• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki kişilik yalnızlık benimkisi ..

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Günaydın Kızlar..
Günlerden kalma mutsuzlukla paylaşamadığım sıkıntılarla yine buraya koştum..
Değerli yorumlarınızı esirgemeyiniz lütfen.
Akşama kadar yalnızım, çalışmıyorum şimdilik.
Dgs sınavına hazırlanıyorum, Allah ım izin verirse mühendisliğe tamamlayacağım inşallah..
Dedim ya akşama kadar yalnızım diye, bir iki çift sohbete, güzel bir paylaşıma,yaklaşıma, şakalaşmaya o kadar hasret kaldım ki..

İsteklerim çok mu uçuk kaçık şeyler ?
İnsan eşi ile akşamları oturur da nasıl tek kelime sohbet olmaz , edilmez?
Bunu defalarca söylememe rağmen..
Ne konuşayım ?diyen biri var olmasına rağmen karşımda,
Onunla gereksiz yere şakalaşmaya kendi kendime güya kendimi kandırmaya çalışıyorum mutluyum diye.. bu kadar düştüm ya.

Evlenmeden önce bana, her an her saniye yanımda, el ele , göz göze , diz dize olacağız sözlerinden sonra...
Şimdi gelinen nokta, koltuğa yayılıp tüm akşam sahibinden.com da gezmek veya uyumak..
Sözler benim için çok değerlidir, çünkü yapamayacağım sözler konuşmam, söylediğim sözleri de ne pahasına olursa olsun yerine getiririm.

Akşam yine aynısı oldu, koltukta uzanıyordum, yanıma uzandı, elinde telefon yine o bahsettiğim sitede araba bakıyor..
Ses etmedim, biraz sonra dayanamayıp bıraksan aryık şunu dedim. Dur ya araba bakıyorum belki ideal bir araba denk gelir dedi,çıkarmadım sesimi.
Çok sevdiğim dizi olmasına rağmen 5-10 dk sonra kalktım çıkıyorum salondan nereye dedi, ders çalışcam dedim ve gel bi 10 dk sonra gitsen olmaz mı dedi..
güya telefonunu bıraktı, benimle ilgilenecek..
Yok ya dedim, senin benimle vakit geçirmek gibi derdin yok, ya elinde telefon o yoksa uyuyorsun dedim çıktım..
O kadar yalnız hissettim ki, o kadar büyük boşluk içinde istemsizce gözyaşlarına boğuldum.

Biraz sonrası beklediğim gibi ışığı tv yi kapattı orda uyumaya başladı.. 2 saat kadar sonra yattım bende, gece bir ara kalkmış yatağına yattı , sarılmaya çalıştı.
Bırak beni dedim, sakın beni uyurken rahatsız etme dedim, sen uyuyup uyuyup kalkıp geri yatıyorsun ben uykuya yeni dalıyor oluyorum dedim.. arkasını döndü yattı..zor olmasa gerek sevdiğin insanın yüzünde bir gülümsemeye sebep olmak, onunla mantıklı mantıksız saçma sapan sohbet edebilmek.. bu yok, bunu ben yapmaya çalıştım, artık bende de olmayacak..

Evlendikten sonra üni okumaya karar verdi, pazartesi günü vizeler başlayacak 10 gün kadar o ilde kalacak beyfendi..
Ben de ailemin yanına gideceğim.
Buradaki bdv deki aldatılma vs konulardan sonra herşeyi de sorgular oldum.. öyle bir şeyini telefonda vs yakalamayışıma rağmen içimde bir tereddüt var..
Onunla git diyebilirsiniz, anneannem ameliyat oldu ve annem onun yanında.. benim kardeşimin yanına gitmem gerek, ve aynı zamanda derslerime çalışabilmem gerek..
Ama içimi rahatlatamıyorum, :( tüm bu anlattıklarıma göre bana ne dersiniz?

Beni yanlış anlamayın ama hangi çift evlendikten sonra göz göze diz dize olmuş ki? Buradaki çoğu kadının yaşadığı şeyi yaşıyorsunuz. İşten geldikten sonra erkeklerin yaptıkları şeylerden bahsediyorsunuz. Biz de eşimle evde aman aman bir sohbet etmiyoruz en fazla yarım saat konuştuğumuz oluyor. Geri kalan zamanda çay içer bişeyler izleriz. Yani ortada bir sorun göremedim ben sadece çokça beklenti içinde olduğunuzu gördüm ve güvensizlik de olumuş. Bitek burada yazılanlar yüzünden böyle düşüncelere girmeyin. Eşimle yeri geliyor 15 gün ayrı kalıyoruz annemler farklı ilde yaşıyor,onları görmeye gidiyorum ve herhangi bir düşünce de oluşmuyor kafamda.

Beni yanlış anlamayın ama hangi çift evlendikten sonra göz göze diz dize olmuş ki? Buradaki çoğu kadının yaşadığı şeyi yaşıyorsunuz. İşten geldikten sonra erkeklerin yaptıkları şeylerden bahsediyorsunuz. Biz de eşimle evde aman aman bir sohbet etmiyoruz en fazla yarım saat konuştuğumuz oluyor. Geri kalan zamanda çay içer bişeyler izleriz. Yani ortada bir sorun göremedim ben sadece çokça beklenti içinde olduğunuzu gördüm ve güvensizlik de olumuş. Bitek burada yazılanlar yüzünden böyle düşüncelere girmeyin. Eşimle yeri geliyor 15 gün ayrı kalıyoruz annemler farklı ilde yaşıyor,onları görmeye gidiyorum ve herhangi bir düşünce de oluşmuyor kafamda.

Kendisinin söylemiydi onlar..
Hal böyle olunca insanın aklına geliyor,
Çok severek, çok isteyerek evlenmişti güya .
Ne bileyim ben erkek olsam akşama kadar çalışsam, geri kalan zamanı eşime ayırır, onunla ilgilenmeye çalışırdım sanırım..
Peki nasıl davranmamı önerirsiniz bana ? Böyle bir evlilik içinde mutlu değilim, daha sonra içinde pişmanlığım kalsın istemiyorum..
Ben de kendisinin üstüne çok düşen biri değilim, ama küs vs değil isek hep ben konuşurum, şakalaşmaya eğlenmeye çalışırım..

Kendisinin söylemiydi onlar..
Hal böyle olunca insanın aklına geliyor,
Çok severek, çok isteyerek evlenmişti güya .
Ne bileyim ben erkek olsam akşama kadar çalışsam, geri kalan zamanı eşime ayırır, onunla ilgilenmeye çalışırdım sanırım..
Peki nasıl davranmamı önerirsiniz bana ? Böyle bir evlilik içinde mutlu değilim, daha sonra içinde pişmanlığım kalsın istemiyorum..
Ben de kendisinin üstüne çok düşen biri değilim, ama küs vs değil isek hep ben konuşurum, şakalaşmaya eğlenmeye çalışırım..

Yani söylerler.. çok şey söylerler ama ben açıkçası böyle bir sözü de dikkate almam. Olmaz çünkü o sevgililer bile belli bir süre sonra sıkılır.
Sizin vaktiniz bol ve çalışmıyorsunuz sanırım belki de o yüzden bu şekilde alıngansınızdır. Ben açıkçası eşimin benimle ilgilenmesini bekleyecek kadar vakit bulamıyorum yani mutlaka yapacak birşeylerim var. Kendimle kaldığım zamanlarda da keyif alacağım şeyler yapmaya çalışıyorum. Yani kendimi tamamen ona odaklamıyorum benimle ilgilenmesini ve sıkıntımı almasını beklemiyorum. İlgilenmiyor değil ama akşamları işten geldiği zaman işi yorucu olduğu için eşim de uyuya kaldığı oluyor ama ben sorun etmiyorum keyfime bakmaya dvam ediyorum.
Eğer vaktiniz varsa bir uğraş bulun gün içinde keyif alacağınız birşeyler yapın. Kendi hayatınıza odaklanıp mutlu olacağınız şeyler yapın.
Hafta sonları da vakit geçirin.

Bu arada bu durum sadece Türkiye standartları arasına girmiyor :) ben yabancı uyrukluyum ve 3 ülkede yakın arkadaşlarım var. Daha geçen akşam ispanyadan bir arkadaşımla konuşurken eşini kameradan gösterdi "tembel eve gelip direk tv karşısında uyuyor" diye şakalaşarak :)

Erkeklerin evliliğe bakışı,beklentisi kadınlarınkinden çok farklı maalesef.
Bizler daha duygusal beklentiler içine girerken,onlar için sadece ihtiyaçlarının görülmesi yeterli oluyor.
Hayatı dümdüz yaşıyorlar.
Bu da ister istemez bizlerde hayal kırıklığı yaratıyor.
Birlikte farklı aktiviteler yapsanız mesela.
Dışarıya çıksanız,ortak zevkleriniz mutlaka vardır.Beraber vakit geçirseniz.
Aldatır mı meselesine gelince,yapacak adam yanınızdayken de yapar.Ruhunuz bile duymaz.
Bu yüzden kafanızda kurup,huzursuz etmeyin kendinizi.

Yani söylerler.. çok şey söylerler ama ben açıkçası böyle bir sözü de dikkate almam. Olmaz çünkü o sevgililer bile belli bir süre sonra sıkılır.
Sizin vaktiniz bol ve çalışmıyorsunuz sanırım belki de o yüzden bu şekilde alıngansınızdır. Ben açıkçası eşimin benimle ilgilenmesini bekleyecek kadar vakit bulamıyorum yani mutlaka yapacak birşeylerim var. Kendimle kaldığım zamanlarda da keyif alacağım şeyler yapmaya çalışıyorum. Yani kendimi tamamen ona odaklamıyorum benimle ilgilenmesini ve sıkıntımı almasını beklemiyorum. İlgilenmiyor değil ama akşamları işten geldiği zaman işi yorucu olduğu için eşim de uyuya kaldığı oluyor ama ben sorun etmiyorum keyfime bakmaya dvam ediyorum.
Eğer vaktiniz varsa bir uğraş bulun gün içinde keyif alacağınız birşeyler yapın. Kendi hayatınıza odaklanıp mutlu olacağınız şeyler yapın.
Hafta sonları da vakit geçirin.

Haklısınız, da beklediğim şeyler olması gereken şeyler değil mi aslında..
Yani maddi güce dayanan onun bütçesini sarsacak birşey beklemiyorum ki.
Manevi anlamda ilgi, şefkat bekliyorum..
Henüz 1.5 yıllık evli iken çok monoton deyim yerindeyse 40 yıllık gibi bir evlilik istemiyorum..
Şu an dikey geçiş sınavı , bölümü 4 yıllığa tamamlama sınavına çalışıyorum, mühendisliğe tamamlamayı düşünüyorum Allah izin verirse.. şimdilik hayatım böyle :S

Erkeklerin evliliğe bakışı,beklentisi kadınlarınkinden çok farklı maalesef.
Bizler daha duygusal beklentiler içine girerken,onlar için sadece ihtiyaçlarının görülmesi yeterli oluyor.
Hayatı dümdüz yaşıyorlar.
Bu da ister istemez bizlerde hayal kırıklığı yaratıyor.
Birlikte farklı aktiviteler yapsanız mesela.
Dışarıya çıksanız,ortak zevkleriniz mutlaka vardır.Beraber vakit geçirseniz.
Aldatır mı meselesine gelince,yapacak adam yanınızdayken de yapar.Ruhunuz bile duymaz.
Bu yüzden kafanızda kurup,huzursuz etmeyin
kendinizi.

Çok haklısınız, az önce okuduğum konudan da etkilendim, daha önce de çok defa gitti ve onu asla arayıp mesaj atıp sıkan, darlayan bir insan değilim..
Hep şöyle düşünürüm, yanındaki insanı rahat bırakacaksın ve saptığı yol yanlış yol olursa o zaman düşünürsün sonunu, ve ona göre ayırırsın yolunu..

Haklısınız, da beklediğim şeyler olması gereken şeyler değil mi aslında..
Yani maddi güce dayanan onun bütçesini sarsacak birşey beklemiyorum ki.
Manevi anlamda ilgi, şefkat bekliyorum..
Henüz 1.5 yıllık evli iken çok monoton deyim yerindeyse 40 yıllık gibi bir evlilik istemiyorum..
Şu an dikey geçiş sınavı , bölümü 4 yıllığa tamamlama sınavına çalışıyorum, mühendisliğe tamamlamayı düşünüyorum Allah izin verirse.. şimdilik hayatım böyle :S

Elbette beklediğiniz şeyler gayet normal. Ama bunu surat asarak,trip atarak elde edemezsiniz :)
Niye böyle söylüyorum biliyor musunuz çünkü 1 buçuk yıllık evliyken aynı hataları yapıyordum. Sonra fark ettim ki ben mutlu oldukça zaten o beklentilerimi karşılıyor. Ama yüzümü asıp şikayet ettikçe yaptığı tek şey tamam haklısın diyip geçiştirmekti. Yani birşeyleri değiltirmek istiyorsanız önce kendinizi değiştirmelisiniz sonra zaten dünya değişir ;)
Bence derslerinize odaklanın ama onun dışında da kendinizle ilgilenecek vakit de ayırın. Dediğim gibi eşinizin boş vakitlerinde de siz plan yapın ve vakit geçirin..

Bence siz boş kalınca eşinize sarmışsınız biraz. Dertsiz başınıza dert aramayın. Aklınıza da ihaneti sokupta çağırmayın. Ne güzel bir hedefiniz var odaklanın ona kavganız yok gürültünüz yok illa ki olur arada romantik anlar ona bırakın bu anları. Bırakın özlesin yaklaşır kendiliğinden.

Elbette beklediğiniz şeyler gayet normal. Ama bunu surat asarak,trip atarak elde edemezsiniz :)
Niye böyle söylüyorum biliyor musunuz çünkü 1 buçuk yıllık evliyken aynı hataları yapıyordum. Sonra fark ettim ki ben mutlu oldukça zaten o beklentilerimi karşılıyor. Ama yüzümü asıp şikayet ettikçe yaptığı tek şey tamam haklısın diyip geçiştirmekti. Yani birşeyleri değiltirmek istiyorsanız önce kendinizi değiştirmelisiniz sonra zaten dünya değişir :KK66:
Bence derslerinize odaklanın ama onun dışında da kendinizle ilgilenecek vakit de ayırın. Dediğim gibi eşinizin boş vakitlerinde de siz plan yapın ve vakit geçirin..

Dediğiniz gibi yapacağım, teşekkür ederim :)

Sorun hayatınızda sadece eşinizin olması.
Yoksa abartacak bir şey Yok.
1 hafta işe gidin, 5. akşam el ele diz dize yalan olur.
Siz de kafanızı boşaltacak seyler yapmak istersiniz.
Ayrıca bir şey de Yok yani, Yanyana yatıyormuşsunuz, ilan bakıyormuş adam. 7/24 ilan-ı aşk edilmezki.
Siz de dizi izliyormuşsunuz sarılın birbirinize neyden keyif alıyorsanız onu yapın.
Ayrı kalacağınız zamana bir şey diyemedim ama aldatma konularını okuyup paranoya yapmaya gerek Yok.
İçinizi ferah tutun.

Önelikle günaydınlar.
İnsanların evlilikten beklentileri hic bir zaman bekledikleri gibi olmamıştır. Bu yüzden tüm bu mutsuzluklar. O yüzden evliliğe kaldıramayacağından fazla beklenti yüklemeyin

Bir an uyur yazar oldum sandım :KK53: bir iki sene önce çözdüğüm mevzuyu neden yazayım. Bazı arkadaşlar boşluktan falan demiş ama ben çalıştım, arkadaşlarımla gedim tozdum yok. Gene sardım gene sardım...
Sonra bende bıraktım işin ucunu kendiliğinden düzeldi. Üsteleyerek, küserek olmuyor.

Sohbet için özel bi konu bulup oturulup sohbet edilmez zaten program çekmiyorsunuz sonuç da .ne bileyim tv de gordugunuz bisey ile ilgili yada gün içinde yaşadiklarinizla ilgili dogaçlama konusursunuz.el ele diz dize oturma olayi pek olmaz zaten olacaksa bile söyleyerek zorlayarak yapamazsiniz.gidin yanina uzanin havadan sudan konusun işte fazlasi zaten olmuyor .yorgun bi adam evine gelince rahatlamak istiyor eşine degil kendine odaklan bence

Sohbet için özel bi konu bulup oturulup sohbet edilmez zaten program çekmiyorsunuz sonuç da .ne bileyim tv de gordugunuz bisey ile ilgili yada gün içinde yaşadiklarinizla ilgili dogaçlama konusursunuz.el ele diz dize oturma olayi pek olmaz zaten olacaksa bile söyleyerek zorlayarak yapamazsiniz.gidin yanina uzanin havadan sudan konusun işte fazlasi zaten olmuyor .yorgun bi adam evine gelince rahatlamak istiyor eşine degil kendine odaklan bence

Öyle yapacağım bundan sonra.. kendi halimde kendi kendine takılacağım..

Beklentin biraz yüksek sanırım. Erkekler böyle işte.
Buradaki konuları okuyup aklını bulandırma. Benim babam da 30 senedir ilgisiz ama bir aldatmisligi yoktur. İkisi farklı kulvarlar. Bir derdim var'a biraz ara ver etkileniyorsan.

Beklentin biraz yüksek sanırım. Erkekler böyle işte.
Buradaki konuları okuyup aklını bulandırma. Benim babam da 30 senedir ilgisiz ama bir aldatmisligi yoktur. İkisi farklı kulvarlar. Bir derdim var'a biraz ara ver etkileniyorsan.

Bu beklentilerden vazgeçtikten sonra evlilikten de vazgeçerim sanırım..
Çünkü bir iki çift güzel sohbet, muhabbetten, şefkat, merhametten fazlası değil ki bahsettiklerim..

Aynı eşimle böyleydik o da letgo da telefon kovalar oyun oynardı dün akşam aldım karşıma ağlaya ağlaya konuştum seni özlüyorum kimsesiz gibi hissediyorum diye oyununu sildi geldi yanıma sokuldu trip atmak yerine konuşun hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa

Back