İkili Testle İlgili...

ocwmays

Minnişim Prensesim...
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
6.111
34
158
36
İstanbul
selamlar
ilk gebeliğim, 11+6 günlük hamileyim, ikili test zamanım geldi yani...

ben bişey sormak istiyorum
ikili testte tam olarak tespit edilen şey ne?
down sendromlu olup olmama riski tespit ediliyor, ama riskli çıkarsa herhangi bir tedavi şekli yok haliyle

ancak bu testte sadece down sendromuna mı bakılıyor yoksa anne karnında tedavi edilebilecek durumlar da tespit edilebiliyor mu?

önlem alınabilecek durumlar çıkabiliyor mu yani bunu merak ediyorum

eğer herhangi bir tedavi uygulanmıyorsa ben yaptırmayı düşünmüyorum
sonuçta her halukarda bu bebeğe zarar vermem Allahım izin verirse
kafamı da bulandırmak istemiyoum, riskli çıkıp sapasağlam doğan çocuk dolu etrafım

selamlar

down sendromlu olup olmama riski tespit ediliyor, ama riskli çıkarsa herhangi bir tedavi şekli yok haliyle

ancak bu testte sadece down sendromuna mı bakılıyor yoksa anne karnında tedavi edilebilecek durumlar da tespit edilebiliyor mu?

kafamı da bulandırmak istemiyoum, riskli çıkıp sapasağlam doğan çocuk dolu etrafım

canım bu testler genellikle tahmin oluyor yani kesin sonuç değil.yaptırıp yaptırmamak kişiye kalmış bir şey ben yaptırdım mesela boş bulundum ama normalde gerekli görmüyorum :19:bir şey de çıkmadı çok şükür ve 3'lü 4'lü testleri de yaptırmayı düşünmüyorum dediğim gibi BUNLAR SADECE TAHMİN.....

canım bu testler genellikle tahmin oluyor yani kesin sonuç değil.yaptırıp yaptırmamak kişiye kalmış bir şey ben yaptırdım mesela boş bulundum ama normalde gerekli görmüyorum :19:bir şey de çıkmadı çok şükür ve 3'lü 4'lü testleri de yaptırmayı düşünmüyorum dediğim gibi BUNLAR SADECE TAHMİN.....

ewt işte bu yüzden kafamı bulandırmak istemiyorum
ama tedavi edilebilecek bişeyler tespit ediliyorsa yptırayım dedim
yoksa yaptırmicam

ewt işte bu yüzden kafamı bulandırmak istemiyorum
ama tedavi edilebilecek bişeyler tespit ediliyorsa yptırayım dedim
yoksa yaptırmicam

hayır tedavi edilecek birşey tespit edilmiyor ,sonuç kötü çıkarsa "bebeğini aldıracak mısın, aldırmayacak mısın" diyorlar sadece
aldırmayacaksan ,kesinlikle yaptırma

bugun bende kontorole gittim doktor ıkılı test yaptırmayı düşünüyormusun dedi. hocam eger sonucunda tedavi edilebilir bişey oluyor mu yoksa sonlardırmak mı gerekiyor dedim. kesin sonuç çıkmıyor sadece rıske bakılıyor dedi. down sendoromu kesin belli olur diye bişeyde yoktur. dedi. siz tavsıye edermisiniz dedi. valla ben karışmıyorum. kesinlikle dogurcam dıyosan sen bilirisin dedi. eşimle yaptırmayı düşünmüyoduk. istemiyorum dedim. allah evlatlarımızın saglıgıyla imtihan etmesin. hiç biseyın garantısı yok zaten. allah korusun olacak olan dogumda da olur. sonrasında da olur. o yüzden rabbime emanet. hakkımızda hayırlı olana günlümüzü razı eylesin rabbim.

selamlar

Selamlar,bu testlerde bebeğin down sendromu,trizomi 18 ve 21 gibi zihinsel engeller çıkıyor.ben de senin sorunun aynisını iki doktora birden sordum anne karnında tedavi edilebilecek hicbir hastalık anlaşılmıyor.ben yaptırmadım çünkü risk cıkarsa değil yavrumu öldürmek amniyosentez bile yaptırmayı düşünmüyorum.

canım ikili testte down gibi durumlara bakılıyor gerek görülürse 3 lü 4 lü testler de yapılıyor bebeğin diğer organ gelişimine 4boyutlu renkli ultrasyonlarda bakılıyor birde lütfen olumsuz düşünme allah izni ile birşeycik çıkmaz.

Ben de 28. haftamdayım 2li veya 3lü doktoruma danışarak bebeğin sağlığına katkıda bulunabileceğim şeyleri yaptırmak istiyorum dedim o da sağolsun bilgilendirdi ve kararı haliyle bize bıraktı. Hiç de aklımdan kötü birşey geçmedi doğrusu zaten ilerleyen aylada yapılan detaylı ultrason bütün organlarını, sağlığını sıhhatini görebilmek adına güzel bir imkan sağlıyor, içini ferah tut. Allah gönlümüze göre, hayırlısını verir inşallah...

selamlar

risk veriyorlar kesin bile değil, daha kesin sonuç için amniyosentez önerirler onda da düşük riski var, ben kafam bulanmasın diye yaptırmadım ikili test.

teşekkür ederim tüm cevaplarınız için
ben kesin olarak yaptırmamaya karar verdim, aklıma kötü bişey gelmiyor zaten
dua ediyorum, Allah bütün yavruları korusun
kafamı bulandırmicam

günaydınlar.
yaptırmayanları görünce ben sankı daha da rahatladım. biraz acaba yaptırsamıydım diye düşünmedimde degil. ama yani bebegi kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum da bir faydası olur muydu ki ilerleyen süreçlerde diye düşünmüyo degildim. ama 4 boyutlu ultroson bende kesinlikle düşünüyorum. çünkü organ gelişimi falan bakılıp dogumdan sonra tedavıde kullanılıyormuş. onu mutlaka yaptırcam. hepimiz saglıkla bebeklerime kavuşmayı nasip etsin allahım. kaldıramayacagımız yükten allaha sıgınıyorum. hayırlı olana gönlümüzüde razı eylasın rabbim...

kesin olarak bilmiyorum ama nette 16 haftadan sonra yapılabilr yazıyordu. doktor soyler. yada belki sen hatrılatabilrsin. çunku kesinlikle istenen bişey degilmiş galiba o yuzden biraz pahalıymış galiba. kadınlar kulbunde konularda bilgi edinebilsin... saglıklı günler.

ben doktoruma 12.haftamda gittiğimde bana sormadı bile ikili testini yapıcaz dedi hemen ense ölçümünü yaptı ve kan verdim, yaptırmasam aklımın bi ucunda bir şüphe kalacaktı acaba nasıl diye ben çok evhamlıyım soğukkanlı olamıyorum zaten o kadar kasmışımki kendimi 10 gündür kolum mosmor kan alınan ver. neyse 1 hafta sonunda gittim düşük risk çıkmış doktora gideceğimin sabahıda bebeğime asla el sürdürtmiyeceğimi düşündüm çok zor birşey arkadaşlar allah kimseyi evladıyla sınamasın çok zor ihtimalini düşünmek bile zor. ben yaptırmasam stres olurdum yapım böyle yaptırdım sonucunu alana kadar stres oldum uyku yüzü görmedim. tabii daha yolun başındayız allah hepimizin evlatlarını bağışlasın sağlıkla doğurup büyütmek nasip etsin. bu test sadece ihtimal olasılık yüzde hesabı. zaten etstede yazıyor kesin değil sonuç yüksek risk ise bebeğniz sağlıklı olabilir düşük ise de kesinlikle hasta değildr demek değil diyor. ama sonuç %90 doğru çıkıyor ikili testin duyarlılığı yüksekmiş.

ikili testi bende yaptırdım ama sonradan pişman oldum sanki bişe çıksa kıyacakmışım gibi bebeğime işte ilk olunca insanın acemiliğine geliyor 4 boyutluyada 16. haftadan sonra bakmaya başlamıştı benim doktorum

Back