bebek ne kadar arayla yapilmali

Hanımlar bir yasinda kizim var sizce ikinci bebek icin en uygun zaman nedir

Ben 2 yıl arayla yapmayı düşünüyorum. Şu anda oğlum 8 aylık. O 1,5 yaşındayken çalışmalara başlarız sanırım. Artık ne zaman olursa. Bence 2-3 yaş ideal. Hem anne için hem de kardeşler için...

2 yaşında bir oğlum var. Doğduğundan beri uyku problemi yaşıyoruz. Hala uykuları tam olarak düzene girmedi ve çok da ağlayan bir çocuk. İkinci bebeği çok istiyorum ama oğlum yüzünden çok cesaret edemiyorum. Eşim de pek yardımcı değil. Bence kolay bir çocuğunuz varsa arayı çok fazla açmamak lazım. Tabi bu benim fikrim. Ben bu durumda bile 3 - 4 ay sonra ikinci çocuk çalışmalarına başlamayı düşünüyorum Allah nasip ederse

ikinci çocuk için en ideal zamanı yaptığınız zaman anlıyorsunuz galiba.her yaşın iyi ve kötü yanları var.erken yaparsanız siz zorlanıyorsunuz geç yaparsanız kardeşler birbirine uzak kalıyor.:44::44:
ben araları az olsun diyenlerdenim.zaten kızımı emziremedim.ayrıca ufak olmasına rağmen(daha 10 aylık) bana bağımlı bir kız değil.hatta tamamiyle bağımsız.:52: ve uyumlu. umarım yapmaya karar verirsek karakter değiştirmez.:31:

Son düzenleme:
ikinci çocuk için en ideal zamanı yaptığınız zaman anlıyorsunuz galiba.her yaşın iyi ve kötü yanları var.erken yaparsanız siz zorlanıyorsunuz geç yaparsanız kardeşler birbirine uzak kalıyor.:44::44:
ben araları az olsun diyenlerdenim.zaten kızımı emziremedim.ayrıca ufak olmasına rağmen(daha 10 aylık) bana bağımlı bir kız değil.hatta tamamiyle bağımsız.:52: ve uyumlu. umarım yapmaya karar verirsek karakter değiştirmez.:31:

İnşallah. Benim oğlum da değiştirir umarım :)

Bu arada kreşler için kötü yorumlar yapılmış fakat kreşler kötü değil.aksine çocukların sosyalleşmelerine ve kendi başına bir birey olmalarına yardımcı olan yerlerdir.yani size bağımlılıklarını azaltır.ben tek başıma da yapabiliyorum annemin vücudunun bir parçası değilmişim der.:52:

Ben bi bucuk yildir cocuk cocuk die kahroldugum icin Allah izin verirde cocugum olursa hemen o yasina bile girmeden bida yapmak istiorum cunku pco luyum tedavisi yok ve esimde sorunlu..bide kalabaligi cok seviyorum :)

benim çocuklarımın arasında 2.5 yaş var kızım şimdi 1 aylık. her ne kadar abisinin kıskançlığı oluyosa da iyiki yapmışım diyorummm

Back