İki yıl önce kilosu 5 TL idi şimdi çöpe gidiyor!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Türkiye’de plansız üretim üreticiyi mağdur ederken israfa da nede oluyor. İki yıl önce kilosu 5 TL’ye çıkarak kriz yaratan ve gramla satılan patates bugün çöpe dökülmeye başlandı.
Sitene Ekle

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Aydın’da semt pazarlarında satılmayan patatesleri tezgahtan çuvala bile koymaya zahmet etmeyen pazarcılar satılmayan patatesler döküp gidiyor. Önceki yıl fiyatının yüksek olması nedeniyle zaman zaman ithal edilmesi bile gündeme gelen patates, üreticisinin yüzünü güldürmedi.

KİLOSU TARLADA 20 KURUŞ

Kilosu tarlada 20 kuruşa Pazar tezgahlarında ise 33 kuruş ile 50 kuruşa kadar düşen patates yollara dökülmeye başlandı. Her türlü yemeği yapılmasına rağmen patatesin bu yıl hiç para etmediğini belirten pazarcılar, nakliyesi fiyatından pahalıya geldiği için taşımadıklarını ifade ettiler.

Patatesin her dönem tüketilen bir gıda olduğunu yemeğinden böreğine, haşlamasından kızartmasına kadar sofralarda her şekilde yer aldığını belirten vatandaşlar patatesin bu şekilde dökülmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek “Pazarcı bedava veremiyor, vatandaş çöpten toplamaya utanıyor. Sonuçta milli servet bir şekilde çöpe gidiyor ve israf oluyor” diye konuştular.

http://www.milliyet.com.tr/iki-yil-once-kilosu-5-tl-idi-simdi-ekonomi-2261610/

günah yahu neden dökmüşler, iyice kafayı yediler..

Ellerinde fazla kalmış galiba , atacaklarına ihtiyaç sahiplerine verselermiş keşke.

Millet canileşti ya, hayret versene bir sürü fakir var... Ertesi sen de ekinlerde sıkıntı olunca da ağlarsanız ...

Daha dün pazardan patetes aldım ve kızartma yaptım ama hiçte lezzetli değildi piyasada hep kötü tohum sarı patates olsa satılır , kalitesiz patatesi böyle satamazlar işte çöpe dökülür çiftçi artık kaliteli tohum eksin , bu domatestede geçerli mısırdada yoksa emekllerini çöpe dökecekler

çayları da böyle döktüklerini duyuyordum önceki yıllarda, tütünleri de hatta.. daha az olsun daha kıymeti artsın diye. ayıp yazık günah ya, o ekine tohuma toprağa emeğe yazık.

Ne patatesler patates gibi ne de oteki sebzeler, hicbi sebzede meyvede tat yok.

Hele de salatalik kac yildir dogru duzgun bi salatalik yiyemedim ,5liraya alsam da kotu 1liraya alsam da :/

Ne patatesler patates gibi ne de oteki sebzeler, hicbi sebzede meyvede tat yok.

Hele de salatalik kac yildir dogru duzgun bi salatalik yiyemedim ,5liraya alsam da kotu 1liraya alsam da :/

belkide insanların psikolojisi toplu olarak bundan bozuluyordur, hiç bişey doğal değil, haliyle gerekli vitamin mireral alınamıyor

Ruslar sebze ve meyveyi geri göndermede haklı ,

Tohumların kalitesi artmalı , bu tohumları kimler piyasaya sürüyor
bir araştırmak geliştirmek lazım

yanlış biliyorsam düzeltilsin de galiba tohumlar artık tek yerden alınmak zorunda amerikadaki sistem gibi yani, ee devletin verdiği tohumlarda gdo lu, hibrit vs
amerikada kendi doğal tohumunu yapan var mı diye çiftçilerin peşine dedektif takılıyormuş yakında bizde de olursa şaşırmam, gerçi bizde kimse kendi tohumumu yetiştireyim zahmetine girmiyordur bile

Bende buna hastayım
Ellerine ne geçiyorsa döküyorlar sokağa
Tepkiymiş
Sanki sen sokağa dökünce malının değeri artıcak
Götür ver bir kuruma yada dağıt etrafında alım gücü olmayana
Bide domatesleri böyle döküyorlar onlara ayrı gıcığım

belkide insanların psikolojisi toplu olarak bundan bozuluyordur, hiç bişey doğal değil, haliyle gerekli vitamin mireral alınamıyor

Bence de.

Kanserin bu kadar artmasinin bi sebebi de bu gdo lu sebze,meyveler maalesef.Tohumlarin israilden alindigini ,o tohumdan tekrar tohum elde edilmedigini ve ciftcinin kendi tohumunu yetistirmesinin yasaklandigini okumustum bi yerde,iyice arastirmak lazim tabi haberi.

Şunu ayarlayamazmı tarım politikasının başındakiler ülkede ne kadar hangi ürün yetişiyor ihtiyaç ne kadar ortalama ithalat ihracat ne kadar ürünler buna göre yetiştirilse
Tarımla uğraşmak emek gerektiren zor bir iş çiftçiyi de anlamak lazım

Tohumlar Israilden aliniyo diye bi haber okumustum ama ne kadar dogru hic arastirmamistim.

Devlet tarafindan kokten bi duzenleme yapilmasi sart bence de,ne yedigimizi bilmiyoruz resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…