• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İki sorum ve sorunum var lütfen yardım...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mart09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
1.388
271
123
Merhabalar,
İlk sorum:hiç birşey yemeyen kızımın asıl sorununun kaşık olduğunu keşfetmiş bulunuyorum. Ağzına birseyi elimle koydugumda çok sorun çıkartmıyor ama kaşığın içi boşken bile ağzını açmıyor ve ağlamaya başlıyor. Siz bu kaşık sorununu nasıl çözdünüz???
İkinci sorum: Kızımı halen emziriyorum ve yanındada neredeyse 1 aydır ek gıdaya başlamaya calısıyoruz ama asla hiçbirsey yediremiyorum. Şimdi ben devam sütü yada kaşık maması almalımıyım. Yani bu devam sütünü ve kaşık mamalarını bebeklerin ne zaman yemesi gerekiyor????

bebekler diş cıkarma dönemlerinde kaşık istemiyorlar.acıtıyor sanırım
yumuşak silikon kaşıklar deniyebilirsin.
yada biberonun agız kısmını biraz kesip ordan yemesini saglayabilirsin.ben bi dönem bu şekilde yedirdirmiştim mecburen

şuan bebegine ek gıdaları tadımlık verceksin.öyle cok yemesini bekleme.1 tatlı kaşıgı bile yese yeter ona şimdilik.
kaşık mamasını da kahvaltı bulamacında kullanabilirsin
devam sütüyle kaşık mamasını karıştırıp içine peynir ,gün aşırı yumurtanın sarısı (önce ceyrekten başlıcan sonra arttırcan) recel koyabilirsin

canım ben emzirdikten 10 dk sonra falan mamasını veriyorum...benim oğluş devam sütünü hiç sevmedi ya... hiçbişeyin içinde yemedi içmedi... 1 ay uğraştım.. sonunda milupanın sütlü portakallı mısırlı kahvaltı mamasını aldım.. onun içine pekmez peynir, falan koyup veriyorum severek yiyor:nazar:

ben yumuşak silikon kaşıklardan kullanıyorum çok işe yaradı.yemeğini yedikten sonra kaşığı kapıp damaklarını kaşıyor. benim tavsiyem önce gıdaları tek tek tattır.hem tatlarını tanır hemde alerjisi olup olmadığınıda anlarsın.oğlumda sorun çıkrmıştı ek gıdaya geçişte,baktımki meğer lezzetini sevmemiş.şimdi yemeklerine bir tutam nane ve fındık kadar tereyağı ekliyorum.bide yoğurt sevdiğinden çorbalarına yoğurtlu terbiye yapyorum,işe yarıyor.
unutmadan ekleyeyim,mama sandalyesi çok işe yarıyor.eğer yoksa kucağında siz yemek yerken dene,taklit etmek için yer.kolay gelsin.

ben yumuşak silikon kaşıklardan kullanıyorum çok işe yaradı.yemeğini yedikten sonra kaşığı kapıp damaklarını kaşıyor. benim tavsiyem önce gıdaları tek tek tattır.hem tatlarını tanır hemde alerjisi olup olmadığınıda anlarsın.oğlumda sorun çıkrmıştı ek gıdaya geçişte,baktımki meğer lezzetini sevmemiş.şimdi yemeklerine bir tutam nane ve fındık kadar tereyağı ekliyorum.bide yoğurt sevdiğinden çorbalarına yoğurtlu terbiye yapyorum,işe yarıyor.
unutmadan ekleyeyim,mama sandalyesi çok işe yarıyor.eğer yoksa kucağında siz yemek yerken dene,taklit etmek için yer.kolay gelsin.yerimseniben

emziriyosanız sütünüz yeterliyse niye devam sütü kullanıcaksınızki.kendi sütünüzlede kahvaltı bulamacı hazırlayabilirsiniz.sütünüzle yoğurt yapabilirsiniz.kaşık mamalarına bir sözüm yok.ama sütünüz varsa devam mamalarını boşverin yaa.böyle konuştuğumada bakmayın arkadaşlar benim oğlum hiç anne sütü almadı,bu yüzden çok dertliyim.silikon kaşık kullanabilirsin.birde reklamlarda falan yedirmeyi dene.benim oğlumda reklamlar çok iş yaramıştı.

Back