- 19 Haziran 2013
- 24.858
- 62.723
- 30
Yine bir yarışma ve yine ben karşınızdayımmmmm
Her tarifte illa birşey bulmak için baya çaba sarfediyorum . Bu seferde bu çilekler için o kadar çoook uğraştım ki. En son ' amannn bee süslemeside eksik kalsın ' diyeceken karşıma çıktı
Şimdi Kek Tarifim bütünnn incelikleriyle , Püf noktalarıyla karşınızda .
Şimdiden yarışmaya katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum .
İnşallah yine ben kazanırım
Malzemeler;
Üzeri için:
Veee Sunum ...
Ay sütlü tatlı kategorısınde aldıgım hedıyemle sunum yaptım
Tekrar teşekkürler Kazen ve Lisabella
Her tarifte illa birşey bulmak için baya çaba sarfediyorum . Bu seferde bu çilekler için o kadar çoook uğraştım ki. En son ' amannn bee süslemeside eksik kalsın ' diyeceken karşıma çıktı
Şimdi Kek Tarifim bütünnn incelikleriyle , Püf noktalarıyla karşınızda .
Şimdiden yarışmaya katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum .
İnşallah yine ben kazanırım
Malzemeler;
- 5 adet yumurta
- 2 çay bardağı Şeker
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı Tereyağ (eritilmiş )
- 1 çay bardağı Süt
- 1 çay bardağı Siviyag
- Yarım çay bardağı Sicak su
- 1 paket Vanilya
- 1 paket Kabartmatozu
- 1 tatlı kaşığı Limon suyu
- Bir fiske Tuz
- 6 çay bardağı Un
Üzeri için:
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- İlk başta kek kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. ( Dolaba kaldırma sebebı kek harcını hazırlarken yağ eriyip kek harıcını döktüğümüzde kekle karışmasın diye.. )
- Daha sonra 5 yumurta akını çırpma kabına alın . (İçinde azıcık bile yumurta sarısı olmasın yoksa kar haline gelmez. )
- İçine bir fiske tuz.
- Yumurta akı köpürdüğünde içine bir çay bardağı şekeri ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave ediyoruz.(Limon suyu yumurta akınızı asit oldugu için tutma görevi görecek . Kekınızın sonradan çökmesını engelleyecek. )
- Yumurta akı 2. resımdekı gibi olunca işlem tamamdır.
- 5 yumurta sarısını kaseye alalım . 1 çay bardağı şeker , 1 paket vanilya ve yarım çay bardağı sıcak su(serçe parmağınızı içine soktuguuzda hafif yanıyor gibi olması yeterlı.) Sıcak suyu eklememizin sebebi şekerin kolay erimesi ve köpürmesi artsın diye.
- 6 çay bardağı unu ve kabartma tozunu elekten geçirelim. ( Un havalansın ve kabartma tozu eşit dağılsın dıye. )
- Hazırlamış oldugumuz Yumurta sarılı karışıma 1 çay bardağı sıvı yağ , 1 çay bardağı süt , 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı . ( Tüm malzemeler oda ısısında olucak) . Kısa bir süre spatula ile karıştırın.
- Unu ve yumurta akını dönüşümlü olarak yumurta sarılı karışıma ilave ediyoruz. Bu işlemleri Spatula ile yapıyoruz. Mikser falan kullanmayın..
- Daha sonra karışımı ikiye bölelim ve bir kabın içine 2,5 yemek kaşığı kakoyu koyup. Spatula ile karıştıralım.
- Kalını buz dolabından alıp . Kakaolu karışımı alta beyaz karışımı üste döküyoruz. Üst kısımları çizik atar gibi hareketler yapın ki kek yamuk yumuk kabarmasın .
- 170 derece fırına veriyoruz. Yaklaşık olarak 55 dk da pişiyor. İlk 40 Dk dan önce sakın fırını açmayın kekınız söner. Ben 55 dk sonra hiç kürdan falan sokmadan direk çıkardım .
Veee Sunum ...
Ay sütlü tatlı kategorısınde aldıgım hedıyemle sunum yaptım
Tekrar teşekkürler Kazen ve Lisabella
Son düzenleyen: Moderatör: