• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkili test, üçtü test, nipt testi, ayrıntılı ultrason??

mlzdmr

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2023
204
74
18
27
Merhaba hanımlar. 12. Haftam yaklaştı ve doktorum iki test yaptırmamı söyledi, bunu dışında anneden alınan kanla nipt testi yapılıyormuş bunun hakkında bilgiler verdi, eğer bu testi yaptırırsam diğer testlere gerek kalmayacağını söyledi. Fiyat 13.000 TLymiş. İkili tarama yaptırmak hiç içimden gelmiyor çünkü burada hep sonuçları yanıltıcı çıktığını ve insanı boş yere strese soktuğunu okuyorum? Bu testleri yaptırmasam 20. Haftadaki ayrıntılı ultrasonda herşey belli olmuyor mu zaten ? Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen pek bilgim yok bu konularda? Siz hangi testleri yaptırdınız, banahangilerini yaptırmamı önerirsiniz? Bu süreçte neler yaşadınız ?

Merhaba canım, benım doktorum ikili üclü falan testleri önermedi yüzde 25 yanılma oayı var ve bu pay az değil oldu ki testte sorun gozuktu yenıden test ıstıyoruz veya nipt testi istiyoruz boş yere ıkılı teste de para vermiş oluyorsun dedi. Nipt testlerinin dogrulugu %99.8 ben yaptırdım. Bütün sendromlara bakıyorlar sma hastalıgı kromozomal hastalıklar birsürü şey kontrol ediliyor cinsiyet de öğreniliyor. Detaylı usg de bebeğin organlarına vs bakılıyor canım sendromlar vs ordan anlaşılmaz. Bütçe meselesi biraz evet ama yaptırabiliyorsan nipt testini öneririm. Ha ne olursa olsun ben doğurucam diyorsan da ikiliyi yap geç derim..

İlk bebeğimde (şuan 6 yaşında) nipt falan yaygın değildi ikili üçlü falan yapılmıştı biraz yüksek risk çıkmıştı beni o zaman çok germişti doktorlar amniyosentez falan önerdiler tatsız bir süreç oluyor o yüzden bu sefer ultrason normal olmasına rağmen direk nıpt yaptırdım uğraşamam diğerleriyle.

Her türlü hastalık engel kabulüm diyorsan hiçbirini yaptırma tabi

Back
X