• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikili testi yüksek riskli çıkanlar

muallime09

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2021
11
13
3
41
Merhabalar. ikili testim geçen 1/60 çıktı :( burun kemiği vardı ve ense 1.1 mm , ama yine de çok korkuyorum :( Bu konuda tecrübe eden var mı?
pap a mom 0,39
beta hcg mom 2,02 çıkmıştı

Degerlerimi hatırlamıyorum.
Özet geçiyorum;
Fetal kemik uzunlugu vb seyler normalken ikili testinin değeri yüksek çıktı,daha doğrusu çıkarıldı.
Seçilmiş kurban gibi başka başka şeylere yonlendirdi( pandemi donemi oldugu icin en yakin özel hastaneye gitmeyi tercih etmistim)
Parasal vb şeylere yonlendirdi.
Suphelendik
Herseye karşı hazırlıklı olmalıydık
Evet çok korkuyorduk ama ustesinden gelebilmek için ileriye dönük planlar güç toplayabilen icin karar aldık(teklif etmesine rağmen kurtaj hic dusunmedik)
Kendi şehrimden başka şehirde prof gözetiminde perinatologlar ile araştırma hastanesinde amniyosivisi aldırdım
Sonuclar beklenirken her gün her saat eşimle sisteme giriyorduk
Sistemde çıkmıyordu
Sonra mesaj geldi Yaklaşık bir buçuk ay sonra
Aglaya aglaya umutla korkuyla gittik
Amniyo sıvısı temizdi bebegimizde herhangi bir problem yoktu,şükürler olsun.
Bize bunu yapan doktoru bıraktık,bir gün çok agrin olunda tekrar gitmek zorunda kaldık.
Ne yaptığımızı sordu,eşime de bir bayanın 2li testinin yüksek çıktığını sıvı alirken bebeği kaybettiklerini ve beyanında yoğun bakımda hic bireyden haberi olmadığını söyledi.
(Bu işlemlerin perinatolog tarafından yapılması gerektiğini ve bu doktorun beni sürekli kan testine yönlendirip 3 bin 5 bin para istedigini, cok lab araştırdık rakamların 7 binliraya kadar yükseldiğini ve Araştırma hastanesinde karar kaldığımızı da belirteyim)
Iste bu cümleleri kurduktan sonra anladık ki kendisini dinlememekle tüm hayatimizi ve bebeğinizin hayatını değiştirdik.
Sukurler olsun...
Su an dünya da bizimle birlikte kuxuk sincabimiz.
Cok zor bir süreç
Arastirmadan emin olmadan adımlar atmamani eşinle karar vermeni herkese soylememeni tavsiye ederim
Ardından eger testinin bu şekilde çıktıysa perinatalog tarafından takip edilmelisin.
Rabbım yardımcıniz olsun🙏🏻

Degerlerimi hatırlamıyorum.
Özet geçiyorum;
Fetal kemik uzunlugu vb seyler normalken ikili testinin değeri yüksek çıktı,daha doğrusu çıkarıldı.
Seçilmiş kurban gibi başka başka şeylere yonlendirdi( pandemi donemi oldugu icin en yakin özel hastaneye gitmeyi tercih etmistim)
Parasal vb şeylere yonlendirdi.
Suphelendik
Herseye karşı hazırlıklı olmalıydık
Evet çok korkuyorduk ama ustesinden gelebilmek için ileriye dönük planlar güç toplayabilen icin karar aldık(teklif etmesine rağmen kurtaj hic dusunmedik)
Kendi şehrimden başka şehirde prof gözetiminde perinatologlar ile araştırma hastanesinde amniyosivisi aldırdım
Sonuclar beklenirken her gün her saat eşimle sisteme giriyorduk
Sistemde çıkmıyordu
Sonra mesaj geldi Yaklaşık bir buçuk ay sonra
Aglaya aglaya umutla korkuyla gittik
Amniyo sıvısı temizdi bebegimizde herhangi bir problem yoktu,şükürler olsun.
Bize bunu yapan doktoru bıraktık,bir gün çok agrin olunda tekrar gitmek zorunda kaldık.
Ne yaptığımızı sordu,eşime de bir bayanın 2li testinin yüksek çıktığını sıvı alirken bebeği kaybettiklerini ve beyanında yoğun bakımda hic bireyden haberi olmadığını söyledi.
(Bu işlemlerin perinatolog tarafından yapılması gerektiğini ve bu doktorun beni sürekli kan testine yönlendirip 3 bin 5 bin para istedigini, cok lab araştırdık rakamların 7 binliraya kadar yükseldiğini ve Araştırma hastanesinde karar kaldığımızı da belirteyim)
Iste bu cümleleri kurduktan sonra anladık ki kendisini dinlememekle tüm hayatimizi ve bebeğinizin hayatını değiştirdik.
Sukurler olsun...
Su an dünya da bizimle birlikte kuxuk sincabimiz.
Cok zor bir süreç
Arastirmadan emin olmadan adımlar atmamani eşinle karar vermeni herkese soylememeni tavsiye ederim
Ardından eger testinin bu şekilde çıktıysa perinatalog tarafından takip edilmelisin.
Rabbım yardımcıniz olsun🙏🏻
Teşekkür ederim 🤗

Merhabalar. ikili testim geçen 1/60 çıktı :KK43: burun kemiği vardı ve ense 1.1 mm , ama yine de çok korkuyorum :KK43: Bu konuda tecrübe eden var mı?
pap a mom 0,39
Merhaba, 1/60 yüksek bir risk. 1/50 çıktı ama çocuğum sapasağlam gibi şeyler okumuşsunuzdur mutlaka. Bu ikili test meselesini her yerden araştırırken burda "ben çok önemsemiyorum yaa yanlış bu testler" diyenlerden bazılarının değerlerine baktım mesela papp a son derece düşüktü ve onun düşük olması gebelik zehirlenmesi, tansiyon yükselmesi, erken doğum vs gibi riskler anlamına geliyor, sonra bi baktım 34. Haftada erken doğum yaptığını ölümden döndüğünü yazmış. Bir diğeri ense kalınlığının iyi olmasına güvenmiş ikili test sonucunu önemsememiş ama evladı down sendromlu doğmuş şok geçirmiş. Bunların tersi de var ama tersi olduğunda dünyanız başınıza yıkılmıyor risk vardı ama sağlıklı doğdu diye hayatınız değişmiyor. Yani riskli çıkıp önemsememek bana çok doğru gelmiyor. Bin yıldır literatürde şu deniyor İkili test yapılır risk 1/250'den yüksekse tanı amaçlı test önerilir. Ben bunun dışına çıkılmasını çok doğru bulmuyorum. Riski göze alıyorum kromozom anomalili de olsa dünyaya getireceğim ve bunu önceden öğrenmek istemiyorum diyorsanız -çok doğal olan- bir korku ve endişe ile bu süreci tamamlar, sonucu doğumda görürsünüz. Doğuramam veya %100 net şekilde bilmek isterim derseniz tanı testi, içim rahatlasın tanı testi riskinden de korkuyorum derseniz fetal dna yaptırabilirsiniz. Bu tamamen sizin kararınız.
Sizinki kadar olmasa da riskim vardı yaşım da var fetal dna testini yaptırmayı seçtim, sonucu beklemedeyim.
Umarım her şey umduğumuzdan daha iyi sonuçlanır hepimiz için. ♥️

Merhabalar. ikili testim geçen 1/60 çıktı :KK43: burun kemiği vardı ve ense 1.1 mm , ama yine de çok korkuyorum :KK43: Bu konuda tecrübe eden var mı?
pap a mom 0,39
Canım uzun uzun anlatamiyacagim ama benim oğlumun da ikili test yüksek riskli.cikmisti. burun kemiği var ense kalınlığı normaldi. Nifty test yaptırdık hiç bir sorun çıkmadı. Ayrıntılı ultrason önemli olan, hemen ayrıntılı ultrasonda yaptırmıştık onda da bir gozukmemisti. Ama testin sonucu çok kafamızı kurcalamisti. Şimdi oğlum 8 aylık maşallah hiç bir sorunu yok. O testlere asla güvenme. Ayrıntılı ultrasonda sorun yoksa tamamdır. Şimdi ki aklım olsa asla o testleri yaptirmazdim.

Bütün o söyledikleri kromozomlar için ayrı ayrı yüzde mi veriyorlar yoksa direkt tek bir sonuç mu acaba? Cinsiyeti de öğrendiniz mi?
Hepsi için ayrı ayrı sonuç veriliyor, cinsiyeti bana gelmedi ama doktoruma gelmiş 🤗 ayrıntılı ultrason dahil olmak üzere 2 doktorun da kız dediği ( hatta bir tanesi yüzde 99 demişti) bebeğim erkekmis 😅

Hepsi için ayrı ayrı sonuç veriliyor, cinsiyeti bana gelmedi ama doktoruma gelmiş 🤗 ayrıntılı ultrason dahil olmak üzere 2 doktorun da kız dediği ( hatta bir tanesi yüzde 99 demişti) bebeğim erkekmis 😅
Yaa oğlun süprizini taştan çıkarmış, bu kadar sevindirmişken biraz da şaşırtayım demiş. 😍 Hayırlı uğurlu olsun. Şu an kaç haftalık? Ayrıntılıda yanlış görülmesini ilk defa duyuyorum.

Yaa oğlun süprizini taştan çıkarmış, bu kadar sevindirmişken biraz da şaşırtayım demiş. 😍 Hayırlı uğurlu olsun. Şu an kaç haftalık? Ayrıntılıda yanlış görülmesini ilk defa duyuyorum.
Aynen büyük sürpriz oldu :) şu an 16 haftaligim, ayrintiliya 14+0 iken girmiştim apar topar

Cnm senin ense kalınlığı kaç çıktı . Biz de ikili test değil de direkt fetal DNA testi yaptırdık sonuç bekliyoruz.

ense kalınlığı normaldi 1.1 mm Hayırlı sonuç alırsınız inşallah
Canım benimde ense 1mm ve burun kemiğine var çıktı ama risk biraz fazla dedi dr yarın görüşeceğim 😔 çok kötü bir durum ne çıkacak bilmiyorum siz Fetal DNA mı yaptırdınız hemen yapılıyor mu 12. Haftamdayım

Merhaba genokstan yaptıranlar kaç günde cıktı sonucunuz haftasonu dahil mi?

Back