• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkili zeka testi yaptıracağım bilgisi olan yazarmı?

Meyraaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
108
33
28
Merhaba hanımlar 10+6 haftalık gebeyim perşembe günü ikili zeka testi için doktora gideceğim ama ikili zeka testi aşamasında neler yapılıyor hiç bilgim yok bilgisi olan paylaşabilirmi? İkili zeka testinde kan tahlili yapılıyormuş sanırsam bu tahlilde aç mı tokmu gitmek gerekiyor? Bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler.

Kan vereceksin. Aç tok olman farketmez. Bir de ultrasonda bebeğin ense kalınlığıyla burun kemiğini ölçecekler.

Kan vereceksin. Aç tok olman farketmez. Bir de ultrasonda bebeğin ense kalınlığıyla burun kemiğini ölçecekler.
Çok teşekkür ederim.11 ile 14. Haftalar arası gidilmesi gerekiyormuş benim gidişimde 11+2 ye denk geliyor umarım bakılır. Yani erken gitmiyorumdur umarım.

Çok teşekkür ederim.11 ile 14. Haftalar arası gidilmesi gerekiyormuş benim gidişimde 11+2 ye denk geliyor umarım bakılır. Yani erken gitmiyorumdur umarım.
Benim de 11-4 te yapıldı. 12. Hftanın içinde olman yeterli

Yanlis yonlendirme yapmayalim ikili test zeka testi demek degildir.
Bebegin herhangi bir engelle dogup dogmayacagina yonelik cesitli verilerle tahmini bir oran sunan testtir.

Yanlis yonlendirme yapmayalim ikili test zeka testi demek degildir.
Bebegin herhangi bir engelle dogup dogmayacagina yonelik cesitli verilerle tahmini bir oran sunan testtir.
Valla ben adını ilk duydum ve bu ismi kafamdan uydurmadım doktorumun verdiği listede gebelikte yapılması gerekli olan listede adı tam olrak ikili zeka testiydi başka isimle biliniyorsa ben doktor değilim bilemeyeceğim ama doktordn aldığım listede bu yazıyordu. O yada bu yönlendirmeyi ben yapmadım dediğim gibi ilk defa duyduğum birşey bu bu konuda kafamdan istesemde bişey yazmam mümkün değil.

Size dogrudan bisey demedim zaten. Toplumda boyle bi inanc var ister istemez.
Ama testler cocugun zeka duzeyini belirlemez. Zeka ile ilgili olan anomaliler ve zeka ile alakasi olmayan anomaliler icin tarama testi olarak bahsedilir. Ismi aslinda ikili tarama testidir ama demekki sizin hastanede boyle tanimlanmis. :)
Neyse insallah yaptiran herkesin sonuclari iyi cikar. Benim iyi cikmisti ama ne yazik ki ultrasonda anomaliler goruldu ve riskli bi gebeligim var. Allah kimseye yasatmasin

Size dogrudan bisey demedim zaten. Toplumda boyle bi inanc var ister istemez.
Ama testler cocugun zeka duzeyini belirlemez. Zeka ile ilgili olan anomaliler ve zeka ile alakasi olmayan anomaliler icin tarama testi olarak bahsedilir. Ismi aslinda ikili tarama testidir ama demekki sizin hastanede boyle tanimlanmis. :)
Neyse insallah yaptiran herkesin sonuclari iyi cikar. Benim iyi cikmisti ama ne yazik ki ultrasonda anomaliler goruldu ve riskli bi gebeligim var. Allah kimseye yasatmasin
İst en iyi devlet hastanelerinden birine gitmiştim ordaki doktorlar sanırum bunu böyle bilmemizi istiyor olabilirler ;) Umarım inşallah bu sıkıntılı durum lehinize sonuçlanır.Bende kısmet olursa yarın yaptırıcam ama bazı yerlerde okuduğum yorumlara baktığımda çokda doğru sonuçlar çıkmadığı konusundaki bilgiler doğrultusunda pekte önem vermeyeceğim yani sonuç ne çıkarsa çıksın sanırım bebeğimi doğuracağım rabbim hakkımızda hayırlısını sağlıklısını nasip etsin.

Sonuclar cesitli veriler alinarak ortlama cikartilark hesaplandigi icin bence de bisey ifade etmemisti. Yani mesela benim 4000 de 1 cikmisti sonucm. Ama yasim biraz daha fazla olsa bu deger dusecekti. Otomasyon hesaplamasi gibi bisey yani. Mesela yasi yanlis yazilmks bi annenin risi yuksek cikmis yas duzeltilinca risk azalmis falan. Ama yine de yaptirin tabi zor bi islem degil sonucta. Bazi kurummlar hesaplamaya ultrason olcumlerini de aliyor bazilari almiyor.

Tesekkur ederim guzel dilekler icin ayrica. Ben de her turlu sonuca ragmen dogurmaya karar verdim. Siz de oyle dusunmussunuz. Ben aksini dusunemiyorum

Back
X