• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkili test sonucu ,kızlar benzer durumda olanınız vardır belki :((

Ayderkizi

Uzaklarda bir yere gitmek...
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
326
390
18
Güzel hanımlar ,17 haftalık hamileyim,Rabbim nasip ederse ikinci oğlumu Ocak ayında kucağıma Alicam.
Dün üçlü test yaptırmak için hastaneye gittim ,burada olmadığımız için de ikili test sonucumu da doktora gosterememistim,ama sonucumda ki değerler düşük riskli bölgedeydi içim rahattı.
İkili test sonucuna bakınca doktor ,kanda ki papa seviyesi düşük (0,29) dedi. Seni genetik doktoruna yönlendiriyoruz bir görüş bakalım dedi,genetik doktoruna gittim o da bu değer down sendromlu bebeklerde düşük oluyor dedi. Ama senin bunu destekleyen başka hiçbir olumsuz bir şeyin yok o yüzden aralığın riskli bölgede çıkmamış .
Bebeğinde hastalık cikmasi halinde aldırmayı dusunurmusun eğer düşünürsen amniyonsentez onericem dedi ,bende düşünmüyorum dedim ve istemedim ..öylece çıktık eşimle.
Böyle bir durum başına gelen var mı, bu değer düşük çıkıp bebegi sağlıklı olan. Benzer şey yaşayan varmı hanımlar.
Uzgunum,bebeğim için endiseliyim.
Allah hepimize yavrularimizi sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin.Amin

Konuyu yanlış yere actiysam da kusura bakmayın,uygun bir bölüm bulamadım.

Güzel hanımlar ,17 haftalık hamileyim,Rabbim nasip ederse ikinci oğlumu Ocak ayında kucağıma Alicam.
Dün üçlü test yaptırmak için hastaneye gittim ,burada olmadığımız için de ikili test sonucumu da doktora gosterememistim,ama sonucumda ki değerler düşük riskli bölgedeydi içim rahattı.
İkili test sonucuna bakınca doktor ,kanda ki papa seviyesi düşük (0,29) dedi. Seni genetik doktoruna yönlendiriyoruz bir görüş bakalım dedi,genetik doktoruna gittim o da bu değer down sendromlu bebeklerde düşük oluyor dedi. Ama senin bunu destekleyen başka hiçbir olumsuz bir şeyin yok o yüzden aralığın riskli bölgede çıkmamış .
Bebeğinde hastalık cikmasi halinde aldırmayı dusunurmusun eğer düşünürsen amniyonsentez onericem dedi ,bende düşünmüyorum dedim ve istemedim ..öylece çıktık eşimle.
Böyle bir durum başına gelen var mı, bu değer düşük çıkıp bebegi sağlıklı olan. Benzer şey yaşayan varmı hanımlar.

Canım aslında bu konuda yorum yapmak bana düşmez ama nedense icime dokundu naçizane bir şeyler yazmak istedim. Ben yaklaşık 6 yıllık evliyim ve bir hafta sonra hamile olup olmadığımı öğreneceğim için çok heyecanlıyım. Daha önce hiç gebelik yaşamadım. Ama şu dönemde bahsettigin testlere ben de internetten göz ucuyla baktım. Bildiğim kadarıyla ikili ve üçlü test bebeginde yüzde yüz sorun olup olmadığını kesinlikle belirtemiyor sadece yuzdelik deger veriyor. Sen zaten aldirmam diyorsun. Bence hiç test yaptırma daha. Stres dışında hiçbir ise yaramıyor. Eğer bebegin sağlığı için müdahale edilebilecek olsaydı yaptir baktır arastir derdim. Ama böyle bir durum bildiğim kadarıyla yok. Bu yuzden rabbim bana eğer nasip ederse bebegin sağlığı için sadece kendi vitamin vs degerlerimi olcturecegim. Ve ultrason takibi yeter. Diğerleri stres dışında bir şey yapmıyor. Zaten tek başına bu değer risk değil demiş. Bence sorun zaten yok. Ve eğer yapabilirsen bunu unut daha test filan da yaptırma. Her bebekte anomali riski zaten az da olsa var. Kimse garanti veremez. Benim akrabama kesin teşhis bile konulmuştu ama çocuk sapasağlam doğdu. Hiç düşünüp bebeği de kendini de üzme. Allaha emanet olun.

Benimde beta hcg normalden yuksek ciktigi icin doktorum perinatologa yonlendirdi alaninda uzman birine gittim ayrintili usg ye bakti ve bebegin yuzde doksan saglikli dedi bir problem yok bebeginde ama param fazla dersen fetal dna yaptir ama bence gerek yok dedi bende o yuzden birsey yaptirmadim ve 3 hafta sonraya kontrol dedi tekrar gidecegim bence sende bir perinatologa gidip ayrintili usg baktir en azindan icin rahat eder

Merhaba ayni durum bendede olmustu.hatta doktor cocugun kesin down lu risk cok yuksek aldiracaksan hen aldir zamanin doluyor dedi.amniyosentez yaptirdim ben ve 3 gun sonucu beklerken aglamaktan uykusizluktan helak oldum.gunde 2 paket sigara ictim dusun birakmistim sigarayi.ama allaha sukur sonuc temiz cikti.bebegim dogana kadarda hep suphe vardi icimde.ama sapasaglam 5 yasinda bi oglum var simdi.teste cok guvenme yas 30 un ustundeyse genelde bu sekilde oluyor

Çok teşekkür ederim kizlar. Mesajlarınızı geç gördüm kusura bakmayın ,zor geçen bir hamilelikle 30. Haftama kadar geldim hamd olsun. Bu arada papa düşüklüğünün nedeni belli oldu. Bebegimde kromozomal bir hastalık yüzde doksandokuz yok ama plesantam erkenden ayrılmaya başlamış bu yüzden yeterince papa salgılaması olmuyormuş. Neyin sebep olduğunu sonunda gittiğim bir doktor anladı. Riskli gebelik doktoru bile sadece down sendromu üzerine durmuştu,hiç böyle bişey olabileceğini ,bunun hem anne hem bebek için hayati tehlikesinin yaratabileceğini ,erken doğuma sebep olabileceğini gorememisti. Simdi 34. Haftaya kadar bebegimin beklemesi için dua ediyoruz.
cevaplariniz için cok teşekkür ederim
Allah hepimizin yavrularına sağlık versin..

Ben bu testlere karsiyim
Neden hamileliginizin bir kabusa donusmesine izin veriyorsunuz
Bu testlerin sonucunda alinan kac bebek normal cikti yada kac anne öldu.
Basagelicek zaten her sekil gelmezmi
Ahanda dogumda bisey oldu garanti varmi yoook.oyleyse bos ver uzulme hersey olacagina varir.

Bir arkadasim unlu bir unv hast 6 aylik oglunu dawn send diyde lacaklarken sira bekliyormus kurtaja bir teyzenin telkininyle vaz gecmis dogurmus
Dunyalar guzeli nir cocuk ve birdaha cocuguda olmadi.
Evet belki o cocuk normal saglikta olmamis olabilirdide
Annenin inanci herseyi asip belkide bir ol emriyle duzelmistir kim bilir.

Ben bu testlere karsiyim
Neden hamileliginizin bir kabusa donusmesine izin veriyorsunuz
Bu testlerin sonucunda alinan kac bebek normal cikti yada kac anne öldu.
Basagelicek zaten her sekil gelmezmi
Ahanda dogumda bisey oldu garanti varmi yoook.oyleyse bos ver uzulme hersey olacagina varir.

Bir arkadasim unlu bir unv hast 6 aylik oglunu dawn send diyde lacaklarken sira bekliyormus kurtaja bir teyzenin telkininyle vaz gecmis dogurmus
Dunyalar guzeli nir cocuk ve birdaha cocuguda olmadi.
Evet belki o cocuk normal saglikta olmamis olabilirdide
Annenin inanci herseyi asip belkide bir ol emriyle duzelmistir kim bilir.
Söylediğiniz durumda olan çok kişi duydum bende, bebeği hasta denip sağlıklı doğan bir çok anne oluyor. Ben zaten hasta doğacak diye bir cana kiyilmasina karşıyım. Ama bebeğim öyle bile olsa o Doğana kadar okurum arastiririm, yavruma nasıl daha iyi bakarım ,onun gelişimi için daha iyi neler yaparım diye ,durumunu bilmek isterim.

,benim vücudum daha 12. Haftada bir problem olduğunun sinyalini vermiş ama hiçbir doktor doğru yorumlamamis, 24. Haftamda sancılarim baslayinca tesadüfen acilen gittiğim bir doktor şimdiye kadar nasıl bunu kimse farketmemis ,12. Hafta da plesanta da problem olduğu görülüyor diyor. Erken doğumla karsi karşıyayız diyor.12. haftalara geri donebilsek su an çok daha rahat ayakta bir hamilelik geçirebilirdim ama şimdi doğuma kadar yatmak zorundayım.
Bu testler sandığımız kadar da faydasız değilmiş aslinda.

Back