- 22 Temmuz 2015
- 175
- 65
- 39
Bende sizin gibi düşünüyorum ilk gebeligim tamamen aritmetik ortalama Doğruluk payı yok deselerde bizde boşuna tarama testiyle ugrasmasak Allah herkese evladını bağışlasın bebeğinizin sağlıklı sıhhatli uzun ömrü olsun sizin gibi dogum yapmış kişiler tecrübelerini paylaşınca biz anne adaylarının içi ferahliyor sagolunMerhaba hanımlar oncelıkle Allah herkese evladını sağlıkla kucağına almayı nasıp etsın benımde ıkılı testım yüksek gelmıstı 12. Haftada yaşadığım stresı anlatamam sonra DNA testı yaptırdık şükür sonucumuz guzeldı sonrasında detaylı ultrason derken kadın doğum ve perınatolojı dr ıle bırlıkte takıbım devam ettı sonuç erken suyum geldı hastanede uzun yatış ve 33. Haftada kuzum dünyaya geldı 10 gun kuvezde kaldı şükür bebeğimde bende çok ıyıyız bunları yazma sebebim ben ıkılı denılen teste hıc guvenmıyorum anneyı strese sokmaktan başka bırsey degıl ozellıkle yasınız 35 uzerıyse zaten rısk çıkıyor ımkanınız varsa hıc ıkılı yaptırmadan dırek DNA yaptırmak en guzelı ben bunu geç farkettım lütfen kendınızı uzmeyın sonra benım gıbı stresten erkenden doğum gerçekleşir
Rica ederim benı o kadar korkuttular kı hamılelıgımı yaşayamadım hep stres hep acabalar göz yaşı vs sakın sakın umutsuzluğa kapılmayın ozellıkle de 2 lı yüksek çıktı dıye yaşayan deneyımleyen bırı olarak yazıyorum boşuna kendınızı ve bebeğınızı uzmeyın erken doğum yaptım dr sebebını tam söyleyemese de ben bebegı bu kadar strese sokmus olduğumdan dolayı dıye düşünüyorum bu güzel günleri mutlulukla yaşayınBende sizin gibi düşünüyorum ilk gebeligim tamamen aritmetik ortalama Doğruluk payı yok deselerde bizde boşuna tarama testiyle ugrasmasak Allah herkese evladını bağışlasın bebeğinizin sağlıklı sıhhatli uzun ömrü olsun sizin gibi dogum yapmış kişiler tecrübelerini paylaşınca biz anne adaylarının içi ferahliyor sagolun
Bu yazdıklarınız beni de bebeğimi de cok rahatlattı Allah sizden razı olsun bebeginizle çok sağlıklı uzun ömrünüz olsunRica ederim benı o kadar korkuttular kı hamılelıgımı yaşayamadım hep stres hep acabalar göz yaşı vs sakın sakın umutsuzluğa kapılmayın ozellıkle de 2 lı yüksek çıktı dıye yaşayan deneyımleyen bırı olarak yazıyorum boşuna kendınızı ve bebeğınızı uzmeyın erken doğum yaptım dr sebebını tam söyleyemese de ben bebegı bu kadar strese sokmus olduğumdan dolayı dıye düşünüyorum bu güzel günleri mutlulukla yaşayın
Bende tam 12 haftalık gittim hatta 11+6 dı 12+0 ölçüldü. Ense kalınlığı 1.07 ama burun kemiği göremedi. Yarın tekrar dra gidicem ama içim içimi yiyorBenim bebeğim 12 haftalıktı gittiğim perinatolog burun kemiğini göremedi sonraki gittiğim iki doktor da göremedi ama her şey normal d sizinki gibi ense kalınlığı diğer bütün uzuvları kolları bacakları normaldi neler yaşadığımı bir ben bilirim bir Allah
elhamdülillah bebeğim sağlıklı doğdu hiçbir şeyi yok hiç üzülmeyin Rabbim yardımcınız olsun Allah öyle bir sınavla imtihan etmesin
Göründü mu canim burun kemiği. Benimde iki gün sonra tekrar gitcem baktırmayaBende tam 12 haftalık gittim hatta 11+6 dı 12+0 ölçüldü. Ense kalınlığı 1.07 ama burun kemiği göremedi. Yarın tekrar dra gidicem ama içim içimi yiyorSizin adınıza çok sevindim. Allah sağlıklı uzun ömürler versin
Durumunuz nedir burun kemiğiMerhabalar 13 haftalık gebeyim bugün ikili tarama testine girdim kan sonucum 10 gün sonra çıkacak ultrason görüntüsünde ise CRL 70,3 mm
NT 1,7 mm
Kalp hızı düzenli ritim
Plesanta anterıor
Trıkuspit regurjıtasyonu yok
Ductus venosus a dalgası +
Burun kemiği materyal obezite nedeni ile ölçülemedi.
Sonuçlarım bu şekil doktor ultrason cihazının iyi olmadığını ve kilomdan dolayı (92-93 kilo) burun kemik yapısını ölçemediğini başka bir hastaneye gitmemi söyledi. Farklı bir doktora görünüp bu sefer vajinal ultrasona girdim herşeyin ense kalınlığı vs ayı ile uyumlu olduğunu söyledi. Fakat oda burun kemik yapısı ölçümünü değerlendiremedi yani küçük bir çıkıntı var yok diyemem ama istediğimiz o net görüntü yok istersen fetal dna testleri var down sendromu olup olmadığına onu yaptırıp emin olabilirsin dedi. Ve kafam aşırı karıştı bu testi yaptırıp yaptırmama konusunda. Yani 3-5 gün sonra büyüme ihtimali olmaz mı Burnu küçük olabilir mi veya ultrason kaynaklı 1 hafta sonra tekrar gidip ultrasonda baktıracağım . Bu konuda bilgisi olanlar benimle paylaşabilir mi. Teşekkürler
Evet kuzum gördüm benimkinde dr göremiyorum diye baya bi bakmıştı. Sende göremeseydi farkederdi zaten evham yapmaGöründü mu canim burun kemiği. Benimde iki gün sonra tekrar gitcem baktırmaya
Kuzum doktor ben görmüşümdür ama not aldirmam bunu demişti. Aradı beni sağolsun doktorum. Benim yaşım 35 riskim 1/240 eğer burun kemigini goremezsem bu risk 1/200 e çıkar ama ikili tarama testinin sonucunu değiştirmez dedi. En güvenilir sonuç ense kalingi ve kan sonucun dedi. Daha detaylı USG de bacak uzunluğuna bakılacak dedi. Ayyy hamilelik bu kadar zor kaygılı bir durumsa annelik nasıldırEvet kuzum gördüm benimkinde dr göremiyorum diye baya bi bakmıştı. Sende göremeseydi farkederdi zaten evham yapmaiki gün sonra gittiğimde gördü pozisyondan dolayı görülmeyebiliyor demişti. ama sende görmeme gibi bi durum yoktu yanlış hatırlamıyorsamkendine stres yapma
Yok kuzum en doğru sonuç NT ve kan .Burun kemiği olmaması down sendromlu olduğunun kesin kanıtı mi arkadaşlar
Allah korusun inşallah sağ salim bi doğursaydik, hamilelik gercekten çok zor bir süreçmişYok kuzum en doğru sonuç NT ve kan .
Yok kuzum en doğru sonuç NT ve kanBurun kemiği olmaması down sendromlu olduğunun kesin kanıtı mi arkadaşlar
Ayy aynen canım ya .Allah korusun inşallah sağ salim bi doğursaydik, hamilelik gercekten çok zor bir süreçmiş
Değilmiş canım burun kemiği olmayıp normal doğanlar da varmış. Senin bebişin burun kemiği göründü müBurun kemiği olmaması down sendromlu olduğunun kesin kanıtı mi arkadaşlar
Evet canım şükür gayet net belli kuzumun, ancak ikili taramada kan değerim de yüksek riskli çıktıDeğilmiş canım burun kemiği olmayıp normal doğanlar da varmış. Senin bebişin burun kemiği göründü mü
Merhaba sonucunuz ne çıktı.Bende tam 12 haftalık gittim hatta 11+6 dı 12+0 ölçüldü. Ense kalınlığı 1.07 ama burun kemiği göremedi. Yarın tekrar dra gidicem ama içim içimi yiyorSizin adınıza çok sevindim. Allah sağlıklı uzun ömürler versin
Merhaba iki üç gün sonra tekrar gittim ve burnu gördük dr pozisyondan göremedim dedi. İkili testimizde bormal geldi çok şükürMerhaba sonucunuz ne çıktı.
İnşallah herşey yolundadır
İkili tarama sonucunuz ne çıktı hatırlıyor musunuzEvet canım şükür gayet net belli kuzumun, ancak ikili taramada kan değerim de yüksek riskli çıktı
Ohh çok sevindim sağlıcakla kavuşun bebeğinize.Merhaba iki üç gün sonra tekrar gittim ve burnu gördük dr pozisyondan göremedim dedi. İkili testimizde bormal geldi çok şükürteşekkür ederim iyi dilekleriniz için
Benim 2li 72/1İkili tarama sonucunuz ne çıktı hatırlıyor musunuz
Benim 1/128 doktor çok yüksek risk dedi.