iki kurbaga...

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.344
26
41
Bir kurbağa sürüsü ormanda ilerlerken, içlerinden ikisi bir çukura düşmüş. Diğer bütün kurbağalar çukurun etrafında toplanıp, çaresiz bir şekilde bakıyorlarmış. Çukur bir hayli derin olduğundan düşen arkadaşlarının zıplayıp dışarı çıkması mümkün gözükmüyormuş. Yukarıdaki kurbağalar, boşuna çabalamamalarını söylemişler arkadaşlarına: “Çukur çok derin. Dışarı çıkmanız imkânsız!.” Ancak, çukura düşen kurbağalar onların söylediklerine aldırmayıp çukurdan çıkmak için mücadeleye devam etmişler. Yukarıdakiler ise hâlâ boşuna çırpınıp durmamalarını, ölümün onlar için kurtuluş olduğunu söylüyorlarmış. Sonunda; kurbağalardan birisi söylenenlerden etkilenmiş ve mücadeleyi bırakmış. Diğeri ise; çabalamaya devam etmiş. Yukarıdakiler de, çırpınıp durarak daha çok acı çektiğini söylemeyi sürdürmüşler. Ne var ki, çukurdaki kurbağa onlara hiç aldırmadın son bir hamle daha yapmış, bu kez daha yükseğe sıçramayı başarmış ve çukurdan çıkmıştı. Arkadaşlarının ümit kırıcı sözlerine hiç kulak asmamıştı… Çünkü o sağırdı ! Siz de olumsuz düşünceli insanları sakın duymayın! Onların yüreğinizdeki umudu çalmalarına izin vermeyin...

alintidir

BU krizde bu olumsuzluklarda duymamaya çalışacagım...
Paylaşım için saol ama...
Zor artık herşey çok zor.
Hikayalerde anlatıldıgı gibi degil hayat.

kesınlıkle cok güzel bende yenı işe basladım herkess hyorum yapıyo kımseyı dınlemıyorum

bazen bazı söylenenlere kulak asıp üzülmemek en iyisi ama bunun içinde sabır gerekiyo işte.

evet sanırım bu zamnda olumsuzluk saçan bi çok kişi varken sağır kurbiş gibi olmak en güzeli...gamyoncuiremsu

paylaşım için emeğin için güzel düşünen melek kalbin için teşekkürlera.s.

Son düzenleme:
paylaşım için saol cnm
çok doğru bir yazı bazen sağır bazen kör bazende dilsiz olmak gerekebiliyor
ama o kurbağa gerçekten sağırmış

Süpeeeer!!! Pozitif düşünerek ve inanarak başarıyı çağırmak gerekiyor.
Yılmadan - azimle ve inançla aşılamayacak engel yoktur bencede.
Gerektiğinde üç maymunu oynayabilmek te lazım elbette.
Çok beğendim canım - teşekkürler...
a.s.

teşekkürler paylaşım için
Günlerden bir gün, köylerden birinde, bir adamın eşeği kör kuyulardan
birinin içine düşmüş. Niye düşer, nasıl düşer diye sormayın. Eşek bu, düşmüş işte.

Hayvancık saatlerce acı içinde kıvranmış, anırmış, sesini duyurmaya
çalışmış. Derken eşeğin sahibi gelmiş kuyunun başına.

Bakmış zavallı eşek kuyunun dibinde melül mahzun bakınıyor. Üstelik de
yaralı. Bir hal çaresi düşünürken bir koşu gidip köylüleri yardıma çağırmak
gelmiş aklına.

Ne yapsak, ne etsek de şu eşeği kuyudan çıkarsak derken, bakmışlar ki hayvan zaten yaralı, belki de kırık çıkığı da var, çok acı çektiği de belli, artık
kurtarılsa da işe yaramaz düşüncesiyle çıkarmaktan vazgeçmişler ve üzerini
toprakla doldurmaya karar vermişler. Herkes eline geçirebildiği ne varsa
başlamışlar kuyuyu toprakla doldurmaya.

Zavallı hayvan, üzerine gelen toprakları her seferinde silkinerek üzerinden
atmış. Onlar yukarıdan atmış, eşek silkelenerek her defasında toprağı altına almış.

Derken, ayaklarının altına aldığı toprak sayesinde her defasında biraz daha
yükselmiş ve giderek yukarıya çıkmaya başlamış eşek. Köylüler de şaşırmışlar hayvanın giderek yükselmesine. Onlar atmış eşek yükselmiş derken neticede hayvan yukarıya çıkmayı başarmış.

Hayat, bazen bizim de üzerimize abanır. Üstümüzü toz toprakla örtmeye
çalışanlar çok olur. Bunlarla baş etmenin tek yolu sızlanmak değil, düşünüp
silkinmek ve kurtulmaktır. Aydınlığa bir adım daha yaklaşmaktır. Kör kuyuda
olsak bile!"

canım benim paylaşımın için çok güsel evet bunlar birer hikaye aslolanda bunları hayatta uygulayabilmek dimi

Hayat, bazen bizim de üzerimize abanır. Üstümüzü toz toprakla örtmeye
çalışanlar çok olur. Bunlarla baş etmenin tek yolu sızlanmak değil, düşünüp
silkinmek ve kurtulmaktır. Aydınlığa bir adım daha yaklaşmaktır. Kör kuyuda
olsak bile!"

Başka söze gerek yok.... Teşekkürler acemiperi...a.s.

çok güzel kızlar yazdıklarınız sabretmelıyız herkes birşey söylüyor herkesi dinlemeye kalkarsakk ooo yanmışız bazen kulakları tıkamak iyi oluyoo..
Rabbım hepimizi tüm kötülüklerden korusun

çok doğru ama bazen bunu yapamayabiliyoruz maalesef... insanın canını çok kötü sıkabiliyorlar...

evt ya hayat kısa ve hergünü degerlendirmek lazım..

üzülüp kafaya takmak çözüm deilki

emegine saglık canım güzel bi paylaşım gerçekten..hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…