teşekkür ederim doktor bu şekilde anlatsa belki bnm kafama bu kadar takılmazdi ama terslemekten anlatamaya sıra gelmedi kiBiyokimyasal risk sadece kan değerlerine göre hesaplanan risk yüzdesi.Yaş ise sadece yaşa bağlı olarak verilen bir yüzde.Eğer PaPP A veya Free BHCG yüksek çıkmıssa kan değerine göre riskininde yüksek çıkması normal.Ancak doktorların asıl baktığı PaPP A ,Free BHCG ve NT nin (ense kalınlığı)kombine riskidir.Asıl önemli olanın bu olduğunu öğrendim son bir kaç gündür aynı durumda olduğumuzdan çok araştırıp sordum.Senin de 1/5100 çıktığına göre sorun yok .Sadece biyokimyasal riskinde bile 356/1 bebeğin senin bebeğin olma ihtimali bile çok az.Bu yüzden boşuna stres yapma derim.
senin sonuçların nasıldı pekiBiyokimyasal risk sadece kan değerlerine göre hesaplanan risk yüzdesi.Yaş ise sadece yaşa bağlı olarak verilen bir yüzde.Eğer PaPP A veya Free BHCG yüksek çıkmıssa kan değerine göre riskininde yüksek çıkması normal.Ancak doktorların asıl baktığı PaPP A ,Free BHCG ve NT nin (ense kalınlığı)kombine riskidir.Asıl önemli olanın bu olduğunu öğrendim son bir kaç gündür aynı durumda olduğumuzdan çok araştırıp sordum.Senin de 1/5100 çıktığına göre sorun yok .Sadece biyokimyasal riskinde bile 356/1 bebeğin senin bebeğin olma ihtimali bile çok az.Bu yüzden boşuna stres yapma derim.
Ya değiştirmeyi düşünüyorum da yakinlarimizdaki en iyi hastane o daha uzak bi hastaneye acil durumda yetişmek zor olur bi de devlet hastanesinde sürekli ayni doktora randevu alamıyoruz o yuzden mecbur kaldık birazBen ikili test yaptirmadim. Bu sonucun sadece istatistiki bi sonuc oldugunu unutmayin gebeliginizi kendinize zehir etmeyin olur mu :) o doktora da haddini bilmesini söyleyip değiştirin bence. Karşısında çocuk var sanki anlasilmiycak bişey yok komplekslerini sizden cikarmasin. Yerinizde olsam şikayet ederim belli ki hamile psikolojisinden de anlamayan biri.
merhaba bende ilk kez yazıyorum 12+4 günlük gebelikte ense kalınlığı 1.6 mm Crl ise 6 cm çıktı.Kan sonucum da hcg 86 ml --- düzeltilmiş mom 2,79 pappa 0,82 ml --- düzeltilmiş mom 0,49 çıktı. Kombine risk 1/455 İkili test 1/108 Yaş riski 1/1181 Trisomy 1/10000 yazıyor ultrasonda bebek haftasıyla uyumlu çıktı sizce sorunlu olabilirmi çok tedirginim henüz doktorumla görüşmedim yardımcı olursanız sevinirim.
Cnm bn 29 haftalık oldum bnm sadece biyokimyasal risk biraz yüksekti bikac doktora sordum hic kotu yorum yapan olmadı hatta kendi doktorum 3 lü 4 lü test de istemedi sadece Ayrıntı ultrasona girdim hersey normaldi cok şükür su an da da bebeğim icin hersey normal görünüyor gelişim geriliği de yo yok cok şükür insallah sonuna kadar boyle devam eder ama kan tahlil sonuclarımın neden oyle oldugunu bende henüz öğrenebilmiş Değilim hic bi doktor yorum yapmadi ona soruncaya önemli olan kombine dediler bnm içim rahat sende rahat ol cnmArkadaşlar benim sonuclarimda düşük risk yazıyor fakat papp-a ve hcg sonuclarim normalin 2 katı çıktı doktorda ona takıldı biraz ama neden bu böyle deyip durdu. Çoğul gebelik gibi sanki dedi ama çoğul da değil. Sadece dediği 6. Aydan sonra sıkıntı olursa olur ama olmayadabilir dedi beslenmene dikkat et dedi ısrarla neden yüksek bu sonuçlar yaaa hersey ne güzel giderken canım çok sıkıldı bu duruma
Cnm bn 29 haftalık oldum bnm sadece biyokimyasal risk biraz yüksekti bikac doktora sordum hic kotu yorum yapan olmadı hatta kendi doktorum 3 lü 4 lü test de istemedi sadece Ayrıntı ultrasona girdim hersey normaldi cok şükür su an da da bebeğim icin hersey normal görünüyor gelişim geriliği de yo yok cok şükür insallah sonuna kadar boyle devam eder ama kan tahlil sonuclarımın neden oyle oldugunu bende henüz öğrenebilmiş Değilim hic bi doktor yorum yapmadi ona soruncaya önemli olan kombine dediler bnm içim rahat
Zaten benim doktorum da anlam veremedi 4 lü istersen yaptır sana bırakıyorum dedi. Bizde eşimle yaptirmama kararı aldık. Çünkü Allah korusun kötü birsey çıksa bile bir cana Kıyamam kiayrıntılı ugs de gerilik vs varsa net belli oluyor mu peki benim de 5 ağustosta ayrıntılı ugs var onda kesin anlaşılır değil mi hersey çünkü birkaç yerde ugs de anlaşılmiyor falan diye okudum da canım sıkıldı. Neyse Rabbim sağlıklı hayirli haberler duymayi nasip etsin insallah