İki senedir evliliğimiz rayında gitmiş değil

gulayse27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
8
0
0
42
İstanbul
Merhabar,
Arkadaşlar 2 yıllık evliyim, bebeğimiz yok,2 senedir evliliğimiz rayında gitmiş değil.hep kavga gürültü inatlaşma ama sonrası barışıyoruz tabi, ama 2 gün sonra yine çatışma üstelik saçma sapan konular yüzünden atışıyoruz,abartılcak bişey yok.eşim Trabzonlu acayip inat,ben ekim ayında bi tartışma yaşadık eşim annemi aradı terbiyesizlik yaptı gece gece telefonla beni karaladı hiçbişey yapmadığım halde,ailemde babamda sinirlendi beni aradı kızım toparlan hemen eve gel dedi,babamlarla yarım saatlik mesafede oturuyoruz.bende bana çok kötü davrandı kırdı,ve bende gittim 1,5 ay dönmedim,eşim ne aradı ne sordu ailesi aramadı ama haklıyım hiçbişey yok ortada,ailesi bilmesine ragmen 1,5ay kimse aramadı,kurban bayramı yaklaşırken dayanamadım ve artık şunu bitecekse bitsin gibisine konuşmak istedim eşimle, ne olcaksa olsun gibi konuşmaya gittiğimde ben seni seviyorum ayrılmak istemiyorum tabi saç sakal birbirine girmiş,dön evine dedi özür diledi,neyse babamlara geldi bayram günü ve bi şekılde halloldu barıştık,kasım ayında evime döndüm.1 ay oldu fena değil iyi gidiyor geçmişi açmıycaz diye söz verdik,bebek yapçaz diye söz verdik,maddi konularmız açık olcak dedik(bende çalışıyorum)ama ben herşeyı yaparken madden açığım geçmişi açmıyorum konuşurken sakinim ufak bi sürtüşme dahi olsa kırıcı oldu bazen yinede serin kanlı ve sakin davrandım ama o hiçbir sözünde durmuyoruz, ne yapıcı tartışıyor,ne sakin davranıyor,nede maddi yönden açık...benim maaşımla dün akşam altın aldık birikim yapalım diye yani hiç param kalmadı,bugün sabah işteyım tel.açtım.canım benım tel..faturamı senınkı gibi otomatık ödemeye aldırırmısın bugün cuma p.tesi son gün dedim.bu durakladı,ve sen bu maddi konularıma neden giriyorsun dedi,işime ne karışıyorsun zaten sen öncedende böyleydın dedi^,'yok babana paramı gönderiyorsun, kardeşine mi gönderiyorsun sorular soruyorsun dedi bana e tabiki durup dururken sormuyorum,ama gecen gün doşalacaktık bıraz bankamatıgın önüne geldık baktım kardeşine 100 tl gönderıyor hayırdır dedım,borç almıştım bu o dedi, hiçte inandırıcı değil,o kardeşinden nefret ediyorum bi türlü düşmedi yakamızdan adam okumuş avukat olmuş yeni mezun çalışıyoda abisnden para istiyor hıyar herif,iyide ben birikim yapalım dıyorum ilerde bebek için, bu hıyar kardeşine bakıp duruyor,babası annesi soğuk buzdolabının tekı zaten.bide üstüne buraya taşınıyorlar yılbaşı gelmeden istanbula...taaa trabzon dan...deliricem bu sabah bunun yüzünden eşimle tartıştık akşam nolcak ama benım düşüncem hesaplarımız açık olsun ıstıyorum para bırıktırelım ne bu devamlı para gönderıoyor,üstelık eşim aylık maaşla çalışan biri değil esnaf oldugu için ne aldıgımız ne verdıgımız bılınmıyor çünkü ne kadar kazandıgını bılmıyorum gızlıyor,sorsam sanane dıyor,ama bende ıstıyorumkı bu gün şu kadar kazandım veya 3 gün sonra şu kadar para gelcek,bunun gibi açık olalım istiyorum hiç sözünde durmuyor,şimdide diyorkı ben sana ne bebek için ne başka şey için söz vermedım dıye sert sert bagıra bagıra konuşuyor akşam evde kaba yani...ama sevıyorumda tamam oda sevıyor,ama bebek şuan olmaz dıyor ben 1 ay babamda kalınca söz verdı buluştuk oturduk şuan bana böyle yapıyo ...akşam şimdi konuşurken bana yıne bagıra bagıra konuşacak ıllaaa kendısı üstün haklı kendı dedıgı olcak..şimdi maddi açık olalım kımseye para gönderme desem bagırcak cagırcak yapıcı tartışmayacak offff

insallah düzelirsiniz diyecegim ama ben bekar bırı oldugum halde pek uzuldum ve bu gıbı olaylar ıster ıstemez yasamımızda etkılenıyoruz.
ama sıze dıye bılecegım bu kavga gürültü artık alışkanlık halıne dönusmus ayrı kalsanızda olmuyor bır olsanızda kavgalarınız bırbırınıze olan saygınızı yıtırmeye ve sonrasındada bırbırınızden nefret etmeye kadar gelebılır sızın sorununuzu cocuk asla çözemez rutınleşmıs olsada evlılıgınız, bensıze tek tavsıyem esınıze aılesı hakkında hıc bır sey bahsetmemenız ve kıme ne verdı ne aldı bunları sormamanız. esınızın ailesinden de baskılar olusuyor olabılır. bu durum esınızı ve evlılıgınızı sıkıntıya sokuyor. esınıze hak verın ve ne derse yapmaya calısın o sıze ıster ıstemez bu durumdan dolayı daha sakın sekılde kendını acacaktır.. :40:

yorumunuz için tşk ederim, dediğiniz gibi aslında alışkanlık oluşmuş,2 yıldır....bebek istiyorum ama yaşım geçti senınde dıyorum ..o istemıyor söz verdiğini halde...para konusunda ben gönderırırım karışamazsın falan böle asabi tavırlar ,e şimdi aileside taşıınıyor yandık ne yandık...bi pazar evdeyız , 1 aydır ayrıydım daha yenı yenı pazar günlerı benımle dolaşmaya çıkıyor vakıt gecırıyoruz derken şimdi onların taşınması ıle pazarlarımız zehır olcak çünkü gitmek ısteyecek her hafta bende hayır dersem benım koca bıraz başına buyruk o zaman ben gıdıyorum dıycek akşama kadar orda durcak veya oraya gıdıyorum dıyerek 1 saat orda durcak ardından gezecek kendı çevresıyle, ben ıse evde :( yanı kara günler bizi beklıyor off Allahım offf neler olcak neler aklım almıyor

eşinin en çok maddi konularda sana ne demesine takıldım :19:eşin galiba evliliğin ne demek olduğunu bilmiyor.bu erkekler çocuk gibiler bazen herşeyi biz kadınların onlara öğretmesi gerekiyor.sabrın varsa güzellikle sakince eşine evliliği anlat canım ortak bir hayat nasıl olur öğrenmeli aslında 2 yılda bu bilince varmalıydı zaten:31:sanırım inatçı biri eşin işin zor çok sabırlı olmalısın umarım herşey yoluna girer canım:31:

bız burada ne anlatırsak anlatalım sen en ıyı tanıyansındır ailenı oyuzden bu gıbı durumlarda senın piskolejını etkıler bence kendı kendının doktoru ol. cunku ınsanlar nezaman bırseyler paylasmaya basladı nezaman herkez aile vesair ılıskılere gırmeye basladı duzen bıttı evlılık pamuk ıplıgıne dönustü.
Sana sadece hıc bırseyı kafana takma ve bugun kendımı ve etrafımdakılerı nasıl mutlu edebılırım dıye dusun cunku bunları kafana takarsan hem ıs hemde sosyal yasantında ailende vesair her yerde sıkıntı yasarsın kendınce bu evlılıkte hangı taslar nereye gelmelı dıye dusun. ama piskolejını bozma mutlu ol.
esını mutlu et ve nereye gıderse gıtsın en mutlu olabıldıgı senın yanın oldugunu bılsın... hayat guzel tadını cıkar mevlam neylerse guzel eyler guzel dusuncelerın olması ınancıyla... :nazar:

yasın kac olursa olsun bak ben oldum 30 ama halen bekar olarak hayatımı yasıyorum:43::9: önemlı olan hayırlısı canım gerısı hayatın bahanesı ;)

kız nerdende buldun Trabzonlu adamı :) Benim eşim de Trabzonlu..Zor adamlar vesselam :) Ani çıkışlar, tartışırken hemen celallenmeler bizimkinde de var. Bu durum da yapıcı olup onu sakinleştirmek sana düşünüyor. Bence senin dikkat etmen gereken hassas olduğu konulara dikkat etmek ve yapıcı olmaya calışmak olsun.Bu para konusunda cok fazla üzerine gitme.Arkadaşın da dediği gibi zamanla kendiliğinden paylaşacak zaten.Hatta ihtiyacı varsa tabiki gönderelim kardeşine de :) çünkü kardeşi istedikten sonra yüreği elvermiyecek zaten göndermemeye. Sen bu konuda anlayışlı yaklaşırsan o aldığını verdiğini gizlemeye çalışmaz. Kayınvalidenlerin taşınmasına gelince tüm pazarları onunla gecirmek zorunda değilsin baktın olmuyor bi hobi bulursun.Kurslara gidersin..Bişekilde vaktini tamamen onlara harcamamanın yolunu bulursun..Şİmdiden bunların sıkıntısına sokma kendini hele bir tasınsınlar...

arkadaşım eşine evliliğin ne olduğunu nasıl sorumlulukların olduğunu anlatmalısın bilinçlendirmelisin hala anlamamakta ısrar ediyosa inat ediyosa sen de onun sana yaptıklarının aynısını ona yapmalısın bu defa ister istemez anlayacaktır. tabi bunları yaparken saygını yitirmeden sakin sabırlı bi şekilde ielrlemelisin.. erkekler çocuk gibi olabiliyolar bazen onu ancak sen kendine getirebilirsin. ailesi gelsin ona takılma o kadar herşey olacağına varır. sen sadece sukunetini koru..

ben anlattıyorum evlilikle ilgili bak öle olmaz yanlış yapıyorsun yanlış konuşuyorsun gizli saklı olmaz desemde inat anacım inat bildiğini yapıyor kardeşi bile demişti abim doğru olan bişeyi inadı oldugu için yapmaz inat için bildiğini burnunun dikini yapar demişti kardeşi... Allahın lazı:)
yaa neyse şimdilik güzel gidiyor eve döndüğümden beri fakat aileme gidip gelmiyor konusu açlışdıgında deliriyor...halbukı aılem çok yakında araba ıle 10 dk mesafede...biraz sabır dedım bende lafını açmıyorum aılemın gıdelım demıyorum onlarda gelmıyor...bakalım nolacak....ben bebek istiyorum bana 1 ay ayrı kaldıgımızda barışmak ıstedıgınde tmm söz hemen yapacaz demişti ama nafile sözü havada kaldı hanıı hep korunuyo hep...hiç istemıyor şuanda resmnen kandırdı benı...nolcak şimdi? neymiş efendım daha eve yenı döndün 2 yıldır aşaadıgımız konuları 1 ay ayrı kalınca aştıkmı falan filan...offf bebek ıstıyorum yaa yaş 29 ....o 35 .....bebek amca teyze dıycek..Ulan Trabzonluuuuuuuu......:)

ben anlattıyorum evlilikle ilgili bak öle olmaz yanlış yapıyorsun yanlış konuşuyorsun gizli saklı olmaz desemde inat anacım inat bildiğini yapıyor kardeşi bile demişti abim doğru olan bişeyi inadı oldugu için yapmaz inat için bildiğini burnunun dikini yapar demişti kardeşi... Allahın lazı:)
yaa neyse şimdilik güzel gidiyor eve döndüğümden beri fakat aileme gidip gelmiyor konusu açlışdıgında deliriyor...halbukı aılem çok yakında araba ıle 10 dk mesafede...biraz sabır dedım bende lafını açmıyorum aılemın gıdelım demıyorum onlarda gelmıyor...bakalım nolacak....ben bebek istiyorum bana 1 ay ayrı kaldıgımızda barışmak ıstedıgınde tmm söz hemen yapacaz demişti ama nafile sözü havada kaldı hanıı hep korunuyo hep...hiç istemıyor şuanda resmnen kandırdı benı...nolcak şimdi? neymiş efendım daha eve yenı döndün 2 yıldır aşaadıgımız konuları 1 ay ayrı kalınca aştıkmı falan filan...offf bebek ıstıyorum yaa yaş 29 ....o 35 .....bebek amca teyze dıycek..Ulan Trabzonluuuuuuuu......:)

Bence bunun Trabznla filan alakası yok.. Bölgesel suçlamayalım lütfen..
Bende eşimde trabznluyum ama aramızda bir kere para mevzusu geçmedi..
yada dediğin diger sorunlar...
Ben eşinin sevdiginden ve sana olan inancından şüphe duydum yazdıklarınıza istinaden..
çocuk için o ısrar etmesi gerekirken o istemiyor..
Ailene deger vermiyor..
ama düşünmelikii ben deger verirsem eşimde benim aileme deger verir onlar büyük.. olması gerekn sadece saygı...
işte burada eşinin düşüncesiz oldugu çıkıyor ortaya..
Yatırım yapalım demiş. ama eşin bu yatırımı tek taraflı söz vermiş anlaşılan..
sadece sen maaşınla altın yapacaksın o parası için sanane diycek
ve bir telefon faturanı ble ödemezden aciz olacak..
Bence yatırım yap ama kendin için..
Çünkü eşin bu huylarıyla giderse yarını parlak görünmüyor..
Çocuk içinde bence sende düşün.. Böyle bir insan baba olup ailesine sahip çıkabilecekmi ??
sana , çocuguna huzur verecekmi..
Bu adam ilerde çocugun eksiklerinde sen gör der...
İyi düşün.. İnşallah çözersin..

Son düzenleme:
bu kadar sorunlu bir evliliğe çocuk gelmesi işleri dahada zorlaştırır:34:

güzelim evliliğinde sıkıntıların var, bebek yapmak çözümmü???
gidişata göre uygun bi zamanda streslerin en asgari seviyeye indiginde yaparsınız

off bilmiyorum ya dediğin gibi ailemi ne arıyor ne soruyor adamcagız da ne kadar düşkün ona hele annem ay gelsın şunu yapayım bu yemegı yapayım oğlum çayın bıtmış falan ayy anne ne bu ya dıyorum yapma öle dıyorum şımartma dıyorum ama annem yapıyor yinede ee benımde doğal olarak onun ailesını arayıp sorasım gelmıyor aynı odundan farkları yok buzdolabı gibi mübarek konuşmaları.... arıyorum alo baba nasılsın dıyorum babasını eşimin ...aynen böyle: efendım dıye açıyor... nasılsın baba dıyorum iyi diyor susuyor....içimden Allahın öküzüüüüüüü dıyorum bende ıyıyım dıyorum artık ee söle hayırdır dıyor...şimdi böle odun bı ınsanı bı daha arayasın gelırmı gelmez....annesını de aynı gecen gene aradım naber anne nasılsın dedım...iyi noldu hayırdır dıyor...hey yarabbım sinirlendım bende ay anne noldu hayırdırımı var öylesıne aradım yaa alla allaaa dedım tmm neyse görüşürüz dedım kapattım....
benım aılem ıse abımde 1 yıllık evlı ....gelınlerını arıyorlar benım ailem kızım yavruım nasılsın özledım yaa gelınım bugün benı aramadı bak falan dıye esprı yapıyor annem gülüşüyorlar.....üzülüyorum yaa benımkı neden odun dıye off Allah sonumu hayır etsın inşallah herşey güzel olur

Canım kendi ağzınla demişsin evliliğinin 2 yıldır rayına oturmadığını...peki bu kadar sorun varken çocuk yapman sorun üstüne sorun eklemeyecek mi? Eşin baba olmaya hazır değil demekki, istemiyorum diyormuş bence bu konuda diretme önce sorunlarını halletmeye çalışın, aranızdaki huzuru sağlayın. İnşallah herşey gönlünce olur.

bebeği yaş oldu 29 ne zaman hamıle kalcamda 1 yıl karnında kalıyorda çok uzun zaman yaşım geçtı bu yüzden bebek ıstıyorum allah hayırlı zamanda nasip eder inşallah

canım, 1,5 yıllık evliyim benim de çocuğum yok. ben de 29um.eşimin seninki gibi kendi işi. ben eşime hiç sormam "ne kazandın, ne verdin, kime verdin" maddi konulara karışmam hiç. ama benim telefon faturam otomatik ödemede. ben çalışmıyorum. evin herşeyi onda. ben tutumluyumdur fazla masraf etmem ama sorar paran var mı diye... yani benim karışmamam şöyle ki, evi geçindiriyor adam üstüne artıyorsa ailesine de veriyorsa helali hoş olsun ki bilirim annesine verir. kaç yaşında adam o sorumluluğu almalı. ben de o yüzden karışmam. erkek erkekliğini bilecek. sen tamam eşine sorma ne kazandığını ama senin maaşınla altın almışsınız biliyor insan kendi der karıcığım senin paran kalmadı diye. sen çalıştığın için sana para yok ailesine var... olmaz. senin faturan ödenmeyecek o kardeşine para yollayacak... senin sorumluluğunu alması gerek. bunu öğrenmeden de çocuk yapma. yarın çalışamayacaksın ne yapacak o zaman? güzellikle de ki "ben sana para hesabı sormadım dedim ki benim tüm paramla altın aldık benim faturamın günü geldi ve ödeyecek param olmadığını biliyorsun. kocama faturamı ödemesini söyledim, kime söyleyecektim, borç mu alsaydım" de. üstüne konuşursa ki konuşur sus, kavga etme. böyle böyle öğret adama... yoksa işin çok zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
kardesım daha evlılıgın oturmamıs ne bebgegınde bahsedıyorsun helekı anladıgım kadarıyla esın ıstemıyo bebek duzelır sanma daha sarpa sarar bence once oturt evlılıgını 3 gun sonra bosanmaya kalkma bende trabzonlu bırıyle evlıyım ve cok zor anlsaması gercekten . eger alttan alırım sıneye cekerım dıyosan yap bebegı ama en ufak seydede bıttı deme cunku cocuk gırdımı ıse hersey cok baska olacak

1.5 aydan sonra hala burnu sürtülmemiş...
Bence bebeği ertele, hiç uygun zaman gibi görünmedi bana...

Back