İkili test sonucu bakar mısınız?

Benimde sonucum temiz çıktı çok şükür. İkili test 1:50 kombine 1:36 idi. Allah herkesin evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Kombine 336 idi. Ultrason bulguları iyiyse ikili test kan testi sonuçlarına asla güvenmeyin kendinizide üzmeyin .

MErhabalar, ben 13+3 günlükken ikili tarama testi için kan verdim, ense kalınlığı 2,5 mm çıktı, kan sonuçlarım böyle görünüyor
PAPP-A 1347,2 mIU/mL
fb-HCG 29,39 ng/mL
Bu konuda fikri olan var mı acaba ? İnternette o kadar araştırdım, herkesin sonuçları birim olarak farklı, papp-a sonuçları milletin ng cinsinden mesela. Ve sayısal olarak aşırı fark var. Bilen biri bana yardımcı olabilir mi ?

Merhaba kombine sonucunuz kaç çıktı ? İkili taramada kombine sonuç önemli size hastaneden yorumlanmış rapor vermiş olmaları gerekmektedir . Öncelikle içinizi ferah tutun bu tarz durumlarda tarama testleri net sonuç veriyor dedi doktorumuz o nedenle amniyosentez yaptırdım ben .

Çok naziksiniz, ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Henüz raporu yarın alacağım inşallah. Yaş riski muhakkak yüksek çıkacak, ama insan yine de tedirgin olmadan duramıyor. Sigarayı da yeni bırakabildim, aylardır azaltarak uğraştım, benim gibi şantiye işinde çalışan biri için oldukça zor oldu. Hani Allah korusun, bir şey olacaksa bile zaten sonlandırmayı düşünmüyorum ama hiç olmazsa insan hazırlıklı olması açısından bilmeli bence. Amniyosentez riski olan bir test mi peki ?Ya da ne kadar sürüyor ?

Ne demek inanıyorum güzel sonuçlar alacaksınız amniyosentez perinatolog doktorla ile ultrason eşliğinde yapılan bir test . Bize 1000 de 2 düşük riski olduğunu söylediler . Öncelikle doktorum muayene etti sonrasında işleme başladı işleme başladıktan sonra 15 dakika sürdü. 1 saat kadarda yatırdılar . Sonrasında 1 hafta rapor verdi doktorum. Ki ben masa başı çalışıyorum ona rağmenbir hafta verdiler . Bol bol su içip 15 dakikadan fazla ayakta kalmadım . Zaten bebeğe uzak olan yerden sıvı alınıyor . Bebek tepki verecek mi diye birkaç kere iğne kapalıyken vurdu doktorum tepki gelmeyince işleme başladı . Size nift(fetal dna) ve amniyosentez mi önerdiler . Yoksa direk amniyosentez mi dedi doktorunuz?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Riskim 1/341 çıktı, yaş riski yükseltmiş biraz kısacası :) Ama buna hazırlıklıydım zaten, tahmin edersiniz. Amniyosentez yaptırmak istersen sabah 9'da gel dedi, hani başka hastalıklara da bakılıyor, o yüzden diyorum dedi. Açıkçası eğer gidip gelmek benim için çok zor olmayacak olsaydı sırf başka genetik sıkıntıların varlığının tespiti için gitmeyi isterdim ama 2.5 saat uzakta ve işten üst üste izin almak, "e hamile kalıyor kadınlar, çalışmıyorlar, bu iş kadın işi değil" mobbingine maruz bırakacaktı beni. Bir sorun olmadığına inanıyorum, Allah'ın izniyle. Doğar doğmaz da genetik testlerini hemen yaptırmayı planlıyorum.

Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Benimde yaş itibari ile biraz riskli dedi doktorum fetal dna testi istedi anlayan varsa yardımcı olabilir mi bana

Eklentiler

• IMG_9871.jpeg
    96,2 KB · Görüntüleme: 114
Benimde yaş itibari ile biraz riskli dedi doktorum fetal dna testi istedi anlayan varsa yardımcı olabilir mi bana
Benimde 1:181 çıkmıştı kızım doğdu sağlıklı bir şekilde rabbime şükür dua edin sağlıkla alacaksınız inşAllah kucağınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…