• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Yol Ayrımından Hangisi?

yesilgunes

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2024
213
110
18
23
Merhaba
İstanbul'da aylık 14 bin TL ile bir öğrenci yaşayabilir mi? Ulaşım, yemek vs ücretlerini de düşünürsek.
İstanbul'da okursam KYK yurdun da kalacağım. Hiç tanıdığım yok.

Aile evin de okursam yemek masrafı olmayacak, evden götüreceğim, dışarı da yemek yemeyi sevmiyorum. Ulaşım ücretim pek olmayacak, istediğim okul eve yakın. Geri kalan para cebim de kalacak.

Ailem baskıcı değildir, İstanbul'da okumayı istememin nedeni deneyim, farklılık vs için. Ama ne kadar mantıklı olur, zorlanır mıyım bilmiyorum. Kararsızım.

Burs çıkar mı size acaba? Hangi şehirdesiniz geçerli bir okul mu memleketinizdeki? İstediğiniz bölüm nedir? Yorumlar bunlara göre şekillenir.

Ne okuyacaksın?eğer illa büyükşehirde okunacak bir bölüm değilse hiç tavsiye etmiyorum.ailenin yanında oku maddi olarak zorlanmazsın.artık her şey çok pahalı değmez.

hangi okula gelmek istiyorsun hangi okullar arasında gidip geliyorsun, normal bı bölümse boşuna ugrasma yetmiyor istanbulda yaşama para, her hangi bir yerde de okuyabilirsin, bende İstanbul'da okudum ama aynı bölümü başka bir yerde daha az masrafla okurdum, tek artısı okulumun adı iste

Merhaba
İstanbul'da aylık 14 bin TL ile bir öğrenci yaşayabilir mi? Ulaşım, yemek vs ücretlerini de düşünürsek.

Aile evin de okursam yemek masrafı olmayacak, evden götüreceğim, dışarı da yemek yemeyi sevmiyorum. Ulaşım ücretim pek olmayacak, istediğim okul eve yakın. Geri kalan para cebim de kalacak.

Ailem baskıcı değildir, İstanbul'da okumayı istememin nedeni deneyim, farklılık vs için. Ama ne kadar mantıklı olur, zorlanır mıyım bilmiyorum. Kararsızım.
İstanbul'da okuyacağınız üniversite ve bölüm ile memleketinizde okuyacağınız üniversite bölüm eşdeğer ise ben aile evinizde okuyun derim. (İstanbul zor bir şehir ve deprem riski yüksek)

Ailenin yanında oku bence. İyi bir iş bul ister İstanbul’da ister yurt dışında yaşarsın.

İstanbul'da okuyacağınız üniversite ve bölüm ile memleketinizde okuyacağınız üniversite bölüm eşdeğer ise ben aile evinizde okuyun derim. (İstanbul zor bir şehir ve deprem riski yüksek)
ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji diye düşündüm hep

açıkçası ben her şartta istanbulu tercih ederdim

hangi okula gelmek istiyorsun hangi okullar arasında gidip geliyorsun, normal bı bölümse boşuna ugrasma yetmiyor istanbulda yaşama para, her hangi bir yerde de okuyabilirsin, bende İstanbul'da okudum ama aynı bölümü başka bir yerde daha az masrafla okurdum, tek artısı okulumun adı iste
ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji düşünüyorum

ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji diye düşündüm hep
Daha yılın ortasındayız, okuyacağın yer belli değil, sınav puanın belli değil. İstanbulun her ilçesi başka bir şehir gibi. Kazanırsan hangi ilçede olacağına bağlı olarak masrafın değişir. Kyk yurdunun çıkacağından bu kadar emin olman da ilginç. İstanbula gelen öğrencilerin herhalde yüzde 10’una anca kyk yurdu çıkıyodur.

Burs çıkar mı size acaba? Hangi şehirdesiniz geçerli bir okul mu memleketinizdeki? İstediğiniz bölüm nedir? Yorumlar bunlara göre şekillenir.
Burs çıkar mı bilmiyorum, ailemin maddi durumu orta. Kyk bursu çıkar diye düşünüyorum.
Ben Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji düşünüyorum.

ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji düşünüyorum
Sen olasılık ihtimalinden bahsediyorsun, burs, KYK, okul hepsi olasılıga bağlı, hiçbir şey planladigin gibi gitmeyebilir, hayal kırıklığı yaşamanı istemem, daha planlı gidersen iyi olur, ailenle okulunu bitir, İstanbul'da gezmeye de gelirsin iş kurup yaşamaya da gelirsin okumak için belirli bütçeyle sıkıntılı olabilir, gerçekten pahalı olur hesabına uymaz

Deneyim olur diye düşünüyorum ben de ama 14 bin TL ile zorlanirim gibi geliyor. İstanbulu da hiç bilmiyorum
Yarı aç yarı tok bir öğrencilik geçirmiş biri olarak 14bin benim için iyi para :KK53: ailemden hiç destek yoktu sadece öğrenci kredim vardı 270 tl falan. Akşamları çalışıyordum vs vs. Bence aile yanında üniv okumakla başka şehirde okumak arasında çok fark var. Tabi tercih meselesi.

Daha yılın ortasındayız, okuyacağın yer belli değil, sınav puanın belli değil. İstanbulun her ilçesi başka bir şehir gibi. Kazanırsan hangi ilçede olacağına bağlı olarak masrafın değişir. Kyk yurdunun çıkacağından bu kadar emin olman da ilginç. İstanbula gelen öğrencilerin herhalde yüzde 10’una anca kyk yurdu çıkıyodur.
Kyk bir ihtimal diye düşündüm. Olmaz da özel yurtlar da var. Ama onların aylık ücretlerini karşılayamam bile

Sen olasılık ihtimalinden bahsediyorsun, burs, KYK, okul hepsi olasılıga bağlı, hiçbir şey planladigin gibi gitmeyebilir, hayal kırıklığı yaşamanı istemem, daha planlı gidersen iyi olur, ailenle okulunu bitir, İstanbul'da gezmeye de gelirsin iş kurup yaşamaya da gelirsin okumak için belirli bütçeyle sıkıntılı olabilir, gerçekten pahalı olur hesabına uymaz
Haklısınız aslinda, bunlar sınavdan sonra netleşecek şeyler

Bilmediğiniz çok büyük bi şehirde tek başınıza afallayabilirsiniz. Yapamaz mısınız yaparsınız. Ama biraz gözünüz açık ve kendinizi korumayı biliyor olmalısınız. Mesela Avrupa ve Anadolu yakası arasında dağlar kadar yaşam kalitesi farkı yaratan ilçeler var. Özellikle gözde, nispeten güvenli ilçelerde yaşam çok pahalı mümkün değil 14 binle geçinemezsiniz. Kykda yaşamayı falan geçtim yani öğrencisiniz sonuçta arkadaşlarla bi kafeye gitmek en az 300-400 lira şu anda. Tabi dümdüz çay içip çıkmayacaksanız ki pek mümkün olmayabilir. Kaliteli yemeklerde 500-600 en az tutacak ücret her seferinde. Normalde İstanbul bir birey olarak hayata tutunmak için çok uygun bi şehir olsa da bence şu an hem kişisel olarak hem deprem riski vs etkenlerle pek güvenli bi şehir değil. Metrolar falan inanılmaz dolu oluyor. Sakin bi hayatınız varsa İstanbul size boğabilir. Yerinizde olsaydım kendi memleketimde ya da başka büyük şehirlerde okumayı tercih ederdim. Bunu da İstanbul'da doğmuş büyümüş biri olarak söylüyorum. Hayatım eğer beni farklı bi şehre yönlendirebilecek nitelikte olsaydı hiç durmazdım.

Merhaba

Bence direk yaşadığınız yerde okuyun derim bir yskinimda aynı sizin dusuncenizle şehir dışında okudu sonra yapamadı geri geldi

Back