ikili testin sonucu....

PembePanter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
1.565
16
41
slm kızlar.arkadaşım için yazıyorum size.aynı haftalık hamileyiz.benim sonucum daha gelmedi ama arkadaşımın sonucuna göre ikili testi kötü çıkmış.dr amniyosentez vermiş.çok fazlada dr açıklama getirmemiş.tarih vermiş gel yapalım demiş.bende size sorayım dedim.aranızda yaptıran varmı?varsa sgk karşılıyormu???ücreti nedir??bide ikiliden sonra amniyodan önce üçlü test yapılmıyormu????arkadaşın dilinden size yazıyorum,çok fazla bilgisi yok merak ettiği sorular bunlar.yardımcı olursanız sevinirim....

benim bildiğim de 2li testten önce 3lü test yapılıyor, zaten burada yazılanları okuduğum kadarıyla, 2li test kesin sonucu vermiyormuş, 2li test ile 3lü testin sonucunu karşılaştırıp, doktor ona göre aminiyosentez kararı veriyormuş. Bu işte para kokuyor gibi geldi bana... bence başka doktora da gidip danışsın..

günaydın canım ikiliden sonra üçlü yapılıyor eğer oradaki değerleride yüksekse amniosentez için karar veriliyor.zaten her dr yapmıyor amniosentezi o farklı bir uzmanlık dalı istiyor.benim özel sağlık sig vardı onun için 290 ytl ödedim 1450 sanırım arkadaşın iyice araştırsın bir arkadaşım sgk tarafından belli bir tutarın karşılandığını söyledi hatta burda devlet hastanesinde yaptırdığını söylemişti.içini ferah tutsun ama önce 3lü de yapılsın sonra diğeri benim öyle olmuştu.arkadaşının yaştan dolayımı kan uyuşmazlığı falanmı sebebi?benim yaşımdı faktör çok şükür bugun 28.haftamızdayız kendinize iyi bakın.

canım benimde 2 li testim pozitif çıkmıştı eğer yüksek risk gurubundaysa arkadaşın direk amniyosentez öneriliyo çünkü 3 lü test negatif sonuç versede gerekli şüphelere meydan vermemek adına kesin çözüm amniyosentez ama 2 li test normala yakın riskli grupta ise 3 lü test öneriliyo ben amniyosentez yaptırdım ssk karşılıyo zeynep kamil çapa da yaptırabilir sonuç 1 ayda çıkıyı beklemesi biraz zor oluyo ama duyduğum bir çok arkadaşın bende dahil amniyosentez sonuçları ii çıkıyor inşallah arkadaşının ki de iyi çıkar canım.

kızlar hepinize teşekkür ederim.bilgilerinizi hemen aktarıcam.açıkçası banada bu işte biraz para kokusu geldi.bide kendi dr sorayım.bakalım o ne diyecek.....

kızlar valla benim doktorumun söylediği türkiyede doğru dürüst 2 li test yapan yer olmadığı.

bana kan testi yapmadı. boşuna yapıp da kötü çıkarsa moralini bozmaya bile değmez dedi. sadece ense kalınlığı bile bize çok şey söylüyor dedi. o da normal çıktı ve 3 lü testte bakarız dedi. bir de detaylı ultrasonda herşey belli oluyormuş.

bence stres olmayın. ben kimden duyduysam hepsinin amniyo sonucu iyi geldi.

türkiyedeki 2 li testler doğru sonuç vermiyormuş genelde.:1hug:

arkadaşlar bende 12/08/2008 günü amniyosentez yaptırdım. Bu gün yarın sonuç belli olacak ve bende çok heyecanlıyım ve korkuyorum. Lütfen benim içinde dualarınızı eksik etmeyin.Yavrumu hayırlısıylı kucağıma almak istiyorum. Gebeliğimin 8. haftasından beri çok stresliyim. Rubella geçiriyorsun dediler daha sonra 3 yıl önce geçirmişsin dediler şimdi de 35 yaşın üzerinde olmam nedeniyle amniyosente yapıldı. Allah yardımcımız olsun AMİN.

İkili testimi aldım şişli etfalde yaptırmıştım ense kalınlığıda tahlilde iyi çıktı ama kendi doktorum ense kalınlığını 3,4 buldu ve tahlili tekrar istedi şimdi ise delirmek üzereyim üzüntüden niye böyle oldu anlamıyorum

Arkadaşlar 10/09/2008 günü amniosentez sonucumu aldım çok şükür allahıma sonuç temiz çıktı. Allah herkese iyi sonuçlar göstersin. Dün de detaylı ultrasona girdim çok şükür her şey normal gözüküyor dilerim düm stresli gebeler temiz sonuçlarla karşılaşırlar.

Arkadaşlar allah herkese hayirli haberler ve sağlikli bebekler nasip etsin öncelikle.ben de ikili test mağdurlarindanim.sonucum pozitif çikti.bebeğin ense kalinliği 1,2 ama benim hcg biraz yüksek çikmiş.bu yüzden biochemistry risk 1\179 doktorum üçlü test yapalim önce dedi. çok ağladim hala üzülüyorum.umarim herşey iyi olur.endişeyle bekleyen tüm arkadaşlar bebeklerine sağlikla kavuşur inşallah.

kızlar ıkılı test yapılırken doktorunuzun sıze sigarayı sordumu.bana sordular 2 gun once bırakmamam ragmen 1 hafta once bıraktım dedım aslında 2 tane falan ıcmıstım gunde testı yanıltırmıyım dıe ıcım rahat degıl.bılgısı olan varmı lutfen cevap beklıyrm

ben 4 yıl önce bırakmama rağmen testte içiyor yazdılar,risk grubuna girmişim eskiden içmekle..

amniyosentez sonucu da kötü çıkarsa tıbben bir tedavi yöntemi var mı yoksa tek amaç sağlıklı bir çocuk mu değil mi bu bilgiye sahip olmak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…