• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikili testi yüksek riskli çıkanlar

Bunu 13 yıl önce yaşamıştım 1/100 çıkmıştı amniyosentez yapılmıştı temiz sonuç çıktı kızım şuan sınıf 1. Si maşallah üzülme ense kalınlığı çok önemli
Yaaa çok teşekkür ederim Allah bagıslasın bin pisman oldum vallahi yaptırdığıma

Yaaa çok teşekkür ederim Allah bagıslasın bin pisman oldum vallahi yaptırdığıma
Merhaba benimde 1/32 çıkmıştı sizi çok ıyı anlıyorum ama benim ıkılı yapılırken bence bır hata oluştu sonrasında DNA testı yaptırdım orada oncekı risk 1/100 yazıyordu ıcını ferah tut cook araştırdım ıkılı test tek basına bırsey teskıl etmıyor ultrasonda görüntüsünde onemlı benım 2 ayım çok kötü gectı tüm dr lar amınosentez dedı esım ıstemedı o yüzden DNA yaptırdık şükür sonuçlar güzel geldı eğer çok kafana takıyorsan kandan bakılan testten yaptırmanı tavsıye ederım çünkü günler düşünmekten gecmıyor bılıyorum benım sımdılı aklım olsa 2 Li yerıne dırek DNA yaptırırdım hatta benım yaşım 36 olduğu ıcın görüştüğüm başka doktorlar rısk yaşdan dolayı çıkar hıc 2’li yaptırmayacaktın dedıler senın de belkı yaşdan dolayı cıkmıstır

Olsun hıc düşünme bıle bence perinatolojı uzmanları bunasın ehlı doktorlar 21. Haftada detaylı ultrasonda gırersın orada ıcın daha da rahat eder ınanıyorum herzaman dedıgım gıbı Allah hıcbır hamileyi bu sıkıntıyla sınamasın

Merhaba benimde 1/32 çıkmıştı sizi çok ıyı anlıyorum ama benim ıkılı yapılırken bence bır hata oluştu sonrasında DNA testı yaptırdım orada oncekı risk 1/100 yazıyordu ıcını ferah tut cook araştırdım ıkılı test tek basına bırsey teskıl etmıyor ultrasonda görüntüsünde onemlı benım 2 ayım çok kötü gectı tüm dr lar amınosentez dedı esım ıstemedı o yüzden DNA yaptırdık şükür sonuçlar güzel geldı eğer çok kafana takıyorsan kandan bakılan testten yaptırmanı tavsıye ederım çünkü günler düşünmekten gecmıyor bılıyorum benım sımdılı aklım olsa 2 Li yerıne dırek DNA yaptırırdım hatta benım yaşım 36 olduğu ıcın görüştüğüm başka doktorlar rısk yaşdan dolayı çıkar hıc 2’li yaptırmayacaktın dedıler senın de belkı yaşdan dolayı cıkmıstır
Ben de 31 yasındayım bilmiyorum canım beta değeri biraz yüksek çıktı ben de perinataloğa gittigimde sagolsun cok icim rahatladi oyle sivi falan alinacak bi durum yok sende dedi ultrason degerlerinde beni rahatsiz edecek biseyde yok dedi icim fahatladi yoksa o hafta benimde kabus gibi gecti

Ben de 31 yasındayım bilmiyorum canım beta değeri biraz yüksek çıktı ben de perinataloğa gittigimde sagolsun cok icim rahatladi oyle sivi falan alinacak bi durum yok sende dedi ultrason degerlerinde beni rahatsiz edecek biseyde yok dedi icim fahatladi yoksa o hafta benimde kabus gibi gecti
Tahmin edebiliyorum bende 2 aya yakın zamanda yemeden övmeden kesılsım neredeyse ama bak dr gereklı görmediyse hıc takma kafana

Tahmin edebiliyorum bende 2 aya yakın zamanda yemeden övmeden kesılsım neredeyse ama bak dr gereklı görmediyse hıc takma kafana
Hersey olacagına varır artık üzmüyorum kendimi zehir etmicem hamileligimi duamı ediyorum rabbim büyük sağlıkla kucagıma alacağıma inanıyorum rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın

Degerlerimi hatırlamıyorum.
Özet geçiyorum;
Fetal kemik uzunlugu vb seyler normalken ikili testinin değeri yüksek çıktı,daha doğrusu çıkarıldı.
Seçilmiş kurban gibi başka başka şeylere yonlendirdi( pandemi donemi oldugu icin en yakin özel hastaneye gitmeyi tercih etmistim)
Parasal vb şeylere yonlendirdi.
Suphelendik
Herseye karşı hazırlıklı olmalıydık
Evet çok korkuyorduk ama ustesinden gelebilmek için ileriye dönük planlar güç toplayabilen icin karar aldık(teklif etmesine rağmen kurtaj hic dusunmedik)
Kendi şehrimden başka şehirde prof gözetiminde perinatologlar ile araştırma hastanesinde amniyosivisi aldırdım
Sonuclar beklenirken her gün her saat eşimle sisteme giriyorduk
Sistemde çıkmıyordu
Sonra mesaj geldi Yaklaşık bir buçuk ay sonra
Aglaya aglaya umutla korkuyla gittik
Amniyo sıvısı temizdi bebegimizde herhangi bir problem yoktu,şükürler olsun.
Bize bunu yapan doktoru bıraktık,bir gün çok agrin olunda tekrar gitmek zorunda kaldık.
Ne yaptığımızı sordu,eşime de bir bayanın 2li testinin yüksek çıktığını sıvı alirken bebeği kaybettiklerini ve beyanında yoğun bakımda hic bireyden haberi olmadığını söyledi.
(Bu işlemlerin perinatolog tarafından yapılması gerektiğini ve bu doktorun beni sürekli kan testine yönlendirip 3 bin 5 bin para istedigini, cok lab araştırdık rakamların 7 binliraya kadar yükseldiğini ve Araştırma hastanesinde karar kaldığımızı da belirteyim)
Iste bu cümleleri kurduktan sonra anladık ki kendisini dinlememekle tüm hayatimizi ve bebeğinizin hayatını değiştirdik.
Sukurler olsun...
Su an dünya da bizimle birlikte kuxuk sincabimiz.
Cok zor bir süreç
Arastirmadan emin olmadan adımlar atmamani eşinle karar vermeni herkese soylememeni tavsiye ederim
Ardından eger testinin bu şekilde çıktıysa perinatalog tarafından takip edilmelisin.
Rabbım yardımcıniz olsun🙏🏻
Umarım gerekli yerlere şikayet etmissinizdir.

merhabalar kızlar uzun zaman olmuş bakmayalı ve yazmayalı buraya benımde 2.hamıleliğim 18 haftasıyım 3 lü 1.70 cıktı bnm de amınosentez sanırım olucak emın olmak için bu hafta yaptırcagım dua edın kızlarr

merhabalar kızlar uzun zaman olmuş bakmayalı ve yazmayalı buraya benımde 2.hamıleliğim 18 haftasıyım 3 lü 1.70 cıktı bnm de amınosentez sanırım olucak emın olmak için bu hafta yaptırcagım dua edın kızlarr
Canım neden fetal dna testi yaptırmıyorsun kan tahliliyle bakıyorlar yuzde 99 sonuç veriyor. Amniyosentez daha riskli değilmi

Canım neden fetal dna testi yaptırmıyorsun kan tahliliyle bakıyorlar yuzde 99 sonuç veriyor. Amniyosentez daha riskli değilmi
İkisini de yaptırmak zorunda kaldım fetal yüzde iki yanılma payı var dediler Amniyosentez de yapılmalı dediler. bence bu konular bireysel konular . Doktorunuza güvenin.

İkisini de yaptırmak zorunda kaldım fetal yüzde iki yanılma payı var dediler Amniyosentez de yapılmalı dediler. bence bu konular bireysel konular . Doktorunuza güvenin.
aynen bana da kan için cok sıcak konusmadı guvenılmez tabıkı dıyemem ama yaklaşmadı da o taraf yanı

Sonuç aynı mı cıktı peki? Tabiki bireysel konular öyle fikir verdim eğer haberi yoksa fetal dna dan diye

ya sorma kafam o kdr karısık kı dr um da a.sentez yaptır dedi
Yani doktor öyle önerdiyse aksini yapmakta olmaz tabi güveniyosanız. Bana önce fetal eğer fetalde risk cıkarsa amniyosenteze yönlendirelecektm Allahtan temiz cıktı sonuc . Darısı basınıza inşallah 🙏

Yani doktor öyle önerdiyse aksini yapmakta olmaz tabi güveniyosanız. Bana önce fetal eğer fetalde risk cıkarsa amniyosenteze yönlendirelecektm Allahtan temiz cıktı sonuc . Darısı basınıza inşallah 🙏
inşaallh cnm en kesın sonuca varmak ıcn sanırım bılemedım

Sonuç aynı mı cıktı peki? Tabiki bireysel konular öyle fikir verdim eğer haberi yoksa fetal dna dan diye
Evet aynı çıktı ama bebek doğduktan sonra microarray bakıldı delesyon sendromu çıktı şimdi genetik ve nöroloji takipli büyütüyoruz.
Amniyosentez tehlikeli diye düşünmemek lazım. Güvenilir ellerde sorun olmuyor genelde. Ama çok çok riskli gebelik yaşarken amniyosentez yaptırmak zorunda kalınabilir ve olumsuz bir durum ortaya çıkabilir. Bahanesiz olmuyor hiç bir şey. Sağlıksız gebelikler bir şekilde sonlanıyor. Çok düşük yapmış ve olumsuz tüp ve aşılama sonrası ikinci tüp ile kucağıma çocuğumu almış bir anneyim. Okuyan herkese sonsuz empati yapıyorum. Belki yazarken normal yazıyoruz ama yanlış anlaşılabiliyoruz çoğu zaman. Herkese sevgiler. Ne kadar olumlu düşünüp hayatımızı normal akışında keyifle yaşarsak o kadar sorunsuz oluyor her şey. Tevekkül ve teslimiyet de lazım tabi. Benim her şeyim sorunluydu ama şükür kendime eziyet etmeden süreci idare etmeye çalışıyorum. Zorlandığım çok konu var tabi… umarım etrafınızda halden anlayan empati yapabilen moral ve desteğini esirgemeyen insanlar vardır. Genel yazdım herkese diye yazdım aslında . Öpüldünüz

Canım uzun uzun anlatamiyacagim ama benim oğlumun da ikili test yüksek riskli.cikmisti. burun kemiği var ense kalınlığı normaldi. Nifty test yaptırdık hiç bir sorun çıkmadı. Ayrıntılı ultrason önemli olan, hemen ayrıntılı ultrasonda yaptırmıştık onda da bir gozukmemisti. Ama testin sonucu çok kafamızı kurcalamisti. Şimdi oğlum 8 aylık maşallah hiç bir sorunu yok. O testlere asla güvenme. Ayrıntılı ultrasonda sorun yoksa tamamdır. Şimdi ki aklım olsa asla o testleri yaptirmazdim.
şuan aynı şeyle karşı karşıyayım ikili test yüksek riskli çıktı ense kalınlığı 1.6 normal bizdende amniyosentez veya cvs istende kararsız kaldık detaylı utrasyon yaptırdık herşey normal çıktı periantiyalog ultrasyona göre bebek gayet sağlıklı dedi ama 2li test kafamızı karıştırdı yaşım 42 ama fetal dna mı yaptıralım acaba

Back